Na rozpraskané dálnici D35 u Přáslavic začaly opravy. Kvůli uzavírce se tvoří kolony v obou směrech

Dálnice D35 mezi Přáslavicemi a Velkým Újezdem na Olomoucku je stále uzavřená. V sobotu tam kvůli vysokým teplotám náhle popraskala a zvlnila se vozovka. Celkem na místě havarovalo pět aut, deset lidí utrpělo lehčí zranění. Kvůli uzavírce se tvoří kolony, ve kterých mohou řidiči nabrat zpoždění až tři čtvrtě hodiny.

Přáslavice (Olomoucký kraj) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Popraskaná dálnice D35

Popraskaná dálnice D35 | Foto: Lenka Kratochvílová | Zdroj: Český rozhlas

Provoz kolem Přáslavic je aktuálně kvůli objízdné trase velmi hustý. Cesta z Olomouce tak trvá déle, než je obvyklé.

Kilometrový úsek před obcí může zabrat i 10 minut a auta se posouvají velmi pomalu. Na objížďce se pohybuje také velké množství kamionů, které dopravu zbrzďují.

Se zdržením musí řidiči počítat i v opačném směru – v okolí Přáslavic je to 15 minut, horší situace je ale mezi Dolním a Velkým Újezdem ve směru na Olomouc. Tam se řidiči mohou dostat do velké kolony – aktuálně v ní mohou čekat i tři čtvrtě hodiny.

Oprava dálnice D35 výrazně zkomplikovala dopravní situaci také na sousedním Přerovsku.

Automobily ráno podle ČTK zahltily Přerov, kde se tvoří dlouhé kolony vozidel. Na zastávkách MHD od pondělního rána postávají hloučky lidí, jelikož autobusové spoje mají podle hlášení dispečera kvůli kolonám v ulicích města až 60 minut zpoždění.

Doba uzavírky je momentálně odhadovaná na minimálně čtyři dny. Mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl uvedl, že v neděli byla na místo poškozené dálnice mezi Přáslavicemi a Velkým Újezdem dovezená technika a dělníci zahájili přípravu opravy.

Hlavní práce by měly začít v pondělí. Dělníci použijí rychle tuhnoucí směs betonu, a pokud půjde vše podle plánu, dálnice D35 by měla být v obou směrech zprovozněna ve čtvrtek.

Experti po sobotním zvlnění povrchu dálnice preventivně zkontrolovali celý úsek a v levém jízdním pruhu odhalili ještě jedno rizikové místo, které bude také opraveno. Tato oprava má být dokončena v pátek a neměla by už znamenat velké dopravní omezení.

Vozovka na dálnici D35 mezi Přáslavicemi a Velkým Újezdem ve směru na Ostravu praskla v sobotu odpoledne, příčinou zřejmě byly vysoké teploty. Kvůli zvlněné vozovce tam poté havarovala čtyři osobní auta a nákladní vůz, při nehodách utrpělo deset lidí lehčí zranění. Záchranáři zraněné ošetřili a některé převezli do nemocnice.

Dálnice poté byla uzavřena v obou směrech, jelikož vozovka byla poškozena i v jízdním pásu na Olomouc. Objízdná trasa vede přes obce Přáslavice, Kocourovec a Daskabát.

Aktuální dopravní situaci, nejen z okolí místa uzavírky, můžete sledovat na portálu Zelené vlny nebo Radiožurnálu.

Barbora Weinekötter, zuj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme