Česko má díky deblistkám další zlatou, na Slovensko míří stříbrná medaile z golfu

Český tenis má první olympijské zlato ze čtyřhry. Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková v Tokiu porazily Švýcarky Bencicovou a Golubicovou 7:5, 6:1. Olympijským vítězem v golfu se stal Američan Xander Schauffele. Pátý hráč světového žebříčku zvítězil o jednu ránu před slovenským reprezentantem jihoafrického původu Rorym Sabbatinim. Sledujte ONLINE.

Tokio (Aktualizováno: 10:36 1. 8. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková (vlevo) a Barbora Krejčíková v Tokiu

Kateřina Siniaková (vlevo) a Barbora Krejčíková v Tokiu | Zdroj: Reuters

Světové jedničky ve čtyřhře přidaly čtvrté zlato po triumfech brokového střelce Jiřího Liptáka, vodního slalomáře Jiřího Prskavce a judisty Lukáše Krpálka.

Krejčíková se Siniakovou šly do turnaje jako první nasazená dvojice a byly pod velkým tlakem očekávání. Ta nakonec dokázaly naplnit. 

„Je to výborný, boží, úplně nejlepší pocit. Hrozně moc si vážím toho, že se to povedlo, protože to asi hodně lidí očekávalo, ale tenhle týden byl opravdu těžký, měly jsme spoustu těžkých zápasů. Musely jsme se o to velice poprat a to se nám povedlo. Jsem hrozně moc ráda, že tu medaili máme,“ radovala se po finále pro Radiožurnál Kateřina Sinaková.

Olympijským vítězem v golfu se stal Američan Xander Schauffele. Pátý hráč světového žebříčku zvítězil o jednu ránu před slovenským reprezentantem jihoafrického původu Rorym Sabbatinim. Českému golfistovi Ondřeji Lieserovi se olympijská premiéra nevydařila a obsadil poslední 60. místo.

Schauffele potvrdil roli jednoho z hlavních favoritů. Na prvním místě s náskokem jedné rány vstupoval už do posledního kola a těsné vedení udržel, když odolal skvělému finiši Slováka Sabbatiniho, momentálně až 204. hráče světa.

Další čtyři medailové sady budou rozděleny na atletickém stadionu, kde vyvrcholí program tradičně ostře sledovaným během mužů na 100 metrů. Finálové boje čekají koulařky, výškaře a trojskokanky.

Vít Müller poběží semifinále závodu na 400 m překážek. Šance na postup Pavla Masláka skončily už v rozběhu hladké čtvrtky.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme