„Nejsem člověk elity,“ řekl Orbán. Babiš o něm zjistil další věci. Hrdinství, Havel a revoluce

29.09.2021 19:21 | Reportáž

Velmi uvolněná debata dvou evropských premiérů, jaká nejspíš nemá obdoby. Předsedové vlády Andrej Babiš s Viktorem Orbánem diskutovali se svými příznivci v ústeckém divadle. Padly mnohé osobní a neznámé postřehy. Divadelní sál bouřlivě tleskal a často se svíjel smíchy.

„Nejsem člověk elity,“ řekl Orbán. Babiš o něm zjistil další věci. Hrdinství, Havel a revoluce
Foto: Radim Panenka
Popisek: Premiér Andrej Babiš (ANO) se svým maďarským protějškem Viktorem Orbánem v Ústí nad Labem

EU je těžké místo, kolem stolu nás je 27 a tak velcí jako Němci, Francouzi mají pevnou vůli. A ve věci migrace mají protichůdné stanovisko proti našemu a tehdy se člověk musí pustit do boje a jasně říct, že toto pro nás není dobré. Na pana premiéra Babiše se dá spolehnout. Někdo z boje uteče a někdo se do něj pustí. On se do boje pustil a díky tomu jsme zabránili migraci do Čech i Maďarska.

Do českých voleb se Viktor Orbán míchat nechtěl, ale uvedl to na opačném příkladu. „Nevím, jak se Češi rozhodnou ve volbách, ale rád odevzdám a přepustím své místo v Maďarsku jemu. Maďaři by měli radost, kdyby měli tak dobrého premiéra,“ řekl Orbán v narážce na Andreje Babiše.

Musíte dát pozor a vystihnout moment, když nesouhlasíte, a okamžitě vystoupit. Rozhoduje se tam jednohlasně, což je důležité. Viktor je můj vzor a neměl jsem na něj složku a včera jsem musel žádat, aby mi vytiskli jeho životopis,“ řekl vysmátý Babiš. „Zjistil jsem, že je skutečný hrdina. Byl symbolem revoluce a odporu proti komunistickému režimu v Maďarsku. U nás v médiích stále čteme, jaký je autokrat apod., ale Viktor sám řekne, jak to bylo a jak za ním tady chodil Walesa a Václav Havel. Je v politice od roku 1988 a překvapilo mě, co všechno má za sebou. Nikdy dřív jsme neměli moc času o tom mluvit.“

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

koalice

Paní Konečná, dobrý den, musí se vám nechat, že umíte mluvit a máte tah na branku. Chci se ale zeptat na důvod, proč KSČM nekandiduje sama za sebe? Protože nikoho jiného ani podle názvu strany z té vaší koalice neznám. Myslíte, že vám ta spolupráce přinese víc hlasů nebo se jen bojíte kandidovat pod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otočí Pavel s volebním právem pro 16leté? Holec tuší proč

20:57 Otočí Pavel s volebním právem pro 16leté? Holec tuší proč

„Byl bych opatrný s mladými lidmi a jejich volebními právy, protože v Evropě se rozmáhá takový nešva…