Další olympijské zlato pro Česko, v Tokiu ho vylovil kajakář Prskavec

Kajakář Jiří Prskavec zajel ve finále vodního slalomu na olympijských hrách v Tokiu nejrychlejší čas a vybojoval pro Česko zlatou medaili. Druhého Slováka Jakuba Grigara porazil o více než tři sekundy. Po střelci Jiřím Liptákovi se tak osmadvacetiletý kajakář stal druhým českým olympijským vítězem na letošních hrách.

Tokio (Aktualizováno: 10:45 30. 7. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bronzovou medaili získal Němec Hannes Aigner. Prskavec tak vylepšil svůj výsledek z předešlých her v Riu de Janeiru, kde získal bronz.

Svěřenec svého otce Jiřího Prskavce staršího získal v Tokiu pro Česku druhou zlatou medaili po střelci Liptákovi a celkově pátý cenný kov.

„Startovat z posledního místa na olympijských hrách byl vždycky můj sen. Zvládnout to a dojet s takovým náskokem první a ještě si tam dovolit jet napřímo, zrychlit to tam, zvládnout to na prvním místě, to je prostě nádhera. Já jsem včera říkal, že můj cíl je jet s radostí dítěte a s velkým srdcem, a myslím, že se mi to povedlo,“ řekl Prskavec po zlatém závodě Radiožurnálu.

Úřadující mistr světa Prskavec postoupil do závěrečných bojů o titul z prvního místa v semifinále a startoval tak jako úplně poslední. S tlakem se vyrovnal, finálovou jízdu zvládl bez chyby a mohl tak slavit svůj největší úspěch v dosavadní kariéře.

V závěrečné části oproti čtyřiadvacetiletému Slovákovi lehce ztratil, ale přesto měl v cíli propastný náskok 3,22 sekundy. Svoji poslední jízdu v Tokiu zajel v nejrychlejším čase dne 91,63.

Fanoušci v pražské Troji oslavují zlatou medaili Jiřího Prskavce:

XXXII. letní olympijské hry v Tokiu:

Vodní slalom:

Muži: K1: 1. Prskavec (ČR) 91,63 (0 trest. sekund), 2. Grigar (SR) 94,85 (0), 3. Aigner (Něm.) 97,11 (0), 4. Oschmautz (Rak.) 98,79 (0), 5. Smolen (USA) 99,12 (0), 6. Forbes-Cryans (Brit.) 100,58 (2), 7. Neveu (Fr.) 101,18 (4), 8. Delfour (Austr.) 102,33 (2).

mim, kaj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme