V Polsku mohou kvůli šíření koronaviru přijít tvrdá opatření

Pokud bude pokračovat nynější trend prudkého růstu případů koronavirové nákazy, bude potřeba zavést drastická opatření, varoval dnes polský ministr zdravotnictví Adam Niedzielski. Polsko v posledních dvou dnech zažívá explozi pandemie covidu-19, řekl ministr poté, co úřady poprvé od května hlásily více než 5000 nových případů.

"V posledních dvou dnech jsme byli svědky exploze pandemie," řekl Niedzielski a dodal, že i v příštím týdnu by mohly být denní počty nových případů infekce výrazně nad hranicí 5000.

Niedzielski varoval, že drastické kroky by znamenaly návrat do situace před rokem, kdy všichni nosili roušky a museli dodržovat protiepidemické předpisy.

Polské ministerstvo zdravotnictví dnes hlásilo 5559 nových případů koronavirové nákazy a 75 úmrtí. Od začátku pandemie země eviduje dohromady 2,950.616 případů a 76.254 souvisejících úmrtí.

Související

Více souvisejících

Polsko Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Petr Fiala

Fiala prozradil, kdy se Česko zbaví závislosti na ruské ropě

Česko se závislosti na ruské ropě zbaví nejpozději do poloviny příštího roku. Termín záleží na dokončení rozšíření Transalpinského ropovodu (TAL). Následně požádá o zrušení výjimky na dovoz ruské ropy. Dnes to oznámil premiér Petr Fiala.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Musíme Rusku ukázat, že jsme připraveni bránit každý čtvereční centimetr, shodují se lídři

Cílem posílení východního křídla Severoatlantické aliance (NATO) je ukázat Rusku, že Aliance bude v případě potřeby připravena bránit každý centimetr svého území. Uvedl to v neděli německý kancléř Olaf Scholz, píše agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy