Krejčíková si zahraje čtvrtfinále Roland Garros, česká tenistka v osmifinále smetla Stephensovou

Tenistka Barbora Krejčíková si poprvé v kariéře zahraje čtvrtfinále grandslamového turnaje ve dvouhře. V pondělním osmifinále antukového Roland Garros jasně přehrála Američanku Sloane Stephensovou 6:2 a 6:0.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž (Aktualizováno: 14:26 7. 6. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková | Zdroj: Reuters

Další soupeřkou Krejčíkové bude sedmnáctiletá krajanka Stephensové Cori Gauffová, jež podobně jednoznačně přehrála 6:3, 6:1 Ons Džabúrovou z Tuniska.

‚Když to zvládali dřív, jde to i teď.‘ Tenistka Krejčíková bojuje na Roland Garros v singlu, mixu i deblu

Číst článek

„Říkala jsem si, ať hlavně nepřijde žádný debakl. Byla jsem z toho docela špatná. Pak jsem na kurt nastoupila, hrála jsem bravurně a nějak jsem se přes to přenesla. Půl hodiny před zápasem jsem seděla zamčená, aby mě nikdo neviděl, tekly mi slzy a byla jsem opravdu špatná,“ řekla po vítězství v osmifinále Radiožurnálu Krejčíková.

„Pro mě je to hlavně největší osobní výhra, že jsem dokázala překonat něco ve své mysli i ve své hlavě. Že jsem se tomu nepoddala, zvládla jsem s tím bojovat a dokázala přes to přejít. Pro mě bylo nejdůležitější, abych to zvládla v té hlavě,“ dodala česká tenistka.

Pětadvacetiletá Krejčíková vyhrála už devět zápasů v řadě. Pětkrát uspěla minulý týden cestou za svým premiérovým singlovým titulem na okruhu WTA ve Štrasburku a v Paříži zatím přidala další čtyři výhry. Na nižším okruhu ITF zvítězila předloni patnáctkrát za sebou.

jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme