NHL: Golden Knights jsou sedmým postupujícím týmem, výhru zařídil hattrickem Janmark

Hokejisté Vegas porazili v rozhodujícím sedmém zápase prvního kola play off NHL Minnesotu 6:2 a jako sedmý celek si zajistili účast ve čtvrtfinále zámořské ligy. Hattrickem pomohl Golden Knights k postupu švédský útočník Mattias Janmark. Tým Vegas ve 2. kole doplnil svého příštího soupeře Colorado, Winnipeg, Boston, Tampu Bay, New York Islanders a Carolinu.

Video New York (USA) (Aktualizováno: 8:27 29. 5. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Mattias Janmark proti brankáři Camu Talbotovi

Útočník Mattias Janmark proti brankáři Camu Talbotovi | Foto: Reuters, Stephen R. Sylvanie | Zdroj: Reuters

Golden Knights rozhodli sedmý zápas v jeho druhé polovině, ve které vstřelili tři góly. Skóre otevřel v šesté minutě povedenou individuální akcí Janmark. Osmadvacetiletý Švéd vybojoval kotouč, prodral se přes bránícího Iana Colea a blafákem ve stylu krajana Petera Forsberga si poradil s brankářem Camem Talbotem. V závěru první části srovnal Zach Parise, který před brankou tečoval nahození Ryana Sutera od modré čáry.

Montreal v prodloužení udolal Toronto, Carolina díky Nečasově asistenci postoupila přes Nashville

Číst článek

Zpět do vedení poslal Golden Knights na začátku druhého dějství obránce Nicolas Hauge, Wild ale zásluhou přesilovkové branky Kirilla Kaprizova opět vyrovnali. Nejproduktivnější nováček základní části si sjel do předbrankového prostoru a úplně osamocený využil přihrávku Matse Zuccarella.

Vítěznou branku vstřelil v 28. minutě Max Pacioretty, který nastoupil do prvního utkání po třináctizápasové pauze způsobené zraněním. Tentokrát už Wild odpověď neměli a domácí tým zbytek zápasu ovládl. Ještě do přestávky zvýšil Zach Whitecloud a ve třetí třetině Janmark dvěma góly zkompletoval svůj první hattrick v bojích o Stanley Cup. „Dát hattrick v sedmém utkání série je sen každého hokejisty. Stále nemůžu uvěřit, že se to povedlo zrovna mně,“ řekl švédský útočník.

Mattias Janmark krásným gólem otevřel skóre

Série mezi dvěma nejlepšími týmy základní části NHL začne v noci z neděle na pondělí. O posledním účastníkovi 2. kola se rozhodne mezi Montrealem a Torontem, Maple Leafs vedou v sérii 3:2.

Výsledky 

Vegas - Minnesota 6:2 (1:1, 3:1, 2:0)

Branky: 6., 53. a 57. Janmark, 23. Hague, 28. Pacioretty, 34. Whitecloud – 17. Parise, 25. Kaprizov. Střely na branku: 35:21. Diváci: 12.156 (omezená kapacita). Hvězdy zápasu: 1. Janmark, 2. Pacioretty, 3. Whitecloud (všichni Vegas). Konečný stav série 4:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme