Padá to jako Zeman a influenceři na pracáku. Z problémů Facebooku si střílí i Češi

Pondělní několikahodinový výpadek sociálních sítí Facebook a Instagram ochromil stovky milionů uživatelů. Ti nelenili a přešli na konkurenční platformu – Twitter, který z nárůstu příchozích velmi těžil. Stejně jako vtipálci, kteří se začali do Facebooku, Instagramu a služby WhatsApp humorně strefovat. Twitter se proto začal plnit nejrůznějšími kolážemi. A ani Češi nezaháleli. Redakce CNN Prima NEWS pro vás vybrala ty nejlepší.

Jakmile uživatelé postřehli, že jejich oblíbené sociální sítě nefungují, přemístili se na Twitter. Měli jasno, jak situace může vypadat. Na paškál si vzali samotného zakladatele Facebooku Marka Zuckerberga:

Problémy mohli opraváři řešit i následovně.

Jak taky situace mohla vypadat?

V hlavní roli uživatelé

Odborníci již delší dobu upozorňují na to, jak jsou lidé na sociálních sítích závislí. Ani šprýmaři nelenili a sdíleli, jak se „závislí“ uživatelé Instagramu a Facebooku cítili.

Mnozí lidé mohli být skutečně rozrušení.

V mnohých kolážích figuruje i oblíbená postava Mr. Beana.

Výpadek postihl i aplikaci WhatsApp. Uživatelé si proto neodpustili vtípek ani na účet lidí, kteří službu využívají. Sdíleli obrázek, kde se tito uživatelé snaží se svými přáteli spojit skrze tabulku excel.

Rýpnutí se dočkalo i komunikační oddělení Facebooku.

Vítěz jménem Twitter

Po zhruba sedmihodinový výpadek se tak většina uživatelů přemístila na Twitter a korunovala ho na vítěze celého problému.

A jak na celou situaci mohl reagovat Twitter?

A o slovo se opět přehlásila i scéna z Mr. Beana.

Stav aplikací zhodnotily i následující střihy z filmů.

Česká kreativita

A svou trochou do mlýna přispěli i Češi. Zde konkrétné Pražská integrovaná doprava (PID).

O tom, že má český národ specifický humor, pojednává i následující obrázek.

Několikahodinový výpadek nejvíce zasáhl ty, kteří se díky sociálním sítím živí. I do nich si někteří rýpli.

Svého memu se dočkal i snímek reportéra CNN Prima NEWS, kterého srazil autobus, když se rozhodl na vlastní kůži vyzkoušet, jak bude v praxi vypadat nový zákon o povinné 1,5metrové vzdálenosti při předjíždění cyklistů.

Zpět do zajetých kolejí

Ačkoliv spadly sociální sítě Facebook a Instagram, mnozí si pohrávali i s myšlenkou, jak situace vypadá u e-mailových služeb Gmail či Hotmail, které čekají na pád Twitteru.

Veškerá pozornost uživatelů sociálních sítích se stočila na Twitter.

Co za výpadkem mohlo stát? Někdo má jasno.

Aktuálně jsou veškeré aktivity Instagramu, Facebooku a WhatsAppu obnoveny, a tak jejich uživatelé pomalu odcházejí z Twitteru.

A jak by situaci mohl zhodnotit Twitter, ukazuje scéna ze seriálu Peaky Blinders: „Jděte domů ke svým rodinám.“

Tagy: