Třinec zahájil sezonu výhrou nad Budějovicemi, Krejčí pomohl gólem k výhře v prodloužení

Třinečtí hokejisté odstartovali novou extraligovou sezonu domácí výhrou 4:0 nad Českými Budějovicemi. Úřadující mistr vedl už v desáté minutě po trefách Martina Růžičky a Arona Chmielewského o dvě branky. Hned při svém prvním startu za Olomouc se po návratu z NHL prosadil útočník David Krejčí, který gólem přispěl k výhře 3:2 v prodloužení nad Mladou Boleslaví.

Třinec (Aktualizováno: 21:50 10. 9. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Třince se radují z vítězství.

Hráči Třince se radují z vítězství. | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Hosté, kteří byli nejhorším mužstvem poslední sezony, během léta obměnili trenérský tým, který vede Jaroslav Modrý, a posílili kádr o zvučná jména.

Motor získal například několikanásobného nejproduktivnějšího hráče soutěže Milana Gulaše a gólmana Dominika Hrachovinu, který si ale pořádně nesáhl na puk a už jej dvakrát vytahoval ze sítě.

Ani v jednom případě ale neměl Hrachovina nárok. Před prvním gólem špatně rozehrál hostující obránce Štencel, puk získal v pravém kruhu útočné třetiny Nestrašil a po jeho pasu zakončoval Růžička do odkryté branky.

O chvíli později domácí Chmielewski nejdříve trefil horní tyčku, ale ještě v témže střídání po nepřesné střele Ondřeje Kovařčíka uklidil kotouč do zcela prázdné branky. Hosté se dostali do pár přečíslení, ale ani jedno nedotáhli.

Někteří domácí fanoušci křičeli ve 26. minutě gól, puk se ale po teči kapitána Vrána odrazil od pravé tyčky pod chrániče Hrachoviny. Oceláři byli v této pasáži mnohem aktivnější, soupeři dovolili jen tři střely.

Plány hostů o zdramatizování zápasu narušil po 72 sekundách závěrečné třetiny Daňo, který tečoval střelu Marinčina od modré čáry. Hrňa vzápětí střelou z pravého kruhu využil přesilovou hru. A byť se Českobudějovičtí nevzdávali a snažili se o čestný úspěch, tak Mazance nepřekonali.

Krejčí ozdobil návrat

Olomouc porazila Mladou Boleslav 3:2 v prodloužení a hned při premiéře po návratu z NHL skóroval za domácí hvězdný útočník David Krejčí.

Gól Davida Krejčího do sítě Mladé Boleslavi:

Pětatřicetiletý hokejista nastoupil v elitní formaci Hanáků s Janem Káňou a Lukášem Kucserou. Oba góly hostů, kteří v duelu dvakrát vedli, dal Valentin Claireaux. O vítězství Olomouce rozhodl v oslabení Jan Knotek.

Výsledky zápasů 1. kola hokejové extraligy:

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme