Francouzská policie zatkla fanynku, která způsobila na Tour de France hromadný pád

Cyklistická fanynka, která způsobila hromadný pád v úvodní etapě letošní Tour de France, byla zadržena francouzskou policií a putuje do vazby. Žena byla už v neděli obviněna z úmyslného obecného ohrožení, od té doby po ní policie pátrala.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hromadný pád v první etapě letošní Tour de France

Hromadný pád v první etapě letošní Tour de France | Foto: STRINGER | Zdroj: Reuters

Fanynka během první etapy neopatrně vystrčila do cesty pelotonu kartonovou ceduli se vzkazem pro televizní kamery. Nevěnovala ale vůbec pozornost projíždějícímu balíku, karton „nabral“ Tony Martin a následoval pád šesti desítek cyklistů.

Řada závodníků si po pádu ve vysoké rychlosti odnesla zranění. Jasha Sütterlin a Marc Soler museli dokonce z Tour odstoupit.

Francouzská policie ženu obvinila a po několika dnech i zatkla v Landerneau, cílovém městě úvodní etapy. Informaci televize RTL citoval server Cyclingnews.com.

Ženě hrozí pokuta ve výši 1500 eur. Postih ale může být výrazně vyšší, pokud by ji obvinili i jednotliví cyklisté nebo jejich týmy.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme