Martincová udolala Rusku a v Ostravě si zahraje ve čtvrtfinále, v něm narazí na Sakkariovou

Tenistka Tereza Martincová postoupila na turnaji v Ostravě do čtvrtfinále. Šestadvacetiletá rodačka z Prahy porazila ve 2. kole pátou nasazenou Rusku Anastasii Pavljučenkovovou 7:6, 7:6 a ve čtvrtfinále se utká s Marií Sakkariovou z Řecka, která porazila Lotyšku Jelenu Ostapenkovou 6:4 a 6:2.

Ostrava (Aktualizováno: 19:43 23. 9. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martincová v utkání se světovou třináctkou Pavljučenkovovou prohrávala v prvním setu 3:5, ale vynutila si tie-break, v kterém uspěla poměrem 7:5.

Kvitová v Ostravě dokázala udolat mladou Rusku Potapovovou a postupuje do čtvrtfinále

Číst článek

Ve druhém setu získala vedení 5:1, ale při podání ruské tenistky nevyužila dva mečboly a Pavljučenkovová trpělivou hrou srovnala na 5:5.

Ani za stavu 6:5 nedokázala Martincová utkání napotřetí dopodávat a rozhodla až v tie-breaku. Nakonec proměnila čtvrtý mečbol poté, co soupeřka poslala míč do autu.

„Člověk si může říct, že je to vlastně psychicky náročné. Já se k tomu snažím přistupovat tak, že se soustředím na danou výměnu, daný balon a ve finále je z toho sedm balonů nebo víc. Nesnažím se upínat na to, že musím dát sedm míčů, jen se to snažím hrát míč po míči,“ řekla po zápase Martincová pro Radiožurnál.

„Byl to šok, že to skončilo tím, že jsem vyhrála. Nemyslím to tak, že si nevěřím, ale ona je světová hráčka, jedna z nejlepších a já ji dokázala porazit. Myslím, že to byl výbornej zápas.“ Dodala šestadvacetiletá česká hráčka.

Tenisový turnaj žen WTA J&T Banka Ostrava Open (tvrdý povrch, dotace 565.530 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:

Martincová (ČR) - Pavljučenkovová (5-Rus.) 7:6 (7:5), 7:6 (8:6).

mim, Lukáš Kaleta, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme