Hrad kolem Zemana vytváří paralelní realitu a jednu dezinformaci za druhou, tvrdí Kolář

Ondřej Kolář

Rozhovor s Hayatem Okamurou a Ondřejem Kolářem

Zda zveřejňuje Hrad dostatek informací o zdravotním stavu prezidenta Miloše Zemana, je zásadní otázka posledních dnů. Podle nově zvoleného poslance TOP 09 a starosty Prahy 6 Ondřeje Koláře je současný přístup hradní kanceláře ale ten nejhorší možný.

„Hrad vytváří paralelní realitu a jednu dezinformaci za druhou. Strašně bych ocenil, kdyby k tomu přistoupil jako v minulosti u Václava Havla,“ prohlásil v nedělním pořadu 360° na CNN Prima NEWS Kolář s tím, že přístup, který zvolil Hrad, je ten nejhorší možný.

Narážel na situaci posledních dnů kolem zdravotního stavu prezidenta Miloše Zemana. Ten byl v v neděli převezen z Lán do Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN). Rozhodl o tom její ředitel Miroslav Zavoral už před příjezdem premiéra Andreje Babiše (ANO) do Lán.

Následně Hrad oznámil, že ošetřující lékař vydá prohlášení o zdravotním stavu prezidenta. Ten skutečně ve 14 hodin vystoupil, ovšem oznámil pouze, že Zeman je na jednotce intenzivní medicíny. Diagnózu nesdělil.

Velkou diskusi vzbudily závěry webu Novinky.cz, kde byl Miloš Zeman zachycen v bezvládném stavu. Kancléř Vratislav Mynář následně prohlásil, že prezident v bezvědomí nebyl, ale pouze usnul.

Právě tato rozporuplná vyjádření je podle většiny politiků třeba nějakým způsobem uklidnit a Hrad by měl detailněji o prezidentově stavu informovat.

Poslední informace je taková, že Zeman je nyní ve stabilizovaném stavu, hospitalizace může nicméně trvat až tři týdny. Informaci potvrdily zdroje MF Dnes.

Tagy: