Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
AZ-kvíz tentokrát s Fortunou

Kimman a Shrieverová doplnili olympijská zlata mistrovskými tituly

Žádné překvapení se nekonalo, olympijští vítězové Niek Kimman a Bethany Shrieverová dominovali také závodům mistrovství světa v BMX v Nizozemsku. Domácí závodník pro Nizozemsko získal 17. zlatou medaili ze světových šampionátů.

BMX
zdroj: ČTK/AP

Jelikož se v roce 2020 světový šampionát v BMX nekonal, vozili Alise Willoughbyová a Twan van Gent duhový dres sezonu navíc. Willoughbyová do finále dobře odstartovala, ale Američance obhajobu překazila hromadná kolize v první polovině závodu. Naopak zlatá medailistka z Tokia Shrieverová udělala vše správně a s pohodlným náskokem si dojela pro vítězství ve druhém vrcholu sezony.

Pětadvacetiletý Kimman získal na trati v Papendalu své druhé zlato v kategorii stylem start, cíl. "Necítil jsem se dobře, pak jsem viděl Bethany a říkal jsem si, že to je na mě velký tlak. Nějak jsem to zvládl," radoval se nizozemský cyklista. První titul vyhrál v pouhých devatenácti letech v roce 2015 v Heusden-Zolderu.

V kategorii juniorů se radoval Ital Marco Radaelli, který ve finále využil chyb tří Francouzů i pádu vedoucího Novozélanďana Rica Bearmana. Juniorskou mistryní světa je Mariane Beltrandová, mladá Francouzka vyhrála pro svou zemi historicky 36. zlato na MS v bikrosu.

Je nám líto, video expirovalo.
Šampiony v BMX jsou Kimman a Shrieverová

Mistrovství světa v bikrosu v Papendalu (Nizozemsko):

Muži: 1. Kimmann (Niz.), 2. André (Fr.), 3. Graf (Švýc.), ...65. Mentlík (ČR).

Ženy: 1. Shrieverová (Brit.), 2. Baauwová, 3. Smuldersová (obě Niz.), ...21. Bartuňková, 28. Hájková (oba ČR).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články