MOL Cup: Sparta uspěla v Líšni, Stanciu hattrickem odvrátil blamáž Slavie ve třetiligových Velvarech

Fotbalisté Sparty Praha postoupili do osmifinále domácího poháru. Čtvrtý tým druholigové tabulky Líšeň přehráli s klidem 3:0. Naopak Slavia zažehnávala na hřišti třetiligových Velvar blamáž, jelikož v poločase prohrávala o dva góly. Po změně stran ale stav zápasu otočila a vyhrála 4:2. Problémy měl i Baník Ostrava, který přes Loko Vltavín postoupil až po prodloužení.

Aktualizováno Brno (Aktualizováno: 18:29 22. 9. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Sparty slaví gól

Fotbalisté Sparty slaví gól | Foto: Václav Šálek | Zdroj: ČTK

Sparta v Brně nakročila k postupu už v první půli, kdy dvakrát skóroval Drchal a navázal na formu z první ligy. Letenští po změně stran náskok bez větších problémů kontrolovali, navíc v 87. minutě přidal třetí gól hostů střídající Bulhar Minčev.

Sparta proti Rangers před prázdnými tribunami hrát nebude. Na Letnou by se mohlo dostat až 10 tisíc dětí

Číst článek

Slavia v netradiční sestavě nezvládla úvodní poločas a Velvarům zařídili senzační vedení Vopat a Tenkl proměněnou penaltou. Po změně stran Pražané odvrátili blamáž a mezi 55. a 61. minutou výsledek otočili. Dvakrát se trefil Stanciu a jednou náhradník Traoré. Rumun Stanciu ještě v nastavení dovršil z přímého kopu hattrick.

Bohemians zvítězili na hřišti druholigového Prostějova 4:0, stejným výsledkem Hradec Králové venku porazil třetiligové Zápy. Jablonec udolal Přepeře na jejich půdě 1:0, Slovácko nad dalším třetiligovým soupeřem Zbuzany venku vyhrálo 2:1.

Karviná doma zvítězila nad Chrudimí 1:0 a Teplice přehrály jiného druholigového protivníka Třinec rovněž 1:0. Baník měl velké problémy na půdě Vltavínu a třetiligové mužstvo z Prahy porazil až 5:2 po prodloužení.

Výsledky 3. kola MOL Cupu

Líšeň - Sparta Praha 0:3 (14. a 38. Drchal, 87. Minčev), Velvary - Slavia Praha 2:4 (14. Vopat, 40. Tenkl z pen. - 55., 60. z penalty, 90. Stanciu, 56. Traoré), Prostějov - Bohemians Praha 1905 (68. Kovařík z pen., 73. Necid, 83. Koubek, 90.+2 Hronek), Zápy - FC Hradec Králové 0:4 (84. a 89. Prekop, 36. Kubala, 81. Soukeník), Zbuzany - 1. FC Slovácko 1:2 (65. Jonáš - 1. Kohút, 43. Jurečka), Přepeře - FK Jablonec 0:1 (55. Nešpor.), MFK Karviná - Chrudim 1:0 (45. Zych), Třinec - FK Teplice 0:1 (88. Moulis)

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme