Jak olympionici fandí basketbalistům. ‚Naštvali mě, mezi vyššími lidmi se necítím dobře,‘ vtipkuje Dostál

Ostatním reprezentantům budou moci fandit jen u rádia, televize nebo mobilního telefonu. Stejně jako fanoušci nemůžou ani sportovci na jiné stadiony. České olympioniky to může letos v Tokiu mrzet o to víc, že se na hry dostal tým z kolektivního sportu – basketbalisté.

Tokio Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kajakář Josef Dostál

Kajakář Josef Dostál | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

„Je to skvělé. Myslím, že to bylo velké překvapení pro všechny. Všichni jsme strašně rádi za to, že to vyšlo. Je fajn, že se tam potkáme,“ reagovala pro Radiožurnál na postup basketbalistů na olympijské hry vodní slalomářka Kateřina Minařík Kudějová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Českým basketbalistům fandí nejen příznivci doma, ale i jejich kolegové z olympijské výpravy. Více v příspěvku Františka Kuny

Když zůstaneme u vody a jen změníme tu tekoucí mezi brankami na rovnou a klidnou, tak jinak mluví rychlostní kanoista Josef Dostál. Ale jak u něj bývá zvykem, neberte ho úplně vážně.

„Patří jim obrovská gratulace za to, že se dostali na olympiádu. Přeju jim to. Na druhou stranu mě to rozčiluje, protože to jsou všichni vysocí chlapi a já se mezi vysokými lidmi necítím dobře. Trochu mě tím naštvali,“ říká kajakář Dostál, který by se svými dvěma metry a třemi centimetry k tomu mezi basketbalisty bez problémů zapadl.

Ohlasy na postup českého týmu na olympijské hry jsou ale pochopitelně pozitivní. Olympijskou kvalifikaci na dálku sledoval a basketbalistům fandil další muž od vody – Jiří Prskavec.

Proti Izraelcům nenastupují, ale já jsem pod vlajkou Česka, říká kouč basketbalistů Ginzburg o Íráncích

Číst článek

„Jsem z toho úplně nadšený, strašně jsem jim to přál. Myslím, že už na mistrovství světa k tomu byli blízko a bylo vidět, že ten tým šlape. Teď se moc těším, až tam ty dvoumetrové kluky uvidím. Budu se zase cítit podměrečný, ale těším se, až předvedou takové výkony i na olympiádě, protože jim fakt věřím,“ říká vodní slalomář Jiří Prskavec, který sice nebude moci zápasy české basketbalové reprezentace sledovat v Tokiu v hale, ale výsledky si rozhodně nenechá ujít.

V základní skupině bude hrát český tým proti Íránu, Francii a hvězdným Spojeným státům americkým.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme