Další koronavirový případ v české olympijské výpravě, pozitivní test měl trenér beachvolejbalistek Nausch

Pozitivním testem plážového volejbalisty Ondřeje Perušiče koronavirové problémy české olympijské výpravy nekončí. V Tokiu měl pozitivní test i další člen beachvolejbalového týmu – Simon Nausch, trenér Markéty Nausch Slukové a Barbory Hermannové. Informaci přinesl přímo z Tokia Radiožurnál.

Tokio (Aktualizováno: 13:20 20. 7. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Beachvolejbalistka Markéta Nausch Sluková (archivní foto)

Beachvolejbalistka Markéta Nausch Sluková (archivní foto) | Zdroj: Sport Invest

„Bohužel jsme se ráno probudily a dozvěděly se tuhle smutnou informaci. Simon byl na přetestování a bohužel mu vyšel i PCR test pozitivní. Takže šel do karantény a my s Bárou čekáme, co to pro nás bude znamenat jak pro dnešek, tak pro následující dny,“ řekla v úterý dopoledne Nausch Sluková Radiožurnálu.

Beachvolejbalista Perušič měl v Tokiu pozitivní test na koronavirus, může přijít o olympiádu

Číst článek

Nauschův pozitivní test by nemusel ohrozit účast jeho svěřenkyň v olympijském turnaji. Záleží na výsledcích testů Nausch Slukové a Hermannové, které podstoupily v úterý ráno.

„Negativní testy se nedozvíme, pozitivní se dozvíme. Zatím nám nic nepřišlo. V tuto chvíli a v tuto minutu tedy platí, že žádná zpráva je dobrá zpráva,“ řekl ve 12.20 ve vysílání Radiožurnálu šéf české výpravy Martin Doktor. O hodinu později informaci potvrdil i na tiskové konferenci s tím, že v případě pozitivního výsledku už by český tým zprávu pravděpodobně obdržel.

V českém týmu jde o třetí pozitivní případ – kromě Perušiče byl po příletu do Tokia pozitivně testován i jeden člen realizačního týmu. Všichni cestovali do dějiště her minulý týden stejným vládním speciálem s desítkami dalších českých sportovců.

„Vzhledem k předchozím případům v našem týmu jsme se snažili být extrémně opatrní, bohužel to nezafungovalo. Ale já jsem skutečně rád, že jsem v izolaci dřív, než bych mohl ohrozit účast někoho jiného na hrách,“ uvedl Simon Nausch v tiskové zprávě Českého olympijského výboru.

Všichni tři pozitivní už opustili olympijskou vesnici a jsou v hotelu, který je určen k izolaci podobných případů. „Všichni tři dotyční jsou absolutně v pořádku, necítí žádné potíže ani příznaky,“ uvedl šéflékař výpravy Jiří Neumann.

„Nakazit se může kdokoli, rozhodně nejsme v podobné situaci sami. Alespoň je znát, že pravidelné testování funguje a zachytí pozitivní případy hned v počátku,“ řekl Doktor.

„Věřím, že to sportovce příliš nepoznamenává, ale je jasné, že to úplně nepřispívá dobré atmosféře. Takhle to tady ale prostě je, o tom budou celé hry. Je to součást her a musíme se s tím poprat,“ dodal šéf české výpravy.

David Nyč, mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme