Kvalifikaci na Velkou cenu Francie vyhrál Verstappen. Pole position získal poprvé od úvodu sezony

Závodník Max Verstappen z Red Bullu ovládl kvalifikaci na Velkou cenu Francie formule 1. Lídr průběžného pořadí soutěže předčil svého největšího rivala a obhájce titulu Lewise Hamiltona z Mercedesu, který byl druhý. Třetí skončil Hamiltonův stájový kolega Valtteri Bottas.

Le Castellet (Francie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Verstappen získal první místo v kvalifikaci poprvé od úvodní Velké ceny Bahrajnu. Pro druhou pole position v sezoně si dojel časem 1:29,990. Hamiltona, který na něj po šesti dosavadních závodech ztrácí na druhé příčce průběžného pořadí čtyři body, nizozemský pilot porazil o 258 tisícin sekundy.

Krize Mercedesu? ‚Opět budou silní, Hamilton bude ve Francii hlavním favoritem,‘ myslí si expert

Číst článek

Jezdec Red Bullu tak ukončil Hamiltonovu nadvládu ve Francii. Sedminásobný mistr světa na okruhu v Le Castellet vyhrál kvalifikaci i závod v letech 2018 a 2019. Loni se tam kvůli pandemii nejelo.

„Dnes se body nerozdělovaly, dokončit to musíme zítra, abychom získali těch 25 bodů, co jsme ztratili v Baku,“ připomněl Verstappen poslední závod v Ázerbajdžánu, ve kterém dlouho vedl, ale čtyři kola před koncem havaroval a závod nakonec vyhrál jeho týmový kolega Sergio Pérez.

Třetí příčku obsadil se ztrátou 386 tisícin na Verstappena Valtteri Bottas z Mercedesu a čtvrtý byl Sergio Pérez z Red Bullu. Vítěz předchozích dvou kvalifikací Charles Leclerc z Ferrari skončil sedmý.

Kvalifikace na Velkou cenu Francie, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Le Castellet:
1. Verstappen (Niz./Red Bull) 1:29,990, 2. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,258, 3. Bottas (Fin./Mercedes) -0,386, 4. Pérez (Mex./Red Bull) -0,455, 5. Sainz (Šp./Ferrari) -0,850, 6. Gasly (Fr./Alpha Tauri) -0,878, 7. Leclerc (Mon./Ferrari) -0,997, 8. Norris (Brit./McLaren) -1,262, 9. Alonso (Šp./Alpine) -1,350, 10. Ricciardo (Austr./McLaren) -1,392.

wei, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme