České duo dotáhlo Boston k výhře nad Islanders. Pastrňák hattrickem, Krejčí třemi asistencemi

Český hokejový útočník David Pastrňák hattrickem rozhodl úvodní zápas série druhého kola play-off NHL mezi Bostonem a New York Islanders (5:2). Povedený český večer podtrhl třemi asistencemi David Krejčí. V poslední nedohrané sérii prvního kola Montreal porazil Toronto 3:2 v prodloužení a srovnal na 3:3 na zápasy.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pastrňák zaznamenal druhý hattrick v bojích o Stanleyův pohár v kariéře. Tři góly v jednom zápase vyřazovací části vstřelil poprvé od roku 2018, kdy ve druhém utkání série prvního kola pomohl Bostonu k výhře 7:3 nad Torontem.

NHL: Golden Knights jsou sedmým postupujícím týmem, výhru zařídil hattrickem Janmark

Číst článek

Český reprezentant rozložil své branky do všech tří třetin. Poprvé se prosadil čtyřiadvacet sekund před koncem první části, kdy v přesilové hře dorazil za Sorokina střelu Davida Krejčího a srovnal na 1:1. Druhou branku vstřelil ve 32. minutě po podobné situaci. V levém kruhu si našel vyražený kotouč a ranou z první posunul Boston poprvé v zápase do vedení.

Hattrick Pastrňák uzavřel po individuální akci v čase 55:50. Pětadvacetiletý Čech se zmocnil puku ve středním pásmu, kličkou se zbavil Joshe Baileyho a v situaci dva na dva prostřelil Sorokina i díky výborného pohybu Taylora Halla, který na sebe navázal oba beky.

Havířovský rodák je s pěti góly druhým nejlepším střelcem letošních vyřazovacích bojů, na vedoucího Nathana MacKinnona z Colorada ztrácí jednu branku. V tabulce produktivity je český kanonýr s devíti body z šesti zápasů na čtvrtém místě, s jedenácti zápisy (3+8) vede bodování Nikita Kučerov z Tampy Bay.

Vyprodaná bostonská TD Garden, ve které se sešlo nejpočetnější obecenstvo letošní sezony (17.400 diváků), viděla úchvatný český večer. K Pastrňákovu střeleckému představení se připojil také Krejčí, který kromě úvodní branky svého českého parťáka připravil vítěznou trefu pro obránce Charlieho McAvoye a Hallův závěrečný gól do prázdné brány. Zkušený český centr byl za svůj výkon (0+3) vyhlášen druhou hvězdou zápasu.

Tradiční oslava hattricku v NHL – fanoušci házejí na led čepice. | Foto: USA Today Sports, Bob DeChiara | Zdroj: Reuters

1. kolo play-off NHL:
Severní divize - 6. zápas:
Montreal - Toronto 3:2 v prodl. Stav série: 3:3.

2. kolo play-off NHL:
Východní divize - 1. zápas:
Boston - New York Islanders 5:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme