Druhé kolo si v Tokiu zahrají i Kvitová a Macháč, v ženské čtyřhře postupují oba páry

Tenistka Karolína Plíšková si v 1. kole olympijského turnaje v Tokiu snadno poradila s Francouzkou Alizé Cornetovou. Plíšková zvítězila 6:1, 6:3. Dva sety stačily k postupu také turnajové desítce Petře Kvitové, která zdolala Italku Jasmine Paoliniovou 6:4, 6:3. Už v sobotu si postup do 2. kola zajistily Barbora Krejčíková i Markéta Vondroušová. Stoprocentní českou úspěšnost zpečetil Tomáš Macháč výhrou 6:7, 6:4, 6:4 nad Portugalcem Joaem Sousou.

Aktualizováno Tokio (Aktualizováno: 12:01 25. 7. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová na turnaji v Dauhá

Česká tenistka Petra Kvitová | Foto: imago images/Paul Zimmer | Zdroj: Reuters

Naopak hned po prvním zápase se s tokijskou dvouhrou nečekaně rozloučila světová jednička Ashleigh Bartyová, která podlehla Španělce Saře Sorribesové 4:6, 3:6. Nejvýše nasazený deblový pár Krejčíková, Kateřina Siniaková vyhrál v úvodním kole nad Sie Jü-čche a Su Čche-jü z Tchaj-wanu 6:2, 6:1. Stejně hladce postoupily při společné premiéře ve čtyřhře i Karolína Plíšková s Markétou Vondroušovou, jež smetly Číňanky Čeng Saj-saj s Tuan Jing-jing 6:2, 6:1.

Plíšková v Tokiu hladce postoupila do 2. kola, Krejčíkové a Siniakové se zadařilo v deblu

Číst článek

Finalistka nedávného Wimbledonu Plíšková se s Cornetovou, které patří v žebříčku WTA 66. místo, utkala popáté. Po úvodním nezdaru další tři zápasy vyhrála, ten dosud poslední předloni v Miami ve třech setech.

Při své olympijské premiéře začala Plíšková zostra, dvakrát prolomila jednatřicetileté Francouzce podání a vedla 3:0. Pak sama přišla o servis také, ale Cornetová ho v úvodní sadě nakonec neudržela ani jednou. Setbol česká tenistka proměnila nechytatelným returnem a její pohodu krátce nato dokumentovalo i eso z druhého podání.

Znovu si vypracovala vedení 3:0 a po hodině a třech minutách zápas ukončila. „Hrála jsem fakt dobře. První set byl skoro bez chyby. V druhém se pár chybiček našlo. Nečekala jsem, že budu hrát tak dobře,“ řekla světová sedmička.

Byla ráda, že zápas zvládla rychle, jak si předsevzala. „Byl to můj plán hrát maximálně hodinu, protože podmínky jsou brutální. Nechtěla jsem se zdržovat, tím spíše, že mě čeká ještě zápas čtyřhry,“ dodala Plíšková. V druhém kole se utká se Španělkou Carlou Suárezovou, s kterou má bilanci 4:3 a naposledy s ní prohrála před šesti lety.

Kvitová vyřadila Paoliniovou

Bronzová medailistka z Ria 2016 Kvitová rozhodla první set v desáté hře, do té doby se oboustranně hrálo bez brejkbolů. V druhé sadě sice česká reprezentantka také přišla o podání, ale italské soupeřce ho dokázala sebrat dvakrát.

Paoliniovou vyřadila i v jediném dosavadním vzájemném utkání loni na Roland Garros. V druhém kole tokijské dvouhry Kvitová nastoupí proti Belgičance Alison van Uytvanckové, která ji rovněž ještě nikdy neporazila.

Australance Bartyové, která v nedávném finále Wimbledonu zdolala Plíškovou a získala druhý grandslamový titul, nevyšel na centrálním dvorci začátek zápasu. S 48. hráčkou žebříčku WTA rychle prohrávala 1:4 a ztrátu v prvním setu už nedohnala. Druhou sadu pak rozhodly další dva brejky Sorribesové v závěru. Naproti tomu domácí hrdinka a nasazená dvojka Naomi Ósakaová, která v pátek v Tokiu zapálila olympijský oheň, snadno postoupila přes Číňanku Čeng Saj-saj.

XXXII. letní olympijské hry v Tokiu:
Tenis:
Muži:
Dvouhra - 1. kolo:
Purcell (Austr.) - Auger-Aliassime (9-Kan.) 6:4, 7:6 (7:2), Ivaška (Běl.) - Monfils (10-Fr.) 6:4, 4:6, 7:5, Kukuškin (Kaz.) - F. Coria (Arg.) 7:6 (7:4), 7:5, Koepfer (Něm.) - Bagnis (Arg.) 3:6, 6:3, 7:5.

Ženy:
Dvouhra - 1. kolo:
Kvitová (10-ČR) - Paoliniová (It.) 6:4, 6:3, Svitolinová (4-Ukr.) - Siegemundová (Něm.) 6:3, 5:7, 6:4, Muguruzaová (7-Šp.) - Kuděrmětovová (Rus.) 7:5, 7:5, Van Uytvancková (Belg.) - Jorovičová (Srb.) 6:3, 6:2, Vesninová (Rus.) - Ostapenková (Lot.) 6:4, 6:7 (2:7), 6:4, Vekičová (Chorv.) - Garciaová (Fr.) 6:2, 6:7 (2:7), 6:3, Tomljanovicová (Austr.) - Švedovová (Kaz.) 7:5, 3:2 skreč.

Sledujte naši online reportáž:

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme