Češi na olympiádě: Sportovní střelec Hrčkulák vyhlíží druhou šanci. Uspěje s parťačkou?

Sportovní střelec David Hrčkulák bojuje na svých prvních olympijských hrách. V individuálním závodě střelby ze vzduchové pušky na 10 metrů skončil 19., vylepšit své vystoupení se pokusí ve smíšené dvojici s reprezentační parťačkou Nikolou Šarounovou.

David Hrčkulák (29 let), sportovní střelba

  • Disciplína: 10 m vzduchová puška (muži + smíšená dvojice)
  • Datum a místo narození: 11. června 1992, Plzeň
  • Výška a váha: 178 cm, 85 kg
  • Stav: Svobodný
  • Klub: Dukla Plzeň
  • Trenér: Matthew Emmons

David Hrčkulák začal se střelbou před 15 lety a jeho prvním trenérem byl Jan Kermiet. Současným trenérem a vzorem v jedné osobě je Matthew Emmons.

Největšími úspěchy českého střelce bylo 7. místo na mistrovství Evropy 2021 a 37. místo na MS 2018. Právě 7. místo z ME koncem května zajistilo Hrčkulákovi start pod pěti kruhy. Mezi jeho zájmy patří tenis, kolo, rallye nebo burza.

David Hrčkulák má za sebou první disciplínu, střelbu na 10 metrů vzduchovou puškou, ve které skončil na 19. místě a neprobojoval se do finále. Do toho nezamířil ani jeho kolega Jiří Přívratský, který skončil 14.

V úterý 27. července čeká Hrčkuláka druhá šance, kdy bude se vzduchovkou na stejnou vzdálenost soutěžit ve smíšené dvojici s českou střelkyní Nikolou Šarounovou. Ta skončila ve svém závodě také mimo finále – na 41. místě.

Tagy:
Evropa Tokio Olympijské hry střelba Plzeň olympiáda Letní olympijské hry v Tokiu 2021 David Hrčkulák sportovní střelba Matthew Emmons