Šestý den olympiády: Střelci získali medaile, tenistky zaručily další. Veslaři dojeli čtvrtí

Šestý den olympiády konečně přinesl České republice zlatou radost. To ale nebylo vše, po boku olympijského vítěze ve střelbě na trap Jiřího Liptáka se na stupeň vítězů postavil i David Kostelecký, který získal stříbro. Skvělý den pro Čechy podtrhly tenistky, Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková a Markéta Vondroušová mají díky postupu do finále jisté medaile. Čeští veslaři si ve dvojskifu dojeli pro čtvrté místo.

tokio Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odehrána je třetina všech olympijských soutěží. Ze 112 medailových příležitostí brali nejčastěji zlato čínští a japonští sportovci, každý po patnácti medailích. Těsně za nimi jsou USA se čtrnácti zlatými úspěchy, celkově ale Američané nasbírali nejvíce cenných kovů - 38.

Od surfingu na polystyrenovém víku až po vítězství v Tokiu. Ferreira se na olympiádě zapsal do historie

Číst článek

České medaile

Českými olympijskými hrdiny se stali střelci Jiří Lipták a David Kostelecký. V soutěži v trapu se totiž dostali oba na stupně vítězů, Lipták se zlatou medailí a Kostelecký se stříbrnou. Dva Češi na stupni vítězů byli naposledy v roce 1932.

„Já jsem si chvílemi nepřišel, že jsme na olympiádě, protože často takhle končíme v rozstřelech na českých pohárech. Tak jsme to tady ze srandy nazvali Český pohár Tokio,“ usmíval se po českém střeleckém finále stříbrný medailista Kostelecký.

Zlatý střelec Lipták: Začátek se mi nepovedl a ztrácel jsem sebedůvěru, z finále si moc nepamatuji

Číst článek

Velký úspěch zaznamenaly i české tenistky. Díky jejich výkonům bude mít česká olympijská výprava další dvě medaile. Kateřina Siniaková s Barborou Krejíčkovou totiž po těžkém souboji ve čtyřhře zdolaly Rusky Vesninovou a Kuděrmětovovou v semifinále 6:3, 3:6, 10:6 a ve finálovém zápase si zahrají o zlato. 

Stejný cíl bude mít i Markéta Vondroušová, která si ve dvouhře hladce poradila s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou 6:3 a 6:1. Ve finále jí čeká švýcarská tenistka Belinda Bencicová, která dříve vyřadila Barboru Krejčíkovou.

Čeští veslaři Miroslav Vraštil a Jiří Šimánek obsadili výborné čtvrté místo v závodě dvojskifů lehkých vah, od medaile je dělilo 2,12 sekundy. „Čtvrtých míst mám za sebou docela hodně, ale být čtvrtý na olympiádě je prostě skvělé. Jsme hrozně šťastní,“ svěřil se se svými pocity po závodě Radiožurnálu Vraštil.

Kanoistka Tereza Fišerová sice měla ve vodním slalomu medailové ambice, nakonec ale po chybě ve finále bere šesté místo. Nedařilo se plavcům, do dalších kol turnaje se nepodívá Simona Kubová ani Jan Štefl.

Rvala se o placku až do poslední jízdy! 💪 Nevzdala to ani po chybě ve finálové jízdě a česká kanoistka končí šestá na olympiádě! 👏 #olympijsky #Tokio2020

11:18 – 29. 07. 2021

8 155

S těžkou situací, kterou zavinil pozitivní test na covid-19, se zvládli vypořádat beachvolejbalisté. Ondřej Perušič po návratu z karantény dokázal s Davidem Schweinerem přehrát Mexičany a ve druhém kole vyzvou Rusy.

Další sportoviště

Sledovaný víceboj gymnastek nakonec ovládla Ameičanka Sinisa Leeová. Na trůnu nahradila hvězdnou krajanku Simone Bilesovou, která kvůli ochraně duševního zdraví nakonec v Tokiu nestartovala. Na závodě svou krajanku ale byla podpořit a slavila s ní její triumf.

Finále vodního slalomu nejlépe zvládla Australanka Jessica Foxová, si po skvělé jízdě připsala největší úspěch v kariéře. Druhou Britku Mallory Franklinovou porazila o 3,64 sekundy. Soutěž družstev v ženském šermu fleretem ovládly Rusky, v čínském finále ve stolním tenise se nakonec radovala Čchen Meng.

ONLINE REPORTÁŽ:

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme