Jít do souboje o prezidentský úřad s Babišem? Obrovská motivace, říká Petr Pavel

Co Čech, to politik! (928)

Armádní generál Petr Pavel v pořadu Co Čech, to politik! na CNN Prima NEWS nastínil svou možnou kandidaturu na prezidenta. Podle sázkových kanceláří je hned po premiérovi Andreji Babišovi druhým největším favoritem. Právě souboj s šéfem ANO by pro Pavla byl obrovskou motivací.

Přestože se v médiích už delší dobu spekuluje o tom, že chce bývalý předseda vojenského výboru NATO Pavel kandidovat na prezidenta, on sám to ještě oficiálně neoznámil. V diskuzním pořadu Co Čech, to politik! o prezidentském úřadu debatoval s umělcem Františkem Ringo Čechem. Armádní generál mimo jiné nastínil, kdy možnou kandidaturu na Hrad oznámí.

„Jsem připravený kandidovat. Považuji za vhodné to oficiálně oznámit zhruba půl roku před volbami,“ řekl pro CNN Prima NEWS.

Babiš versus Pavel?

Ani jeho možný sok – současný premiér Andrej Babiš – o plánu dobýt Hrad oficiálně nemluví. „Kandidatura Babiše je pravděpodobná a bylo by obrovskou motivací se postavit proti němu,“ uvedl Pavel.

Jeho debatní kolega Ringo Čech v návaznosti na to prohlásil, že si umí představit armádního generála na Hradě. „I nějakou ženskou bych bral,“ prohlásil umělec a politik.

I on počítá s účastí premiéra v souboji o prezidentské křeslo. „Babiš kandidovat bude a vyhraje,“ uzavřel.

Tagy:
prezident Andrej Babiš Petr Pavel prezidentské volby v ČR 2023 volby 2021 František Ringo Čech Co Čech, to politik!