Na Čechy bez Mounta a Chilwella. Kvůli kontaktu s nakaženým musejí do karantény

Do úterního večerního duelu s Českou republikou, který uzavře pro oba týmy jejich působení ve skupině D na letošním mistrovství Evropy, nenastoupí ve Wembley v anglickém dresu Ben Chilwell a Mason Mount. Právě tito fotbalisté byli totiž v blízkém kontaktu s nakaženým skotským středopolařem Billym Gilmourem v karanténě a to až do pondělí. Oba angličtí reprezentati měli test na covid-19 negativní.

Poté, co minuý týden v pátek Angličané ve Wembley remizovali v ostrovním souboji se Skotskem 0:0, se jak Mount, tak Chilwell po zápase objímali právě se Skotem Gilmourem. Všichni tři se totiž znají ze svého společného působení v Chelsea. Co se týče dvacetiletého skotského záložníka, tak ten měl pak pozitivní test na koronavirus a v pondělí tak nastoupil do desetidenní karantény. Přijde tak nejen o úterní večerní duel s Chorvatskem, ale i o následující osmifinále.

A co se týče Mounta a Chilwella, tak ti nastoupili do karantény preventivně, alespoň tak o tom hovoří anglická Fotbalová asociace (FA) a to po domluvě s hygienou. Ato i přesto, že jak Mount, tak Chilwell měli v pondělí negativní test, stejně jako zbytek anglického mužstva. Na další zápasy se ale budou řipravovat zvlášť od zbytku týmu.

Kromě duelu s Českem Mount s Chilwellem přijdou dost možná i o osmifinále, které už mají Angličané jisté. V případě, že by skončili ve skupině D Angličané druzí, své osmifinále odehrají v pondělí a pokud by snad po úterku skupinu vyhráli, nastoupí do první vyřazovací fáze až v úterý. Pokud ale postoupí Ostrované ze skupiny jako třetí, osmifinále si zahrají někdy mezi nedělí a úterým podle dalších výsledků.

Připomeňme, že dvaadvacetiletý Mount na letoším Euru nechyběl dosud ani minutu, to Chilwell kvůli svým zdravotním potížím, ze kterých se už pomalu zotavuje, se doposud na Euru ještě nepředstavil a navíc nebyl k vidění ani na lavičce.

Související

UEFA

Češi znají soupeře na Euru 2024. Utkají se s Portugalskem, Tureckem a vítězem baráže

V německém Hamburku se v sobotu v podvečer dozvěděli fotbaloví fanoušci složení základních skupin nadcházejícího mistrovství Evropy, které se v příštím roce uskuteční v Německu. Český tým se tak po losu, kterého se zúčastnil i Tomáš Rosický, dozvěděl, že první zápas v rámci šampionátu sehraje 18. června v Lipsku proti Portugalsku s Cristianem Ronaldem. Dále se pak ve skupině F utká s postupujícím z barážové větvě C (Řecko, Gruzie, Kazachstán nebo Lucembursko) a na závěr pak s Tureckem. Tyto dva duely se odehrají v Hamburku.
Jaroslav Šilhavý

Kouč fotbalové reprezentace Šilhavý krátce po postupu na Euro oznámil svou rezignaci

Kvalifikace na mistrovství Evropy ve fotbale 2024 je minulostí. Z českého pohledu nakonec skončila úspěšně, když v pondělí večer Češi v Olomouci porazili 3:0 Moldavsko a díky tomu tak postoupili na Euro. Většina kvalifikace byla ale z českého pohledu hrána pod velkým tlakem, vzhledem k nevýrazným výkonům národního týmu, podivnostem kolem nenominace Antonína Baráka a v neposlední řadě vzhledem k opilecké aféře Vladimíra Coufala, Jakuba Brabce a Jana Kuchty. Už měsíc se řešila budoucnost kouče Jaroslava Šilhavého, nakonec tuto otázku dal překvapivě on sám. Hned po zápase s Moldavskem oznámil svoji rezignaci. 

Více souvisejících

fotbal ME Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Fotbal

Aktuálně se děje

před 20 minutami

před 56 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

včera

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

včera

včera

včera

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

V lomu ČSA přeruší těžbu. Bude se propouštět, oznámila Severní energetická

Severní energetická ve čtvrtek oznámila, že přerušuje těžbu hnědého uhlí v lomu ČSA na Mostecku v Ústeckém kraji. Rozhodnutí o ukončení provozu má přijít v následujících měsících. Firma se chystá propustit asi 500 zaměstnanců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy