Angličtí fotbalisté Mount a Chilwell museli do karantény. Přijdou tak o zápas s Českem

Angličtí fotbalisté Ben Chilwell a Mason Mount zmeškají na mistrovství Evropy nejméně večerní závěrečný zápas skupiny s českým týmem. Kvůli blízkému kontaktu se skotským středopolařem Billym Gilmourem, který měl následně pozitivní test na koronavirus, budou až do pondělí v karanténě. Testy na covid-19 zatím měli oba hráči negativní.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Angličtí fotbalisté Ben Chilwell (vlevo) a Mason Mount

Angličtí fotbalisté Ben Chilwell (vlevo) a Mason Mount | Zdroj: Reuters

Obránce Chilwell a záložník Mount se po páteční bezbrankové remíze se Skotskem zdravili a objímali se spoluhráčem z Chelsea Gilmourem. Dvacetiletý záložník měl později pozitivní test na koronavirus a v pondělí musel do desetidenní izolace, takže přijde o úterní duel proti Chorvatsku i případné osmifinále.

Anglická Fotbalová asociace v prohlášení uvedla, že dvojice hráčů nastoupila do karantény z preventivních důvodů po konzultacích s tamní hygienou.

Soupeři pro české fotbalisty v osmifinále: ve hře je Německo, Francie, Portugalsko, ale i další

Číst článek

Stejně jako zbylí členové týmu měli Mount s Chilwellem pondělní kontrolní testy na koronavirus negativní. Oba se nyní budou připravovat každý zvlášť v soukromých prostorách na týmové základně v St. George’s Parku.

Mount s Chilwellem by mohli přijít i o osmifinále, které už má Anglie jisté. Pokud Albion obsadí ve skupině druhé místo, bude hrát úvodní zápas vyřazovací fáze v pondělí, v případě prvenství v tabulce nastoupí o den později. Postup z třetího místa by znamenal, že Angličany bude čekat osmifinále mezi nedělí a úterým podle dalších výsledků.

Dvaadvacetiletý Mount zatím v anglické sestavě nechyběl na Euru ani minutu, v obou dosavadních zápasech s Chorvatskem a Skotskem nastoupil od začátku. Naopak čtyřiadvacetiletý Chilwell kvůli doznívajícím zdravotním problémům dosud na turnaji nehrál a v úvodním duelu dokonce nebyl ani mezi náhradníky.

Angličané jsou před závěrečným zápasem skupiny na druhém místě o skóre za českým týmem. Ke konečnému prvnímu místu potřebují v Londýně zvítězit, soupeři stačí remíza. Utkání ve Wembley začne v 21.00 SELČ.

Mistrovství Evropy 2020 (PLATNÉ K 22. 6. 2021)
Tým Z V R P Skóre B
1. Anglie 3 2 1 0 2:0 7
2. Chorvatsko 3 1 1 1 4:3 4
3. Česko 3 1 1 1 3:2 4
4. Skotsko 3 0 1 2 1:5 1

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme