Na D35 u Olomouce už je nový beton. Silničáři chtějí obnovit provoz postupně během dne

Na úseku dálnice D35 mezi Přáslavicemi a Velkým Újezdem na Olomoucku, který byl kvůli prasklé vozovce v sobotu uzavřen, už položili nový beton. Provoz tam chce Ředitelství silnic a dálnic postupně obnovit ještě během středečního odpoledne a večera, původně se počítalo se čtvrtkem. Nejdříve by řidiči měli projet směrem na Brno.

Olomouc Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Práce na dálnici D35

Práce na dálnici D35 | Zdroj: Ředitelství silnic a dálnic

„Na dálnici D35 včera proběhla úspěšně pokládka betonu. Zraje dobře, zřejmě dokážeme obnovit provoz ještě dnes odpoledne nebo večer,“ uvedl ve středu na twitteru mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

Pokud se nestane nic nečekaného, tak v 15.00 plánuje ŘSD otevřít D35 mezi Přáslavicemi a Velkým Újezdem ve směru na Brno a ve 21.00 i v opačném směru.

Vozovka na dálnici D35 mezi Přáslavicemi a Velkým Újezdem ve směru na Ostravu praskla v sobotu odpoledne. Kvůli zvlněnému povrchu tam havarovalo pět aut, deset lidí utrpělo lehčí zranění. D35 pak uzavřeli v obou směrech.

Hrozí to všude na světě, kde je starý beton, říká mluvčí dálnic k popraskané D35. Masivní projevy nečeká

Číst článek

Dálnice byla uzavřena v obou směrech, jelikož byla poškozena i v jízdním pásu na Olomouc. Vozovka podle Rýdla praskla na 22 let starém úseku dálnice D35, která má betonový základ. Hlavní roli sehrály vysoké teploty.

Objízdná trasa vede od soboty přes Přáslavice, Kocourovec a Daskabát. Uzavřený úsek D35 v regionu ale výrazně komplikuje dopravu a na objízdné trase se v pracovní dny tvoří několikakilometrové kolony.

Doprava značně zhoustla i v Přerově, přes který jezdí hodně řidičů, aby se vyhnuli kolonám u Přáslavic a Velkého Újezdu.

Při nehodách 4 osobních a nákladního auta na horkem popraskané D35 se 10 lidí zranilo | Foto: Twitter - Hasiči Olomouc

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme