Sparta vstup do extraligové sezony zvládla, z ledu dosud stoprocentních Pardubic veze tři body

Hokejisté Sparty dokázali uspět ve svém prvním duelu v nové extraligové sezoně, když v utkání 3. kola zvítězili na ledě Pardubic 5:2. Venku vyhrál i Liberec 3:2 v Karlových Varech, České Budějovice 4:3 ve Zlíně a Hradec Králové 3:0 v duelu s Kladnem. Třinec udolal Litvínov 4:3 až po prodloužení. Olomouc na svém stadionu porazila 4:1 Plzeň a Mladá Boleslav si poradila 5:1 s Kometou Brno.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva brankář Sparty Jakub Neužil, Robert Říčka z Pardubic a Adam Polášek ze Sparty

Zleva brankář Sparty Jakub Neužil, Robert Říčka z Pardubic a Adam Polášek ze Sparty | Foto: Josef Vostárek | Zdroj: ČTK

Ještě před začátkem utkání Pardubice - Sparta obecenstvo minutovým skandovaným potleskem uctilo památku zesnulého Ladislava Lubiny.

Ve věku 54 let zemřel bývalý hokejový reprezentant a trenér Ladislav Lubina. Podlehl rakovině mozku

Číst článek

Vedení získala Sparta v sedmé minutě, kdy si domácí obrana neuhlídala Formana a ten střelou k tyči překonal Frodla. Východočeši srovnali krok o necelou minutu později Poulíčkovou tečí Robertsonovy střely od modré čáry.

Vstup do druhého dějství se lépe vydařil sparťanům, Thorell přihrál Chlapíkovi a ten střelou z kruhu překonal pardubického brankáře. Na opačné straně mohli odpovědět Mikuš a poté Camara, neuspěli však. V první přesilovce utkání byl blízko navýšení náskoku hostí Sobotka, jeho střelu Frodl pouze ztlumil, ale puk odpálil těsně před čárou do bezpečí Kolář.

Srovnat se nepodařilo ani osamocenému Paulovičovi po předchozím Camarově pasu. Pražané byli blízko k navýšení vedení ve 35. minutě, kdy Kaše obral Robertsona o puk a trefil tyčku. Závěr druhé části hry hrály Pardubice v početní převaze, vytěžily z ní ale pouze Poulíčkovu střelu švihem, s níž si Neužil poradil.

Hokej oboustranně hraný ve vysokém tempu pokračoval i ve třetím dějství. Dynamo hnané hlasitým publikem vrhlo všechny síly do útoků a ve 47. minutě se dočkalo vyrovnání: Ciencialovu pobídku využil přesnou střelou z kruhu osamocený exsparťan Říčka. Sparťané se poté bez větších obtíží ubránili v následné pardubické přesilovce, v níž se domácí nedostali do výraznější příležitosti.

Závěr utkání se lépe povedl Spartě, v předbrankovém prostoru se prosadil Vitouch a zajistil hostům tři body. Nic na tom nezměnila ani power play Dynama, naopak v ní potvrdil výhru Sparty do prázdné branky Chlapík. Rozdíl ve skóre navíc ze sóla proti Frodlovi zvýraznil hostující kapitán Řepík.

3. kolo hokejové extraligy:

HC Dynamo Pardubice – HC Sparta Praha 2:5 (1:1, 0:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 8. Poulíček (Robertson, A. Musil), 47. Říčka (Cienciala, Vála) - 7. M. Forman (Zikmund), 26. Chlapík (E. Thorell, Polášek), 56. D. Vitouch (M. Forman, Moravčík), 58. Chlapík (Buchtele), 59. Řepík (Sobotka). Rozhodčí: Šír, Obadal - Ondráček, Kis. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 8105.

HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 4:3 v prodl. (0:2, 2:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 33. Marcinko (Hrehorčák, Miloš Roman), 40. Daňo (Martin Růžička, P. Vrána), 45. Marcinko (Martin Růžička, Marinčin), 64. Martin Růžička (Marcinko) - 8. F. Lukeš (Pospíšil, Jarůšek), 20. Estephan (P. Zdráhal, A. Kudrna), 39. A. Kudrna (Stříteský, Estephan). Rozhodčí: Pešina, Vrba – Ganger, Klouček. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:2. Diváci: 2569.

BK Mladá Boleslav - HC Kometa Brno 5:1 (3:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Dufek (Claireaux), 10. O. Najman (P. Kousal, Ševc), 13. D. Šťastný z trestného střílení, 26. Jánošík (Eberle, Pláněk), 29. Kotala (D. Šťastný, Kelemen) - 46. Mallet (Kučeřík). Rozhodčí: Pražák, Pilný - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:7, navíc Pláněk (Mladá Bolesav) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 2123.

HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 14. Kulich (Průžek), 54. T. Hanousek (T. Rachůnek) - 3. Rychlovský (J. Šír, Melancon), 25. Vitásek (Faško-Rudáš), 38. Klepiš. Rozhodčí: Kika, Ondráček – Hynek, Gerát. Vyloučení: 5:6, navíc Koblasa (Karlovy Vary) do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení 0:1. Diváci: 2106.

PSG Berani Zlín - Motor České Budějovice 3:4 (0:1, 3:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 22. Fryšara (Šlahař, Ferenc), 24. Jan Svoboda (Hejcman, Žižka), 30. M. Novotný (Hejcman, Jan Svoboda) – 3. M. Toman (Holec, Bindulis), 24. Gulaš, 34. Gulaš (Pech), 49. Štencel. Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – Lederer, Rožánek. Vyloučení: 0:2. Bez využití. Diváci: 2582.

HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 4:1 (2:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 13. Strapáč (Bambula, T. Černý), 19. Kolouch (Krejčí), 25. Krejčí (J. Káňa II), 27. Krejčí (Ondrušek, Nahodil) - 54. Blomstrand (Kantner). Rozhodčí: Hejduk, Kubičík - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 4246.

Rytíři Kladno - Mountfield Hradec Králové 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Smoleňák (Blain), 39. Lev (McCormack, Cingel), 59. Blain. Rozhodčí: Hradil, Sýkora - Brejcha, Votrubec. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:2. Diváci: 1076.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme