Obránce Brabec opouští Plzeň a míří do Řecka, nové angažmá našel i jeho bývalý spoluhráč Ondrášek

Plzeňské fotbalisty opouští Jakub Brabec. Reprezentační obránce odchází do Arisu Soluň, s kterým se podle řeckých médií dohodl na tříleté smlouvě. Třetí tým uplynulého ročníku řecké ligy zveřejnil na svém twitterovém účtu fotografie z příletu nové posily. Nové angažmá bude mít i Brabcův bývalý spoluhráč z Plzně Zdeněk Ondrášek, který se po konci v FCSB vrací do Tromsö.

Soluň (Řecko)/Tromsö(Norsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Brabec se definitivně stal hráčem Plzně

Jakub Brabec | Zdroj: Reuters

„Mám radost, že jsem tady. Je to pro mě nová výzva. Ještě mě čeká zdravotní prohlídka a podpis smlouvy. Pak bude čas říct více,“ citoval Brabce server Metrosport.gr. „Spoluhráči z národního týmu Vaclík a Pekhart mi tenhle přestup doporučovali. Mohu hrát hned, ještě v neděli jsem hrál za Plzeň. Mám za sebou normální přípravu i soutěžní zápasy,“ uvedl devětadvacetiletý český obránce.

Plzeň prohrála na půdě Hradce a poprvé v sezoně nebodovala, Slavia remizovala v Karviné

Číst článek

Brabce, který v pondělí kvůli přestupu chyběl na reprezentační srazu, čeká třetí zahraniční angažmá. Před pěti lety přestoupil z pražské Sparty do belgického Genku, odkud v létě 2018 odešel na roční hostování do tureckého Rizesporu. Předloni přišel do Plzně, kde plnil i roli kapitána.

V české lize, kterou hrál i za Viktorii Žižkov a Brno, má za sebou Brabec 169 zápasů, v nichž dal 10 gólů. V roce 2014 slavil se Spartou double za triumf v lize a poháru. V reprezentaci dosud nastoupil ve 22 utkáních a jednou skóroval.

Ondrášek do Norska

Útočník Zdeněk Ondrášek se po předčasném konci v týmu FCSB vrací do Tromsö. Norský klub dnes na svém webu informoval, že se s dvaatřicetiletým fotbalistou dohodl na smlouvě do konce sezony.

„Nemohli jsme se vyrovnat nabídkám, které měl z Polska, Rumunska nebo Indie. Ale řekl, že rozhodlo srdce,“ uvedl trenér staronového nováčka norské ligy Lars Petter Andressen.

Ondrášek za Tromsö nastupoval v letech 2012 až 2015, kdy za něj odehrál 142 zápasů a dal 55 branek. Za sebou má také angažmá v Českých Budějovicích, Krakově nebo Dallasu.

Naposledy působil v rumunském FCSB, kde ale vydržel pouhý měsíc. Od příchodu totiž čelil kritice výstředního majitele klubu Gigiho Becaliho a po vyřazení v předkole Evropské konferenční ligy se klub s Ondráškem dohodl na ukončení smlouvy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme