VIDEO: Životní úspěch a zlatá medaile. Podívejte se na finálovou jízdu kajakáře Prskavce v Tokiu

V semifinále se dotkl jedné branky, ale i tak Jiří Prskavec jízdu s přehledem vyhrál. Ve finále tak usedl do lodi jako poslední a čekal, jak si povedou jeho soupeři. V cíli mohl zvednout ruce na hlavu a hlasitě si zakřičet, protože v osmadvaceti letech vybojoval olympijské zlato.

Tokio Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pro stříbro si dojel Jakub Grigar ze Slovenska a třetí skončil Němec Hannes Aigner. Osmadvacetiletý český reprezentant vylepšil svůj výsledek z předešlých her v Riu de Janeiru, kde vybojoval bronz.

„Startovat z posledního místa na olympijských hrách byl vždycky můj sen. Zvládnout to a dojet s takovým náskokem první a ještě si tam dovolit jet napřímo, zrychlit to tam, zvládnout to na prvním místě, to je prostě nádhera. Já jsem včera říkal, že můj cíl je jet s radostí dítěte a s velkým srdcem, a myslím, že se mi to povedlo,“ řekl Prskavec po zlatém závodě Radiožurnálu.

Prskavec získal v Tokiu pro Česko druhou zlatou medaili po střelci Jiřím Liptákovi a celkově pátý cenný kov.

Takto oslavovali zlatou medaili Jiřího Prskavce fanoušci v pražské Troji:

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme