Souček mezi osmičkou nejlepších hráčů Premier League, o vítězi rozhodnou kapitáni a fanoušci

Reprezentační záložník West Hamu Tomáš Souček je mezi osmi fotbalisty, kteří se ucházejí o cenu pro nejlepšího hráče uplynulé sezony anglické ligy. O vítězi rozhodne hlasování fanoušků, 20 kapitánů a vybraných expertů.

Londýn (Aktualizováno: 15:27 1. 6. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Souček slaví gól do sítě Leedsu

Tomáš Souček slaví gól do sítě Leedsu | Foto: OLI SCARFF | Zdroj: Reuters

Šestadvacetiletý Souček nastoupil ve všech 38 kolech Premier League a s 10 góly byl nejlepším střelcem londýnského týmu společně s Michailem Antoniem.

Komplikace pro české fotbalisty. Základnu na Euru nebudou mít ve Skotsku, ale v Praze

Číst článek

West Ham, kde působí i český obránce Vladimír Coufal, skončil na šestém místě tabulky a kvalifikoval se do skupiny Evropské ligy. „Kladiváři“ také vytvořili klubový rekord v počtu bodů v jedné ligové sezoně (65).

„Samozřejmě mám z nominace velikou radost. Je to důkaz, že se mi sezona povedla a že jsem byl pro tým platný. Vždy pro mě byl důležitější týmový úspěch, takže největší radost mám z toho, co West Ham v této sezoně dokázal,“ uvedl pro česká média prostřednictvím FAČR Souček.

„Ale být v jedné nominace s nejlepšími hráči světa, to je pro mě samozřejmě obrovská čest. Teď se soustředím na to, abych pomohl podobně reprezentaci na Euru,“ dodal bývalý defenzivní záložník pražské Slavie, který se momentálně s národním celkem na soustředění v Jižním Tyrolsku chystá na mistrovství Evropy.

V nominaci jsou vedle Součka středopolař Kevin De Bruyne a obránce Rúben Dias z mistrovského Manchesteru City, další záložníci Bruno Fernandes (Manchester United), Jack Grealish (Aston Villa) a Mason Mount (Chelsea) a útočníci Harry Kane z Tottenhamu s Muhammadem Salahem z Liverpoolu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme