Krejčíková vyřadila Svitolinovou a je opět v osmifinále French Open!

5. 6. 2021, 13:51
Aktuality 136
FRENCH OPEN - Barbora Krejčíková na Roland Garros přehrála světovou šestku Elinu Svitolinovou a postupem do osmifinále obhájila loňský výsledek. O první grandslamové čtvrtfinále si 25letá Češka zahraje s americkou finalistkou z roku 2018 Sloane Stephensovou, která vyřadila už dvě Češky. Po Karolíně Plíškové dnes ve 3. kole zastavila také Karolínu Muchovou.
Barbora Krejčíková (© AFP)

Barbora Krejčíková je k nezastavení. Během 13 dní dokázala vyhrát již osm zápasů v řadě a týden po premiérovém triumfu na okruhu WTA ve Štrasburku postoupila do osmifinále grandslamového Roland Garros.

25letá rodačka z Ivančic na pařížské antuce otočila souboj s krajankou Kristýnou Plíškovou, vyřadila nasazenou Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou a dnes si vyšlápla i na šestou hráčku světa Elinu Svitolinovou. Favorizovanou Ukrajinku přehrála po velmi dobrém výkonu hladce 6-3 6-2.

Sebevědomým překypující česká tenistka opět předvedla výbornou hru od základní čáry z forhendu i bekhendu. Hrála dlouhé míče, které prokládala chytře i volnějšími kratšími údery. Otvírala si tak dvorec a mohla výměny ukončovat vítěznými míči.

Zápas začala vedením 2-0, pak sice favorizovaná Svitolinová otočila na 3-2, ale Krejčíková šla znovu do brejku na 4-3. V maratonské osmé hře dlouhé 25 minut Češka odvrátila čtyři brejkboly a podání si udržela.

"Všechno bylo důležité. Zvláště proti Elině, protože je to bojovnice a každý bod se počítá. Ta hra byla důležitá, protože jsem vedla 5-3 a pak získala set," řekla Krejčíková, která od té doby na kurtu zvládla. Do konce utkání už ztratila jenom dvě hry.


Postupem do osmifinále Krejčíková vyrovnala svůj výsledek z loňského roku, což je zároveň na grandslamu i její maximum ve dvouhře.

"Jsem mimořádně šťastná. Ani tomu nemůžu uvěřit. Dařilo se mi hrát svůj tenis, můj plán fungoval a byl to můj dosud nejlepší zápas. Jsem nadšená, že tady jsem a můžu hrát," řekla Krejčíková na kurtu.

V osmifinále zkusí Krejčíková uspět proti finalistce z roku 2018 Sloane Stephensové. Americká vítězka US Open z roku 2017 už v Paříži vyřadila dvě české tenistky, dva dny po Karolíně Plíškové si dnes poradila 6-3 7-5 s Karolínou Muchovou.

V utkání Muchové se Stephensovou rozhodla úvodní set ztráta podání české tenistky ve čtvrté hře. Přesněji hrající finalistka turnaje z roku 2018 vedla na úvod druhého setu 2-0, ale Muchová začala hrát aktivněji, otočila na 3-2 a držela naději na obrat.

Zdálo se, že Stephensová fyzicky odpadá, ale dokázala držet míče ve výměnách, hrála přeliftované údery a Muchová střídala skvělé míče s lehkými chybami. Ztrátu servisu na 3-4 vzápětí smazala, ale po čtyřech nepřesnostech přišla o podání na 5-6 a Američanka zápas už nepustila.

"Z mé strany to nebylo takticky zahrané úplně nejlíp. Nebyla jsem trpělivá, ona byla jako zeď a prakticky všechno mi vracela. Hrála vysoké míče a já si nemohla najít rytmus, kdy do míče jít a kdy trochu ubrat. Dělala jsem kupu chyb, takže z její strany takticky velmi dobře odehraný zápas. Ode mě to nebylo tak, jak bych chtěla," řekla Muchová novinářům.

Kvůli přetrvávajícím problémům s břišním svalem, který si natrhla v Melbourne, v turnaji nepodávala na sto procent. "Psychika tím je určitě ovlivněná, ale pozitivní je, že jsem nedostala břišák za hranu bolesti. Dám si dva tři dny volna a budu schopná odehrát za týden už turnaj na trávě. To je super," těšila se na svůj oblíbený povrch.

Pro letošní semifinalistku Australian Open Muchovou byla účast v třetím kole vylepšeným maximem na Roland Garros. Mezi Melbourne a Paříží hrála kvůli zranění jen dva turnaje.

• FRENCH OPEN 2021 •
Francie / Paříž, antuka, 34.360.000 eur
sobotní výsledky (05. 06. 2021)
• Dvouhra žen - 3. kolo •
Krejčíková (ČR) - Svitolinová (5-Ukr.) 6-3 6-2
Stephensová (USA) - Muchová (18-ČR) 6-3 7-5
Keninová (4-USA) - Pegulaová (28-USA) 4-6 6-1 6-4
Šwiateková (8-Pol.) - Kontaveitová (30-Est.) 7-6(4) 6-0
Gauffová (24-USA) - Bradyová (13-USA) 6-1 / skreč B.
Sakkariová (17-Řec.) - Mertensová (14-Belg.) 7-5 6-7(2) 6-2
Džabúrová (25-Tun.) - Linetteová (Pol.) 3-6 6-0 6-1
Kosťuková (Ukr.) - Gračovová (Rus.) 6-1 6-2
• Čtyřhra - 3. kolo •
Kr. Plíšková/Kar. Plíšková (ČR) - Niculescuová/Ostapenková (12-Rum./Lot.) 7-5 1-6 6-4
• Smíšená čtyřhra - 1. kolo •
Krejčíková/Polášek (1-ČR/SR) - Cornetová/Roger-Vasselin (Fr.) 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

136
Přidat komentář
tommr
předpokládám, že nominace pro singly se bude sestavovat podle žebříčku po FO. Pokud se pletu opravte mě prosím. Momentální situace je docela zamotaná:

10. Karolína Plíšková 4285
11. Petra Kvitová 4115
19. Karolína Muchová 2876
32. Bára Krejčíková 1973*
-------------------------
40. Markéta Vondroušová 1688*

zatím se tedy zdá, že první tři místa jsou jasná a o to čtvrté budou bojovat Bára a Markéta na probíhajícím FO. Lepší pozici má Bára, který k nominaci stačí udělat stejnej výsledek jako Markéta ...
Situace se může ještě dále zkomplikovat pokud Bára a Markéta dojdou na FO daleko, protože pak by mohly ještě předstihnout Karolínu Muchovou. Báře by k tomu stačil postup do finále, Markéta by musela FO vyhrát ...
Reagovat
brixner
V prvním setu mi přišla až moc přemotivovaná, todlencto by nemuselo na megamatku stačit...
Reagovat
tommr
nevěřím tomu, že ty dvě se ve finále potkají. Serena na to už nemá ...
Reagovat
brixner
No, neznám přesný los a možnosti...Nemyslel jsem přímo finále, máš pravdu - příjde mi, že matka už se tam nedostane, co jsem viděl pár HL - např. kraťasy už na ní zatraceně platí a zrovna Iga je zatraceně umísmile Já nevím, zda by to ještě pramáti unesla - další porážku ve finálesmile Já jí tohle snad už ani nepřeju...
Reagovat
com
z velematky se uz stala megamatka jo smilesmile
Reagovat
Jan
Počkej až z ní bude gigamatka smile
Reagovat
Mony
Počkej, až porodí Golema
Reagovat
blixa
Já bych počkal na teramatku smilesmile
Reagovat
SydneyOpen
Reagovat
EllNino
Sandy a její životní zápas ... a také životní decibely :))
Reagovat
SydneyOpen
Tehdy mi bylo teprve 11, ale ten zápas si pamatuju dodnes, vlastně je to jeden z prvních zápasů který jsem viděl celý smile už tehdy jsem navykl na lednové vstávání
Reagovat
EllNino
mně bylo 14 :)) tady nějak začaly naše holky včele s Petrou hodně vystrkovat růžky ..:)
Reagovat
Torn
Tak to jste pánové ještě košťátka. :D
Reagovat
Mony
Já byl tenkrát na nějakém letišti, a viděl nadějný průběžný výsledek, ale marně hledal nějaký stream.. chybělo málo a Hvezdna Venuše po prvním zápase musela zase přes celou zeměkouli domu.
Reagovat
Torn
Dnešní čtyřhra byla opravdu parádní. Měl jsem trochu vnitřní problém, protože tam byla moje srdcovka v podobě rumunské čarodějky. Kája je jistá od základní čáry a Kristýna má šikovnou ruku. Šlo vidět, že holky chtějí vyhrát, hlavně tedy Kája a upřímně přál bych jim to. Minimálně by je to mohlo navnadit a pomoct i do singlu. Když to pomohlo Báře, proč by nemohlo Plíščatům? Hrály hezky a snažily se hrát variabilní tenis.smilesmile
Reagovat
Torn
Jinak u Káji jde vidět, že ten mediální svět atd., má víc v malíku. Týna z kurtu zdrhá, ale Kája se loučí a mává. :D
Reagovat
com
tam mává jak na prvního mája smilesmile
Reagovat
Torn
Jj...mávala tam jako bláznivá. :D
Reagovat
Aussie
Když jsem byl "jazykovým expertem" při sydneyské olympiádě, částí mých povinností bylo naučit TV komentátory výslovnost českých jmen. Na to "ch" mám trik.
Zeptal jsem se: Dokážeš říct Loch Ness? - Loch Ness, zněla odpověď. I Angličan tohle zvládne. Řekni Loch. - Loch. Řekni třeba Mucha. - Mucha
You've got it
Reagovat
SydneyOpen
Jazykový expert na olympiádě v Sydney smile hustý, já se k olympiádě přiblížím jen tehdy pokud někdy bude olympiáda u nás v Plzni smile
Reagovat
Torn
ž máá pel Klód
Reagovat
brixner
No, kámoš na to má svojí fintu - dostal v putyce na tlamu, ta mu votekla jako balón a při vodchodu jen řek:"Mam to v píchi, copak sem ňáká pícha, aby mě tu votloukala kdejaká pícha?" No a nepotřeboval k tomu ani žádnou Volympiádu! Vono když se moc chce, člověk dostane přes píchu i bez velkýho cestování, no...
smilesmilesmile
Reagovat
EllNino
Johanna Konta (1) vs Bye
Maddison Inglis vs Q
Aanastasia Gasanova vs Tereza Martincova
Bye vs Madison Brengle (13)

Viktorija Golubic (10) vs Bye
Kristie Ahn v Jodie Burrage (wc)
Q vs Q
Bye vs Alison van Uytvanck (8)

Donna Vekic (3) vs Bye
Leonie Kung vs Q
Oceane Dodin vs Q
Bye vs Nina Stojanovic (15)

Camila Giorgi (11) vs Bye
Francesca Jones (wc) vs Astra Sharma
Caroline Dolehide vs Giulia Gatto-Monticone
Bye vs Danielle Collins (5)

Kristina Mladenovic (7) vs Bye
Viktoriya Tomova vs Kurumi Nara
Catherine McNally vs Q
Bye vs Nao Hibino (12)

Zarina Diyas (16) vs Bye
Yafan Wang vs Lizette Cabrera
Arina Rodionova vs Xinyu Wang
Bye vs Shuai Zhang (4)

Marie Bouzkova (6) vs Bye
Maria Camila Osorio Serrano vs Katie Boulter (wc)
Q vs Christina McHale
Bye vs Heather Watson (9)

Lauren Davis (14) vs Bye
Emma Raducanu (wc) vs Harriet Dart
Q vs Xiyu Wang
Bye vs Alison Riske (2)
Reagovat
Ela-fon-isi
Tak to Tereza moc šancí nemá. K Marušce tentokrát los milosrdný.
Reagovat
Ela-fon-isi
Tak to Tereza moc šancí nemá. K Marušce tentokrát los milosrdný.
Reagovat
lvicek
Koukam na livesport na rozpis zapasu a Tereza tam neni? Asi se odhlasila?
Reagovat
tommr
Collins a Giorgi z turnaje odstoupily a místo nich byly nasazený Martincová a McHale. Tereza má proto v prvním kole volnej los ...
Reagovat
lvicek
Aha, tak to je zajimave, ze kdyz na Livesportu rozkliknu pavouka, tak Collins a Giorgi tam jsou a Martincova vubec... Dik za info.
Reagovat
tommr
no já jsem hlavně zvědavej kdy redakce TP konečně zaregistruje že už je zveřejněnej los a program Nottinghamu ... smile
Reagovat
annah
Iga mi udělala radost. Moc jí přeju, aby obhájila titul. Jedině že by ho urvala některá z našich dvou dam. To by bylo ještě o fous lepší.
Reagovat
Blondie
Juch, dvojčata, hezky pěkně!
Možná jim budu, kruci, přát i v tom QF... ten sesterský titul by jim hrozně slušel.
Reagovat
dadaft
tak se nám pomaloučku polehoučku blíží intergalaktické semifinále Swiatek - Gauff
smile
Reagovat
SydneyOpen
nene smile
Reagovat
SydneyOpen
já věřím v Rome Reunion
Reagovat
tommr
nádhernej a dramatickej zápas. Karolína byla dneska jasně nejlepší na kurtu. Niculescu a Ostapenko jsou sice obě pošahaný, ale v deblu jsou překvapivě dobrý a výhra nad nima se počítá ... smile
Velká škoda špatnýho losu: ve čtvrtfinále narazí Plíščata skoro jistě na Krejčíkovou se Siniakovou ... smile
Reagovat
SpacialRecognition
v čtvrtfinále už si nemůžou vybírat soupeřky
Reagovat
tommr
já jsem ale doufal, že na sebe narazí až ve finále ...
Reagovat
PetaM
A v prvním kole to jde? :D
Reagovat
SydneyOpen
Možná když nějaká tenistka zacinká peněženkou před losem tak jo smile
Reagovat
sojka1
parada, maji i velkou podporu... jen nevim, jestli se smi lidem hazet ty veci... na podpisy byly pripomenute rousky... jo a neni nad spolecnou fotecku v rouskach... :-))
Reagovat
Mr.Pink
myslim, ze je to zakazene, ale kaja to vybavila rychle, ani rozhodci nic nezaregistrovala :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
je řádně nabroušenásmile Jsem zvědav, jestli to bude na Mertens stačit...
Reagovat
peek
Bára jede na triple, to se ještě nikomu nepodařilo, titul z dvouhry, čtyřhry i mixu... smile
Reagovat
Mony
Jenom proti Ige v singlu bych ji asi neveril
Reagovat
lars
Vzdyt ji Bara v Rime rozplakala :)
Reagovat
Mony
Plakát jsem ji viděl i Praze naživo s Muskou..
Ted ale nevypadá, že by tak chybovala, jako první 2 sety s Bárou v Rime.
Reagovat
lars
Iga tehdy v Praze jeste nemela GS titul
Reagovat
PetaM
Ani Martině? :O
Reagovat
peek
Ne, ani Martině.
Reagovat
darek.vrana
Jaroslav Drobný měl v Paříži 1946 tituly z debla i mixu a finále v singlu. Ale fakt nikdy nikdo neměl triple? To mě překvapuje.
Reagovat
PetaM
Tak to mě Martina hodně zklamala. To není tak dobrá, jak jsem si myslel ...

:D :D :D
Reagovat
darek.vrana
US open 1987
Reagovat
dadaft
Řekněme si to na rovinu -- Anett odehrála naprosto fantasticky první set, sypala tam winnery kulometem, byla na vlně, nechybovala, už dlouho jsem ji neviděl hrát takhle skvěle ............ a přesto jí to prostě nestačilo.

Iga je nesmírně silná hráčka na antuce. Třebaže ji utekl začátek a třebaže ji ne všechno vychází, dokázala brát set...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a teď je to skoro vymetaná...
Ani jsem dřív nevšiml, jak je Anet pěkná holkasmile
Reagovat
Pe3k
To byl pro Kontaveitovou drsný zápas. V prvním setu byla lepší, prohrála v tiebreaku a pak už neuhrála gem. První set byl podle mě dost kvalitní ženský tenis. IGA je GOAT. smile
Reagovat
Dobry-den
Gratulace Báře. Hezky se Svíťou zametla. smile
A teď vyučovala i v mixu. Momentálně se jí daří, na co šáhne, tak snad jí to ještě nějakou dobu vydrží. smile

Muška smile Věřil jsem v postup.
Reagovat
dadaft
Muška je pro mě největší zklamání turnaje, čekal jsem velké věci, ale od prvního zápasu hrála špatně a dneska už to prostě nestačilo.

Bára je borka, skalp Svitoliny a druhý týden na GS, to je prostě bomba.

Za pozornost stojí Marta Kostyuk, porážka Muguruzy konečně nakopla tenhle talent .... co by za tohle dala Potapova...

A Iga válí .................
Reagovat
EllNino
Muška na antuce asi nikdy nebude to pravé ořechové ... já od ní spíš čekám dobré výkony na trávě :)
Reagovat
jirkaS
kája dnes bez drdolu smile
Reagovat
Mony
A jakou to z ní udělá krásku, že? Tipuji, že si ji tam odchytej do Playboye
Reagovat
jirkaS
slušivý,
do Playboye asi ne, ale Sports illustrated?
kdo ví? smile
Reagovat
EllNino
teď schytala míčkem do hlavy přímo od Metelesku :D
Reagovat
Jon61
Hrávala čtyřhru se svou krajankou (Begu), říkal jsem jim Kozatá a Nosatá. smile Bára Krejčíková se Slovákem Poláškem mají set ve smíšené čtyřhře proti domácímu páru.
Reagovat
com
ta Krejcikova se nasere taky vsude smile Jako kdyby ji singl a debl nestacil smile
Reagovat
Mony
To by vyšla z tempa a už by to nerozjela
Reagovat
Petr_Fisk
No hlavně aby se úplně neutavila.
Reagovat
com
A Karolina s Kristynou maj prvni set smile
Reagovat
jirkaS
ten setbol byl suprsmile
Reagovat
SpacialRecognition
to nebude mít s Anti-Kontou dnes lehké, zdá se.
Reagovat
com
doufam, ze ji Anett porazi i potreti smile
Reagovat
Aussie
Na australské TV byla komentátorkou Jelena Dokič. Mimochodem, ztloustla tak, že se stěží vejde do obrazovky. Podle ní má Bára Krejčíková šanci i ve Wimbledonu.
Ocenil jsem jedno - musela učit svého kolegu vyslovovat jméno Muchové, protože oba to říkali správně. Slyšet anglicky mluvícího vyslovovat "CH" je vzácnost!
Reagovat
Aussie
PS. To dovedou jen Skotové.
Reagovat
Mony
Snad už má holka, vlastně možná pani, klid.. Nerad ale vidím hezké holky, když ztloustnou
Reagovat
Petr_Fisk
Za NY Islanders hraje hokejista Pelech a vyslovují ho naprosto dokonale, což je až nepochopitelné, protože Chára byl vždycky u nich Čára...smile
Reagovat
Jon61
Dokič má problémy se štítnou žlázou. Sám tím trpím, za rok jsem přibral více jak patnáct kilo, v patnácti jsem byl vychrtlý, 181 cm a jen 50 kilogramů, teď mám přes metrák.
Reagovat
EllNino
Uvidíme, co se Sloane ... takhle naposledy porazila tři Češky za sebou na GS snad Bepa Zvonareva na AO 2011 (Lucka, Iveta, Petra)

Samozřejmě nepočítám Petry Wimbledon 2014 - Andrea, Bára, Lucka :)) tam to nebylo za sebou, ale 1. kolo, ČF a SF
Reagovat
tommr
výhry Petry nad krajankama se s tím vůbec nedají srovnávat. Jestli SS porazí i Báru tak to bude katastrofa ... smile
Reagovat
EllNino
Já myslím, že to je klidně možné ... mmá daleko více zkušeností na GS než Bára :)
Reagovat
Mony
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Sportovní prohra není katastrofa a už vůbec ne případná prohra Báry se Sloane.
Reagovat
tommr
jedna prohra určitě ne, ale tady jde o to že by to byla už třetí výhra nad Češkou v řadě ...
Reagovat
EllNino
byla by to spíš kuriozita, ale katastrofa? :) Sloane má GS titul, finále, konečně se vzpoamatovala z úmrtí v rodině ... moc bych jí to přál
Reagovat
tommr
takže jí budeš fandit proti Báře? To je hrozný ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
Fandím Báře, přeju Sloane. Co je na tom hrozného?
Reagovat
EllNino
to přece neříkám ...:) Ale výhra Sloane nad Bárou by mě rozhodně nijak nestresovala, protože Sloane prostě umí hrát tenis
Reagovat
smazaný uživatel
To ale není katastrofa.
Reagovat
Jan
Sloane teď hrála dobře, možné to je.
Reagovat
aape
Krejča skvěle smile velká gratulace!
Vyřadila neoblíbenou Svitolinu a jde dál smile
Dnes sleduju zas jen vysledky, ale i tak radost velká
Reagovat
TOPtennis
Bára - přehled hry, ví kam hraje a co chce hrát ! Je jedno kdo je na druhé straně. Hraje si svou hru. Karolína - bezradnost, těžkopádná a i kdyby náhodou vyhrála v dalším kole by ji asi Bára lehce vyprovodila. Semi na GS už se asi opakovat nebude. Báru bohužel asi odrovná nabitý program s mixem a čtyřhrou, jinak by mohla pomýšlet i na titul smile Poučení pro trenéra do příště smilesmile
Reagovat
Mr.Pink
tak ji porad, vzdyt jsi snobel, urcite te poslechne, kdyz se dobre znate :)
Reagovat
TOPtennis
Bavíš mě smile
Reagovat
tommr
co pořád otravuješ ostatní diskutující ty přechytralej blbečku? smile
Reagovat
Mr.Pink
neotravuj, troubo :)
Reagovat
TOPtennis
Myslim ze jsem objektivní a nepotrebuji být ani nejaky Šnobel nebo co to pořád píšeš a motáš smile
Reagovat
TOPtennis
A moc se mi líbí jak všichni koukají jak ta Krejčíková může být momentálně nejlepší českou hráčkou smile (aspoň zatím v tomto roce). Kde se vzala, tu se vzala Barbora... smilesmile
Reagovat
Mr.Pink
kdyz te tu mam, vysvetli mi tu vondrousovou, nejak jsem nepochopil, co jsi myslel tim spatnym gripem (drzenim rakety), ze s takovych gripem nemuze pomyslet na top10
Reagovat
TOPtennis
Já nevím jsem lajk a tenis mě baví. Ale naposledy kdo to tak držel, snad možná Berasategui nebo jak se jmenoval...smile smile
Reagovat
Mr.Pink
tak se podivej jaky fh grip v dnesnim svete prevlada, vodnrousova drzi raketu spravne, kontinentalnim gripem uz dnes nehraje nikdo, easternem malokdo. vetsina hracu dnes pouziva semi-western a western grip. nedavno jsi tu psal, ze s timhle gripem nema na top 10, tak to ma vestina hracek smulu
Reagovat
TOPtennis
Pardon ale buď jsem slepý nebo nevidím smile Vondroušová má nejvíc west nebo jak tomu říkáte držení na okruhu...to snad ani west není - to je nějaké super super west smile A sama ví že nezabije s ním míč - primejsi rana od ni je nemožná. Zrovna jsem viděl její rozhovor a říkala ze vysoky míč ji dela problem a stejne tak když ji tam nekdo tlaci. Ale názor muj lajka
Reagovat
tommr
to víš pan Růžovej je strašnej odborník a machr na všechno ... smile
Reagovat
Mr.Pink
:D na vsechno ne, ale neda mi to a musim reagovat na nektere nesmysly, ktere se tu pravidelne objevuji
Reagovat
TOPtennis
A co jsem cetl....tak spravne se s trenérem Janem Mertlem zaměřili na délku uderu protože ona ránu z forhandu proste neumí dat, jen dat rotaci, a nějaký tlak z nej je nemozny
Reagovat
sojka1
ale herni tlak se prece nevyviji jen tim, ze dam ranu, mimochodem, ona taky umi zrychlit hru, hlavne Maky je uplne jiny typ hracky a byla takova odjakziva a je nesmysl jit proti jeji prirozenosti. Ona si ten tlak vytvori uhlem a prave tou rotaci. Delka mice je ale potrebna nutnost, to rozhodne souhlasim a prave spolecne s rotaci je pekne "hnusna"... :-) Ten lift mice zkracuje, to je pravda a ona neni Nadal, aby to mohla kroutit na tecko... nevim ani, kolik otacek ma jeji rotace :-)) a jeji drzeni mi ale prijde v pohode, podle me zminovala neprijemnost hrani vysokych micu, protoze sama neni vysoka, nic bych za tim nehledala... a protoze prichazim v miru... :-)) nebudu tady pripominat Kacku Siniakovou a "jeji pracny tenis, ktery ji nekdo naucil a s kterym nikdy nemuze nic uhrat"... ;-)
Reagovat
TOPtennis
Nemám pocit že by Katka něco velkého uhrála - byla 30 a dnes je 75. A ze porazila Serenu... to je pro mě jako jedna vlaštovka jaro nedělá smile A to že je soupeřka neschopna dohrát 5:1 do konce smile nevidím úspěch v Katce ale spíš chybu v soupeřce. Což se další zapas ukázalo.
Reagovat
sojka1
ja se ale nedivam na cedule, ja se divam na hru... Parma i FO naprosto super, to rozhodne nebyla jen Serenka... a ze nekdo znervozni... takze Carevna se slozila jako ze z niceho nic...:-))) navic i s tou Zidansek hrala Kacka paradne, tak prohrala, doslo ji.... a proto nebudu videt vsechno ostatni a budu neobjektivni, jen abych mela pravdu? :-)
Reagovat
TOPtennis
Tak to pak jo, to jsem se tady stretl s velkou odbornicí smile
Reagovat
Mr.Pink
sojka uz vse podstatne napsala, tak jen dodam, ze prave tento typ drzeni rakety je prave vhodny pro sbirani vyssich micu. neni prece mozne, aby 20 leta profesionalka, hracka top50, mela spatne drzeni rakety. esteticky jsou pohlednejsi gripy, ale pro ten jeji zpusob hry je idealni
Reagovat
lars
Katka vyhrala 2 GS v deblu a byla N.1 v deblu .
Porazila Halep a vyhrala dobre obsazeny Int turnaj
Porazila Marfusu
Reagovat
tommr
vyhrála dokonce dva Internationaly ...
Reagovat
Petr_Fisk
Porazila ve finále v Baastadu Wozniacki.
Reagovat
lars
IN
Reagovat
tommr
Bára je naopak typ hráčky, který ta čtyřhra a mix pomáhají herně i psychicky. Viděl jsi třeba tu nádhernou výměnu na síti v úvodu druhýho setu? Doufám, že to bude v highlightech zápasu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Bára má do semifinále ještě hodně daleko.
Pokud bude Muška fit, tak ještě může semi na GS zopakovat.
Reagovat
Mony
To určitě. Teď je na vine asi to břicho, ale až to rozjede, tak čekám nějaké lahudky
Reagovat
TOPtennis
Ne že bych ji nefandil smile myslím Karolínu, ale lahůdky už neočekávám. Tak jak se prezentuje poslední měsíce - je bez power ! A nějak se vytrácí její hravost a pestrost co mívala. Už vůbec se neda srovnat ani s Barborou - ta jede - čtyřhra,mix - proste to zdime nadoraz a baví ji to. Je hladová smile
Reagovat
EllNino
Barbora je taky zdravá ... Karolína stále šetří břišní sval ...
Reagovat
TOPtennis
Tak u Karolíny už se to stalo normálním jevem. Neměl jsem ale pocit ze by servírovat naplno dnes nemohla.
Reagovat
EllNino
nemohla
Reagovat
Mony
Třeba v Madridu proti Naomi to pro mě lahůdka byla
Reagovat
TOPtennis
Úhel pohledu každého z nás smile Pro mě ne - Naomi poslední týdny mimo koncentraci na tenis - vyústění odstoupení z turnaje. Pro mě jsou šampioni ti co vyhrávají turnaje smilesmile
Reagovat
Mr.Pink
videl jsem hodne zapasu bary a tohle byl jeji nejlepsi zapas, vyborny vykon
Reagovat
Petr_Fisk
Na Báru je radost pohledět, krásné údery a přehled.
Její kariéra je opačná, než je standard. Nejdříve více čtyřhry (kde nasbírala cenné zkušenosti) a teď teprve řádí v singlech. Pozice kolem třicítky nemusí být zdaleka její vrchol a už teď je v race 9. smile
Reagovat
Mony
Gratulka Bare k dnešní pohodě, jak si Elinu povodila. Sloane tohle asi nedopusti, takže přeji do Velkého zapasu hodně sebedůvěry, odvahy pritlacit, když to nepůjde tak lehce a taky takovou maličkost, hodně štěstí a zdraví. Hru na velký výsledek Báro máš!
Reagovat
hanz
Krejčíkové ovace ve stoje, vyprovodila Pusholinu obdivuhodným výkonem. Její úsporný tenis nevypadá příliš účinně, ale asi je opak pravdou.smile

Zato Muchová dojela na své nepřipravené výpady k síti, haldy chyb z lehkých pozic v důležitých momentech. Těšil jsem se na nějakou změnu, kraťasy, čopy, parádičky, ale většinou končily errorem.smile
Reagovat
hanz
PS: Pusholinko, vypij si kalich hořkosti do dna za ty haluzácký výhry nad Kvítím.smile
Reagovat
Petr_Fisk
Mušce chybí větší zápasová praxe a proto víc kazí.
Potřebuje být zdravější a hrát aspoň o trochu více turnajů.
Reagovat
mahycek
To tedy ano, krása, ač sleduji ženy méně
než muže, tohle byla paráda a zaslouženě jde dál. Tak věřím, že Stephens vyřadí.smilesmile
Reagovat
tommr
Bára dneska podala skvělej výkon a Svitolinu jasně přehrála. Rozhodující byla maratónská osmá hra v prvním setu která trvala snad 20 minut a Bára v ní odvracela 4 brejkboly. Od tý doby už na dvorci kralovala ... smile
Vzhledem k tomu jak si Bára dneska poradila se Svitolinou věřím, že podobně zvládne i v příštím kole další otravnou vracečku která všechno doběhne a vrátí ... smile
Reagovat
Petr_Fisk
Se "Slonicí" to bude výrazně těžší mimo jiné proto, že ta oproti Svitolině, daleko méně kazí.
Reagovat
tommr
já bych řek, že nevynucenných chyb dělají obě naprostý minimum a k tomu aby nějakou přece jen udělaly je třeba je dostat pod tlak nebo je nějak přechytračit. Muška dneska nepředvedla vůbec nic a tak se výkon SS mohl zdát lepší než výkon Svitoliny. Uvidíme jak se SS popasuje se hrou Báry ...
Reagovat
hluuusa
Rozhodne predvedla vic nez vubec nic. Sloane ji upinkala, ale hrala i uhly, vyborne prohozy (Sloane) a bylo to proti ni dneska moc tezky. Muska se snazila a zahrala i skvele vymeny, ale hra na takove riziko ji nakonec stala zapas. Jinak to ale asi neslo.
Reagovat
Holahej
..hra na riziko..to je Kotyza.., je to pro KM správná cesta.., kdo vyhrává poslední GS.., všestranné hráčky, dobré v obraně i útoku, znající míru rizika.., v ohledu na průběh hry, soupeřku, KM je 24, snad ji Kotyza nepotopí, ale vytáhne, zápas byl pro KM dobrá škola, UE se nevyhne, ale to množství a těsné auty srazí do prohry..

z novin..Obě sokyně se do sebe od úvodních gamů pouštěly v pestrých výměnách, publikum je za povedené kousky odměňovalo vřelým potleskem. Častěji si aplausu užívala Stephensová, která si ve čtvrté hře výtečným prohozem vypracovala brejkbol...atd.., mně se také zápas líbil..
Reagovat
Jan
Barbora řádí smile Tak se jmenoval český film z roku 1935 smile
Reagovat
TOPtennis
smile
Reagovat
hluuusa
Ty dva mecboly, ktere mela proti Swiatek, nemela nahodou. Hraje krasny tenis. Pokoukanicko... smile
Reagovat
Mony
Jojo, usadila se nám do pěkne antukové pohody a ukazuje svůj potencial v plné parade
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist