Čeští basketbalisté proti Američanům vedli, nakonec ale padli 84:119 a do čtvrtfinále nepostoupí

Dobrý začátek českému týmu proti výběru USA nestačil. Satoranský a spol. sice ještě po první čtvrtině vedli, nakonec ale museli v posledním zápase základní skupiny olympijského turnaje skousnout porážku 84:119. Vinou vysokého záporného skóre tak nakonec nemůžou pomýšlet ani na postup ze třetího místa skupiny A a na turnaji končí. Při své první olympijské účasti od roku 1980 skončí devátí.

Aktualizováno Tokio (Aktualizováno: 15:47 31. 7. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český basketbalista Ondřej Balvín

Český basketbalista Ondřej Balvín | Zdroj: Reuters

Český tým nastoupil proti favorizovanému soupeři nebojácně a brzy si vypracoval slibné vedení. Naopak Američanům, kteří obhajují zlato z Ria, se v útoku nedařilo, a tak na světelné tabuli svítilo i skóre s dvouciferným vedením pro Čechy.

‚Olympiádu berou fakt seriózně.‘ Basketbalisty čeká souboj s favorizovanými Američany, půjde o postup

Číst článek

Hvězdní Američané se pak ale střelecky probrali a dokázali ve druhé čtvrtině skóre otočit. Vedení si pak podrželi až do poloviny zápasu a i díky 13 bodům Kevina Duranta měli o přestávce náskok 47:43.

Ve třetí čtvrtině se Američané ještě víc rozjeli a postupně českému týmu postupně unikali do výraznějšího vedení, až měli po třetí čtvrtině komfortní náskok 82:60.

Závěr utkání se už proměnil v naprostou jasnou záležitost a na konci zápasu mohli Američané slavit výsledek 119:84.

Povedený úvod tak Čechům nestačil a postup do čtvrtfinále ze druhého místa si nevybojovali. Se skóre -49 ale Češi nemůžou pomýšlet ani na postup ze třetího místa, a tak na olympijském turnaji končí. 

Naopak Američané můžou dál snít o obhajobě zlata z minulých tří olympiád. Mezi nejlepší osmičkou doplnili Francii, Austrálii, Itálii, Slovinsko a Španělsko. Vítězstvím nad Českem navíc zajistili postup ze třetí příčky skupiny B Německu a nedělnímu vítězi utkání mezi Japonskem a Argentinou.

XXXII. letní olympijské hry:
Basketbal:
Muži:
Skupina A (Saitama):
ČR - USA 84:119 (18:25, 43:47, 60:82)
Body ČR: Schilb 17, Balvín 15, Veselý 13, Satoranský 12, Jelínek, Palyza oba 7, Auda 6, Sehnal 5, Bohačík 2, Peterka, Šiřina, Vyoral všichni 0.
Nejvíce bodů USA: Tatum 27, Durant 23, LaVine 13.
Fauly: 14:17. Trestné hody: 13/8 - 12/9. Trojky: 8:20. Doskoky: 29:36.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme