Logo regionálního portálu velkobitessko.cz

Regionální zpravodajství

Žáci se i letos mohou těšit na zajímavé soutěže vyhlašované Krajem Vysočina

Terezie Doleželová, odbor školství, mládeže a sportu
pondělí 13.9.2021

Ilustrační foto
Autor: Krajský úřad Kraje Vys...

Kraj Vysočina ve spolupráci se Svazem podnikatelů ve stavebnictví vyhlásil v tomto týdnu už 4. ročník oblíbené žákovské soutěže Cihla k cihle. Soutěž je určena pro žáky 8. ročníků partnerských základních škol a finálové klání se uskuteční už 14. října v aule Střední odborné školy v Novém Městě na Moravě.

Letošní úplnou novinkou je kreativní soutěž zaměřená na 3D tisk s názvem 3Déčkuj. Z přihlášených 3D tiskem zhotovených výrobků vybere porota pět nejlepších v obou kategoriích a tvůrčí týmy se pak spolu utkají ve velkém krajském finále v polovině prosince. Hlavním cílem soutěže „Cihla k cihle“ i „3Déčkuj“ je podpora polytechnické výchovy, technického myšlení a tvořivosti v základních a středních školách na Vysočině.

Cihla k cihle:

Zadání finálového úkolu se dvoučlenné týmy dozví až na místě v den konání soutěže, ale už teď mohou všichni se stavebnicí Teifoc trénovat stavbu originálních modelů a připravovat se na celokrajské kolo soutěže. Na nejlepší žáky čekají opět atraktivní věcné ceny.

Více informací najdete v propozicích ZDE.

3Déčkuj:

Soutěž je rozdělena do dvou kategorií – v kategorii A mohou soutěžit 2–4členné týmy složené z žáků základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií, do kategorie B pak mohou svoji přihlášku zaslat týmy složené z žáků středních škol se sídlem v Kraji Vysočina. Pro svoji tvorbu si mohou všichni vybrat jeden ze tří tematických kruhů – učební pomůcka, architektura a šperk.

Žáci prostřednictvím krátkého videa svůj výrobek představí a společně s přihláškou jej odevzdají nejpozději do 12. 11. 2021. Porota pak vybere 5 nejlepších týmů v každé kategorii, které se spolu utkají ve finále soutěže 15. 12. 2021 v Jihlavě. Všech pět týmů v obou kategoriích Kraj Vysočina odmění zajímavými věcnými cenami. Partner soutěže, firma BOSCH DIESEL Jihlava,  navíc připravil zvláštní cenu pro vybraný tým.

Podrobné zadání soutěže naleznete v propozicích ZDE.

Přihlášku do soutěže můžete zaslat prostřednictvím formuláře ZDE.

TOP
Harmonie resort s.r.o. nabízí práci na pozici Číšník / servírka / na plný úvazek v obci Rosice

Číšník / servírka / na plný úvazek

Harmonie resort s.r.o. Rosice nabízí volné pracovní místo na plný úvazek, na zkrácený úvazek (HPP). ➤ Hotel a restaurace Harmonie příjme číšníka/servírku na plný úvazek. Pravidelné směny, dlouhý a krátký týden. Praxe v…

Byl článek zajímavý?

Udělte článku hvězdičky, abychom věděli, co rádi čtete. Čím více hvězdiček, tím lépe.

Reklama