Tenistce Vondroušové stačila k cestě do 3. kola Roland Garros hodina, postup vydřela i Siniaková

Tenistka Markéta Vondroušová postoupila na Roland Garros do třetího kola, když v úterním zápase porazila domácí Harmony Tanovou po setech 6:1 a 6:3. Postup do dalšího kola vydřela i další česká hráčka Kateřina Siniaková, která po téměř tříhodinové bitvě udolala Rusku Veroniku Kuděrmetovovou 7:6, 5:7 a 7:5.

Paříž (Aktualizováno: 17:30 2. 6. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Vondroušová v semifinále na Roland Garros

Markéta Vondroušová | Foto: Benoit Tessier | Zdroj: Reuters

Vondroušová porazila na centrálním dvorci domácí Tanovou 6:1 a 6:3. Jedenadvacetiletá tenistka hrála od začátku utkání lépe než soupeřka a k vítězství nad Tanovou potřebovala hodinu a dvě minuty. Na největší pařížský kurt se vrátila poprvé od předloňského finále, ve kterém podlehla současné světové jedničce Bartyové z Austrálie. 

Rozpoutala diskusi, stresový prvek narůstá, říká o bojkotu tenistky Ósakaové mentální kouč Jelínek

Číst článek

„Jsem ráda, že jsem si tam mohla znova zahrát, a že mám první výhru. Na to finále mám takové smíšené vzpomínky. Prohrála jsem tam docela dost, ale zároveň to bylo moje první finále,“ sdělila Radiožurnálu Vondroušová.

Do třetího postoupila rodačka ze Sokolova při svém pátém startu na French Open teprve podruhé. Poprvé se jí to povedlo při zmíněné cestě do finále před dvěma lety.

Příští soupeřkou Vondroušové bude buď další domácí tenistka Caroline Garciaová, nebo Slovinka Polona Hercogová.

Tříhodinová bitva

Siniaková do zápasu proti 29. nasazené Kuděrmětovové dobře vstoupila a po zisku první sady vedla ve druhé už 3:0. Soupeřka ale dokázala skóre otočit a v rozhodující sadě se ujala vedení 5:1.

Siniaková ale odvrátila oba mečboly a ziskem šesti her za sebou rozhodla o postupu. Ve třetím kole ji čeká Slovinka Tamara Zidanšeková.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme