Ředitelé Dvořák a Soukup pod palbou Lipovské, radní je viní z podvodu a pletich. „Obvinění je pro nás nesrozumitelné,“ reaguje ČT

V souvislosti s nedávno ukončeným insolvenčním řízením mediální agentury Médea podává radní České televize Hana Lipovská trestní oznámení. To míří na nejvýše postavené manažery tuzemské mediální scény – mimo jiné i na ředitele České televize Petra Dvořáka a (ex)ředitele mediální agentury Médea Jaromíra Soukupa. Radní České televize exkluzivně pro INFO.CZ vysvětluje, co ji k podání trestního oznámení vede a v čem je podstata „nestandardních kroků“ obou ředitelů.

Insolvenční řízení se společností Médea je několik měsíců stará a poněkud zvláštní kauza (o níž INFO.CZ informovalo jako první), která se dneškem opět dostává do popředí pozornosti. Na počátku února ji odstartovala poměrně neznámá společnost Lipian Trade kvůli šestnáctitisícikorunovému, údajně nesplacenému dluhu, celé řízení ale nakonec po deseti týdnech skončilo rychleji, než vůbec začalo. Kromě původního věřitele se totiž s pohledávkou přihlásila jen městská část Prahy 5, která po Soukupově Médee vymáhala tři pětistovky za špatné parkování – a soud tak insolvenční řízení nakonec zastavil. 

Nyní, po třech měsících, se ale celé řízení opět dostává do popředí zájmu. Členka Rady České televize, radní Hana Lipovská, totiž v souvislosti s touto kauzou podává velké trestní oznámení pro trestný čin podvodu, pletich v insolvenčním řízení či porušení povinnosti při správě svěřeného majetku. Stopadesátistránkové oznámení přitom míří do nejvyšších pater tuzemského mediálního byznysu. „Generální ředitel České televize Dvořák ve spolupráci s panem Jaromírem Soukupem z TV Barrandov dělali kroky, které lze decentně nazvat nestandardními,“ uvedla Lipovská. Jaké kroky má na mysli, vysvětluje exkluzivně pro INFO.CZ. 

Radní ČT Hana Lipovská
Zbytek textu je pro předplatitele
dále se dočtete:
  • Kde vidí Hana Lipovská nestandardní vztahy Petra Dvořáka a Jaromíra Soukupa?
  • O jakou částku se mezi Českou televizí a společností Médea hraje?
sinfin.digital