Plážová volejbalistka Nausch Sluková má covid, v Tokiu už je třetím nakaženým českým sportovcem

Dalším českým sportovcem, který byl v dějišti olympijských her v Tokiu pozitivně testován na koronavirus, je plážová volejbalistka Markéta Nausch Sluková. Už na začátku týdne se pozitivní test na koronavirus objevil u plážového volejbalisty Ondřeje Perušiče, stolního tenisty Pavla Širučka, lékaře a člena realizačního týmu Vlastimila Voráčka a trenéra Simona Nausche.

Tokio (Aktualizováno: 12:29 22. 7. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Beachvolejbalistka Markéta Nausch Sluková (archivní foto)

Beachvolejbalistka Markéta Nausch Sluková (archivní foto) | Zdroj: Sport Invest

Nausch Sluková musí na deset dnů do izolace a s Barborou Hermannovou tak nezasáhnou do olympijského turnaje, do kterého měly vstoupit v sobotu.

Nausch Sluková měla hrát na třetí olympiádě a odkládala kvůli Tokiu založení rodiny. V Londýně 2012 byly s Kristýnou Hoidarovou Kolocovou páté, v Riu de Janeiro hrály s Hermannovou a po bojích ve skupině vypadly v předkole play off.

„Teď převažuje obrovské zklamání a já vím, že se ve světě dějí horší věci, ale popravdě v tom našem sportovním mikrosvětě, je pro mě smutné, že jsme s Bárou musely tu naší cestu do Tokia ukončit takovým způsobem,“ podělila se o své pocity s Radiožurnálem Nausch Sluková.

Jako první se onemocnění covid-19 objevilo hned po sobotním příletu speciálu z pražských Kbel do Japonska u lékaře Vlastimila Voráčka, ortopeda tenisových týmů, kterého nominoval Český tenisový svaz.

V izolaci je i plážový volejbalista Ondřej Perušič, u něhož nákazu odhalily v neděli každodenní testy v olympijské vesnici. Třetím pozitivním byl Simon Nausch, manžel Slukové a trenér českého páru. Ve středu přišel o start ve stolním tenisu Pavel Širuček.

Probíhá vyšetřování

Předseda Českého olympijského výboru (ČOV) Jiří Kejval a místopředseda Filip Šuman začali vyšetřovat události v olympijském speciálu, kterým v pátek odletěli do Tokia Češi, u nichž se objevil koronavirus.

Dohlížet na vyšetřování bude ombudsman ČOV Alexander Károlyi. „Toto vyšetřování se konkrétně zaměří na to, zda byla dodržena všechna bezpečnostní opatření proti šíření nemoci covid-19 před, v průběhu a po charterovém letu a jestli někteří jednotlivci při cestě nezanedbali své povinnosti. Výsledek vyšetřování bude zveřejněn do 14 dnů,“ uvedl ČOV v tiskové zprávě.

Speciálem cestovalo 42 lidí včetně čtrnácti sportovců. Aktuálně se vedle už nakažených řeší další dva podezřelé případy českých sportovců. V karanténě nebo v samoizolaci jsou z letadla všichni, sportovci ale mohou trénovat a soutěžit s výjimkou nakažených.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme