Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Oblačno, bouřka 21°C

Těhotná sestřička (†32) odmítala očkování, zemřela na covid. Uvěřila fámám o neplodnosti

Autor: Mii - 
26. srpna 2021
05:00

K tragédii došlo tento měsíc v americkém státě Alabama. Po nákaze covidem tu zemřela 32letá těhotná zdravotní sestra Haley Mulkey Richardsonová, zanechala po sobě manžela Jordana a malou dceru Katie. Na druhé dítě se velmi těšila, už se ho bohužel nedožila. Zdravotnice nebyla proti covidu očkovaná, bála se, že by po vakcíně dostala alergické reakce, uvěřila také hoaxům o tom, že očkování způsobuje neplodnost. Její příběh popsala pro server Alabama.com truchlící rodina a přátelé.

Richardsonová pracovala jako porodní sestra, kde přesně se nakazila, není jisté. Mohlo se tak stát v práci, ale i někde jinde. Covidem onemocněla zhruba tři týdny před tím, než zemřela. Očkování odmítala, protože v minulosti zažila několik alergických reakcí – z výpovědí není jasné, na co – a tak měla obavu, že by jí vakcína mohla ublížit. Rovněž se strachovala z možné neplodnosti, což je rozšířený hoax spojovaný s proticovidovými vakcínami. Nutno dodat, že několikrát vyvrácený.

„Zprávy o tom, že to zničí ženská vajíčka a takové věci, a ona chtěla mít druhé dítě. Proto měla strach si pro ni dojít,“ vysvětloval kamarád Richardsonové, jaké informace k sestřičce putovaly a proč vakcínu odmítala.

Nejdříve žena potratila, k tomu došlo 18. srpna. Byla tehdy v šestém měsíci těhotenství. Sama zemřela o dva dny později. Už během prvních chvil pobytu v nemoci ji lékaři připravovali na fakt, že nákazu covidem nenarozené dítě rozhodně nepřežije. „V jeden moment jí doktoři prostě řekli, že ji musí začít léčit, jako kdyby nebyla těhotná. Museli dělat, co mohou pro ni, protože dítě zemře tak jako tak,“ popisovala matka sestřičky.

Bůh zavřel oči

Eventuálně se Richardsonová dostala do kritického stavu, převezli ji do nemocnice v hlavním městě Alabamy, kde nebyly dovoleny žádné návštěvy. Matka vzpomíná, že jí její dcera volala s brekem, že o dítě přijde a že bude sama, až se to stane. Nakonec si sestřička krátila chvíle alespoň příspěvky na facebooku, ve kterých uvedla, že doufá v zásah Boha a zázrak.

Na zázrak ale nedošlo. S umírající ženou se alespoň před jejím odchodem podařilo rodině rozloučit. Navštívila ji jak matka, tak manžel Jordan a jejich první dcera Katie. Všichni teď v slzách na Richardsonovou vzpomínají, kamarád také založil pro rodinu finanční sbírku.

Alabama má jednu z nejhorších proočkovaností proti covidu mezi americkými státy. Od začátku pandemie tu podle serveru USA Facts viru podlehlo téměř 12 tisíc osob. Očkování je v tuto chvíli doporučováno i těhotným a nastávajícím matkám.

Video  Hrozba „černé mutace“: Profesor Hořejší o variantě covidu, která by nás vrátila na počátek pandemie  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

radimf ( 26. srpna 2021 13:37 )

Teď jste mě ukecali hned jsi jdu šlehnout

priserak77 ( 26. srpna 2021 12:06 )

Někdo je tlustej a někdo zase blbej. Můžete si vybrat.

bafy81 ( 26. srpna 2021 10:44 )

Já taky, 2 účty, 2 bany prý mám vysvětlení v e-mailu, u prvního banu jo, u druhého nikde nic

Jirik-ta ( 26. srpna 2021 10:20 )

no prostě to viděj černě. To se stát komukoliv z nás tak nás šoupnou do ústavu. Já už čtu jen diskusi a titulek (nadpis článku) Na novinkách jsem už skončil před dvěma měsíci. (BAN)

Jirik-ta ( 26. srpna 2021 10:16 )

ach ta láska, ach ouvej

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa