Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Nezvyklý přesun na trase Praha-Ostrava. Lischka jde ze Sparty hostovat do Baníku

Trio sparťanských fotbalistů má povolení připravovat se s jinými prvoligovými kluby. Nejzajímavější je přesun v případě stopera Davida Lischky, který by měl v Ostravě působit na hostování s opcí. Do Liberce má rovněž na hostování namířeno záložník Filip Havelka a obránce Daniel Horák absolvuje v Teplicích dvoutýdenní testy.

Třiadvacetiletý Lischka přestoupil do Sparty z Jablonce v létě 2019. I vinou zranění však za letenský tým odehrál během dvou sezon pouze 19 ligových zápasů.

"Jsem rád, že jsem mohl začít přípravu v Baníku, i když hostování ještě není formálně dotaženo. Vždycky je lepší začít s přípravou tam, kde hráč bude následně působit. Věřím, že vše dopadne, jak má," uvedl Lischka.

"Děkuji Spartě, že nám to umožnila. Podmínky příchodu Davida Lischky do Baníku finalizujeme a věřím, že vše v nejbližších dnech dotáhneme do konce," uvedl sportovní ředitel ostravského celku Alois Grussmann.

Třiadvacetiletý Havelka už v Liberci působil v ročníku 2017/18, další tři sezony strávil v Českých Budějovicích. Za Spartu dosud odehrál čtyři ligová utkání. Stejně jako u Lischky se i Havelkův přesun do Slovanu formálně dolaďuje.

Dvacetiletý Horák si v červnu loňského roku odbyl v dresu Pražanů premiéru v nejvyšší soutěži, další start však za ně nepřidal. V uplynulém ročníku hostoval v druholigové Jihlavě.

Ostrava, Liberec i Teplice stejně jako další mužstva začínají letní přípravu dnes. Sparta ji jako první ligový tým zahájila už minulý týden.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články