Ronaldo stvrdil návrat do Manchesteru, na Old Trafford podepsal smlouvu na dva roky

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo po návratu do Manchesteru United podepsal s klubem dvouletou smlouvu. Anglický celek o tom v úterý informoval na svých internetových stránkách.

Manchester (Aktualizováno: 12:19 31. 8. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ronaldo na Old Trafford přišel z Juventusu, který v úterý oznámil, že za přestup pětinásobného vítěze Zlatého míče od United inkasoval 15 milionů eur (383 milionů korun). Dalších osm milionů eur může obdržet v různých bonusech.

Miliardové obchody zachvátily fotbalový svět. FIFA oznámila, kolik kluby během 10 let utratily

Číst článek

Šestatřicetiletý Ronaldo se do Manchesteru vrátil minulý týden, kdy oba kluby informovaly o dohodě. Z Juventusu odešel po třech letech, během nichž za turínský tým odehrál 133 zápasů, dal 101 branek a dvakrát vyhrál italskou ligu.

Do Turína Ronaldo přišel v roce 2018 z Realu Madrid, se kterým získal dva tituly a čtyřikrát ovládl Ligu mistrů. Do Bílého baletu odešel v roce 2009 právě z Manchesteru United, kde hrál od roku 2003.

V dresu Rudých ďáblů Ronaldo odehrál 292 zápasů a dal 118 gólů. United pomohl ke třem triumfům v Premier League a přidal jedno vítězství v Lize mistrů. „Manchester United vždycky bude mít v mém srdci výjimečné místo,“ řekl Ronaldo.

„Ohromilo mě, kolik zpráv jsem od pátečního oznámení dostal. Nemůžu se dočkat, až se po reprezentační přestávce připojím k týmu a až nastoupím před fanoušky na Old Trafford. Doufám, že se nám sezona povede,“ dodal.

Stará dáma v úterý také oznámila návrat odchovance Moiseho Keana. Jednadvacetiletý italský útočník už v Juventusu působil v letech 2016 až 2019. Poté odešel do Evertonu, odkud nyní přišel na hostování do konce června 2023.

Juventus za hostování devítinásobného reprezentanta zaplatí sedm milionů eur. Součástí dohody je i automatický přestup za 28 milionů eur v případě dosažení stanovených výsledků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme