Krejčíková si na US Open zahraje v osmifinále, českou tenistku čeká Španělka Muguruzaová

Tenistka Barbora Krejčíková dokázala ve 3. kole US Open porazit ruskou soupeřku Kamillu Rachimomovou po setech 6:4 a 6:2 a postoupila do osmifinále. Pětadvacetiletá rodačka z Brna v další části turnaje narazí na Španělku Garbiňe Muguruzaovou.

New York (Aktualizováno: 21:18 3. 9. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rachimovová se dostala do hlavní soutěže až jako poražená z kvalifikace a v utkání s Krejčíkovou hrála poprvé proti hráčce světové desítky.

Je to lepší, než aby se to tahalo dva dny, říká Krejčíková o zápase, který se dohrával na jiném kurtu

Číst článek

Hvězdy sezony se nezalekla a dobře podávala. I Krejčíková si ale jistě držela servis, působila sebejistě a čekala na svoji šanci, kterou si připravila v deváté hře. Po brejku podání 134. tenistky žebříčku dvouhry úvodní sadu dopodávala.

Ve druhém setu získala Krejčíková servis dvacetileté sokyně dvakrát. Při brejku na 4:1 soupeřku ničila bekhendovými čopy, po kterých Ruska chybovala.

Oba brejkboly, které Rachimovové nabídla dvojchybou, odvrátila. Zápas uzavřela po hodině a dvanácti minutách důraznou smečí.

Turnajová devítka Muguruzaová vyřadila loňskou finalistku Victorii Azarenkovou po setech 6:4, 3:6 a 6:2.

Krejčíková se s dvojnásobnou grandslamovou vítězkou Muguruzaovou střetla dvakrát - letos ve finále v Dubaji prohrála, ale nedávno na turnaji v Cincinnati po boji uspěla.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme