Krejčíková a Siniaková potvrdily start v Billie Jean King Cupu

21. 9. 2021, 11:29
Aktuality 33
Olympijské vítězky ve čtyřhře z Tokia Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková potvrdily start v českém týmu v turnaji tenisových družstev Billie Jean King Cupu v Praze. Na dnešní tiskové konferenci to uvedl prezident tenisového svazu Ivo Kaderka.
B. Krejčíková a K. Siniaková (© AFP)

"Obě olympijské vítězky už start potvrdily, ostatní je v rukou a komunikaci kapitána," řekl Kaderka novinářům. Kompletní nominace musí být známa 4. října.

Český kapitán Petr Pála nemůže počítat s Petrou Kvitovou. Dvojnásobná wimbledonská vítězka a šestinásobná šampionka Fed Cupu, jak se soutěž dřív jmenovala, se mu už omluvila. V úvahu připadají Karolína Plíšková, Karolína Muchová a stříbrná olympijská medailistka Markéta Vondroušová. V elitní stovce žebříčku WTA jsou i Tereza Martincová a Marie Bouzková.

Turnaj dvanácti ženských družstev se bude hrát v O2 areně a O2 universum na tvrdém povrchu od 1. do 6. listopadu. Češky zahájí boje ve skupině 1. listopadu duelem s Německem a druhé utkání se Švýcarskem sehrají 4. listopadu. Do semifinále postoupí jen vítězky skupiny.

Předprodej vstupenek začne v poledne 6. října v sítích Ticketportal a Ticketmaster. Do O2 areny s kapacitou 12 tisíc míst bude celodenní vstupenka s možností opustit halu stát do horního prstence 890 korun a do dolní části 2290 korun. Čtyřdenní balíček na skupiny vyjde na 1960 a na 4960 korun. Semifinále bude stát 1490 a 3990 korun, sobotní finále 1190 a 2990 korun. Do haly O2 universum se vejdou dvě tisícovky lidí a lístky přijdou na den na 990 korun.

"Chceme ochozy plné diváků a šli jsme velmi rozumnou cestou. Celodenní vstupné na šest zápasů špičkového tenisu mi přijde velice rozumné," komentoval cenu lístků Kaderka. Věří, že na duely domácího týmu bude plno. "To by bylo úžasné," řekl Kaderka.

Přípravy na turnaj jsou v plném proudu. Do Prahy v brzké době dorazí povrchy Rebound Ace, které organizátoři v halách položí 23. října během šesti hodin. "Na podobném povrchu se hrálo třeba finále Davis Cupu na fotbalovém stadionu v Lille nebo exhibice Rogera Federera s Rafaelem Nadalem, při které měli každou půlku kurtu jinou," uvedl ředitel turnaje Vojtěch Flégl.

V týdnu po finále ženských družstev je v plánu Turnaj mistryň, který se bude hrát až v mexické Guadalajaře. Organizace WTA alespoň posunula začátek akce na středu. "Měl bych větší radost, kdyby se konal později, ale je to tak a tak to musíme brát," prohlásil Kaderka.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

33
Přidat komentář
Holahej
...Masters nebo Fed Cup ?
Jen upřímně říkám, že přednost mají Masters, na které je potřeba se připravit. Taky proto, že Fed Cup už Kája ve sbírce má
Michal Hrdlička o Karolíně
Reagovat
blixa
No šak, jasů jas, šmrdlaturnaj nebrat !
Reagovat
vojta91
Jojo kupujte lístky jako do Ostravy a za omluvy na poslední chvíli se předem omlouváme smilesmile
Reagovat
paddy
tak dlouho se chlubila životem v luxusu, až ji vykradli smile

v čase 1:41
https://cnn.iprima.cz/porady/showtime/21092021
Reagovat
com
na Slovensku je to samá verbež smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsme definitivně v prd eli ...
Reagovat
lars
jako ty a tvuj fogl ? :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
smazaný uživatel
ale jo, občas si áčko doma s partnerkou dáme, odhadlil si mě
Reagovat
honza333
Víte někdo, které zápasy se budou hrát v O2 aréně. které v O2 universum ??
Reagovat
Mony
vstal jsi moc brzo!
Reagovat
tommr
semifinále a finále se bude zcela jistě hrát v O2 aréně ...
Reagovat
Fandina
Myslela jsem si, že některé holky z TM budou hrát FED. Škoda, že ty termíny nejsou obráceně. Ale zase, Teď končí sezónu pro většinu tenistek, TM je zase bonus pro ty nejlepší, i prestižně i bodově. Přeji holkám, aby se rychle na TM zaklimatizovaly, i když ta nadmořská výška je děs.
Reagovat
Fandina
Fed ne Teď
Reagovat
Alien
Jooooooo!
Reagovat
misa
V listopadu ochozy plné diváků ve státě s proočkovaností okolo 55%. Hodně štěstí.
Reagovat
RFanousek
Někdy se to vrátit musí, proč ne teď
Reagovat
bIbec
máme vysokou promořenost. Nejsme na tom hůř jak víc proočkované země.
Reagovat
bIbec
jinak promořenost je lepší než proočkovanost.
Reagovat
bIbec
upřímně by mě zajímala statistika porovnání s minulým rokem. Lidé určitě nejsou víc opatrní, spíš naopak.
Právě rozdíly mezi rokem 2020 a 2021 sou mnohem víc relevantní než porovnávání např po týdnu.
Čistě teoreticky by mělo být méně lidí v nemocnicích. Počet s koronavirem celkově je nepodstatný a nemělo by se na to brát ohled. Ten virus stejně člověk dostává opakovaně. Nelze proti němu být imuní. Pouze tělo ho může časem lépe zvládat.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale podle "expertů" je - není - je - není...smile
Reagovat
tommr
jsem trochu na rozpacích ...
Na jednu stranu je to skvělá zpráva protože to výrazně zvyšuje naše šance na úspěch v BJK Cupu ...
Na druhou stranu to ale výrazně snižuje šanci Báry a Katky na úspěch na TM ...
Reagovat
Nenela
Je to rozhodne dobra zprava. TM bude stejne loterie o tom, kdo bude nejpele zvladat mistni podminky, nikdo tam nebude (myslim divaky), celkove podivne misto. V Praze si holky muzou uzit skvelou divackou atmosferu, kdy jindy to zaziji
Reagovat
blixa
Tak světová špička je velmi vyrovnaná, takže "loterie" v každém případě, ale právě proto by bylo potřeba přiletět včas a aklimatizovat se !!! Hrát tenhle nesmyslný šmrdlacup, který už je jen stínem bývalého FED Cupu je z tohoto důvodu zcela absurdní !!! smilesmilesmile
Reagovat
tommr
pro mě teda BJKC rozhodně není nějakej "šmrdlacup" i když jsem preferoval dřívější formát. Souhlasím ale s tím, že TM je důležitější a že by před ním měla být co nejdelší aklimatizace. Nezbývá než doufat, že i ostatní účastnice TM budou mít podobné problémy jako naše hráčky ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Fandina
Sice to není starý Fed, ale pro někoho může být hraní ve skupinách na jednom místě a národním principu zajímavé. Takže proč ne.
Reagovat
Jan
Dobrá zpráva. Ale na TM se pak totálně vyšťaví.
Reagovat
blixa
Velmi špatná zpráva ! To se Bára už úplně zbláznila ???!!!! smilesmilesmile
Reagovat
lars
treba budou hrat jen do 3.11.
Reagovat
tommr
to by stihly jen úvodní zápas proti Německu ...
Reagovat
Mony
kdyby raději hrály teď v Ostravě! Ale na druhou stranu přelétat oceány každý týden v business třídě je v pohodě. Tam je pohodlí a servis lepší, než doma v posteli
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist