Serie A - souhrn 10. kola: Neapol předskočila AC Milán

26.10.2021, 20:32, aktualizováno 28.10.2021, 22:38
Komentáře a souhrny
Lorenzo Insigne (© AFP)
AC Milán porazil Turín FC a posunul se o tři body na první místo před Neapol, která kontrovala triumfem nad Bolognou, kontakt jakž takž drží i Inter. Na něco takového může ještě na dlouho zapomenout Juventus poté, co doma nezvládl souboj se Sassuolem. Atalanta veze body z Janova, další branku dal Antonín Barák...

SSC Neapol - Bologna FC 3:0

28.10.2021 20:45

Góly: 18. Fabián Ruiz, 41. Lorenzo Insigne (pen.), 62. Lorenzo Insigne (pen.)

Na první místo tabulky se vrátila po jednoznačném vítězství Neapol. Nebezpečné Boloni doma na San Paolo nedala čuchnout a zvítězila 3:0. Dva góly z pokutových kopů obstaral Lorenzo Insigne, vedoucí trefu měl na svědomí Fabián Ruiz.

Jen vítězství mohlo Neapol vrátit na první místo tabulky. Parthenopei věděli, že AC Milán své domácí utkání s Turínem zvládl a o totéž usilovali oni v souboji s Boloňou. Hosté letos hrají dobře a dokázali potrápit nejeden zvučnější celek.

Na San Paolo to ale nevyšlo. Boloňa vlastně držela krok jen osmnáct minut. Přesně po tomto časovém úseku ukázal svojí kvalitu v zakončení Fabián Ruiz, když naprosto parádní trefou ze střední vzdálenosti vymetl šibenici Skorupskiho branky. Byl to důležitý gól, protože po něm získali Parthenopei jistotu na balónu. Svěřenci trenéra Luciana Spallettiho byli nadále lepší a před koncem prvního poločasu zvýšili už na 2:0. Jihoamerický obránce Medel nešťastně zahrál v pokutovém území rukou a nařízený trest proměnil ve prospěch Neapole Lorenzo Insigne. Neapol se na dvoubrankové vedení ani moc nenadřela.

Smazat dvoubrankové manko na San Paolo, navíc proti ve formě hrající Neapoli je takřka nemožné. Siniša Mihajlović ponechal na hrací ploše stejnou jedenáctku a v 60. minutě sledoval, jak je po zákroku na Osimhena odpískán druhý pokutový kop. Hosté proti tomuto verdiktu vehementně protestovali, ale svého nedosáhli. Lorenzo Insigne si poradil i s druhou nabídnutou možností a zvýšil vedení už na 3:0.

Utkání se tou dobou ještě nedohrávalo a Neapol neměla dost. V 73. minutě orazítkoval břevno po krásné ráně Anguissa, takže rozdíl mezi oběma týmy byl nadále třígólový. Teprve potom se hra kouskovala řadou střídání a tempo přeci jenom opadlo. Čtvrtou branku nepřidal ve výskoku ani útočník Osimhen a nic dalšího už se na hrací ploše neudálo. Parthenopei zůstávají v letošní sezoně neporažení a na čele Serie A o skóre střídají rovněž neporažený AC Milán. Boloňa zůstává ve druhé polovině tabulky.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - AS Řím 1:2

27.10.2021 20:45

Góly: 52. Leonardo Pavoletti - 71. Roger Ibañez, 78. Lorenzo Pellegrini

Ačkoliv vedli, na vítězství opět nedosáhli. Hráči Cagliari se ani tentokrát nedočkali tří bodů a s jedinou výhrou v letošní sezóně sestoupili na poslední příčku tabulky Serie A. Naopak svěřenci Josého Mourina si jistě oddychli, když po ne úplně přesvědčivých několika posledních utkáních opět vyhráli a mohou doufat, že v tomto duchu budou pokračovat i v nadále.

Přitom to pro Rossoblu nevypadalo vůbec špatně, ocitli se dokonce v první velké příležitosti. Ta přišla na začátku osmé minuty, kdy míč po průnikovém centru přistál na nohu Raoulovi Bellanovovi, který po několika rychlých krocích z úhlu pouze orazítkoval břevno brankáře hostů. Ačkoliv zbytek poločasu byli Vlci aktivnější, ani jedna z šancí vážně neohrozila branku a oba mančafty tak šly do šaten za bezbrankového stavu.

To druhý poločas nabídl mnohem zajímavější a vyrovnanější podívanou. Stadion nejprve vybuchl nadšením poté, co v 52. minutě rozvlnil síť Leonardo Pavoletti. Ten se dostal v malém vápně k míči jako slepý k houslím, když se balon po centru Marina odrazil od ramena Bellanovy přímo pod jeho nohy. Následně stačilo pouze sklepnout míč za záda překvapeného Patricia. Domácí měli ještě několik příležitostí, které jim mohly zařídit již dvoubrankové vedení, ale ani jedna z nich nedosáhla kýženého efektu.

O to horší bylo pro trenéra Mazzarriho sledovat, jak hosté utkání obracejí. Vyrovnávací branku nejprve vstřelil brazilský stoper Ibanez, který se po rohovém kopu opřel do hlavičky, která s notnou dávkou štěstí skončila za brankovou čárou. Druhý hřebíček do rakve Cagliari následně vtloukl Lorenzo Pellegrini, který nádherným přímým kopem zamířil přímo do levého horního rohu a nedal domácímu gólmanovi žádnou šanci.

AS Řím si tedy po ne příliš přesvědčivé výhře upevnil čtvrtou pozici v tabulce Serie A, zatímco Cagliari se propadlo na příčku poslední. Reputaci si může napravit již pondělí na půdě Bologny.

Více informací k zápasu

Empoli FC - Inter Milán 0:2

27.10.2021 20:45

Góly: 34. Danilo D'Ambrosio, 66. Federico Dimarco

Obhájce Scudetta splnil na stadionu Carla Castellaniho svojí povinnost a bez větších potíží zvítězil 2:0. Náskok zajistil do poločasu Danilo D'Ambrosio a po změně stran přidal druhou branku Federico Dimarco. To už navíc bylo v době, kdy Empoli hrálo bez vyloučeného Samuela Ricciho. Inter se díky výhře vrátil na třetí místo tabulky.

Inter z posledních čtyř zápasů Serie A vyhrál jen jednou a na půdě Empoli měl příležitost tuto nelichotivou bilanci vylepšit. Domácí ale začali aktivně a chtěli favorita zaskočit. Ve 14. minutě dobře mířil do horního rohu Stojanović a Handanović si připsal první těžší zákrok. O pár minut později zakončoval nebezpečně i Luperto a před Handanovićem zablokoval střelu D'Ambrosio.

Teprve potom se začal osmělovat i Inter a ránu Dimarca vyškrábl Vicario nad břevno. Ve 34. minutě už Nerazzurri vedli. Alexis Sánchez vymyslel oblouček na D'Ambrosia a jeho hlavička zapadla do sítě. Vedoucí brankou dostal Inter zápas pod svojí kontrolu a před koncem poločasu mohl přidat další gól Barella, ale ke své smůle trefil jen brankovou konstrukci. Vzápětí v další příležitosti Alexis Sánchez obešel Vicaria, ale zakončit do prázdné nedokázal.

Empoli už se ke své hře ze začátku utkání nevrátilo a Inter mu takřka nic nedovoloval. V 52. minutě přišel klíčový okamžik zápasu. Samuele Ricci nevybíravým skluzem sestřelil Barellu a sudí ho červenou kartou vykázal ze hřiště. Inter pak udělal s Empoli rychlý proces. Následující gól Alexise Sáncheze kvůli ofsajdu neplatil a hlavička Gagliardiniho skončila na tyči. V 63. minutě zase Vicario fantasticky vychytal Lautara, nicméně tento tlak nemohli domácí Azzurri přežít bez úhony. A taky že ne. Po přízemním centru Lautara konečně zvýšil na 2:0 Federico Dimarco.

Třetí branku už Nerazzurri nepřidali. Kvůli ruce Gagliardiniho nebyl Interu uznán další gól a v nastavení opět překazil radost pomezní sudí. Inter to nemuselo vůbec mrzet, v Empoli i tak splnil povinnost a zvítězil 2:0.

Více informací k zápasu

SS Lazio - ACF Fiorentina 1:0

27.10.2021 20:45

Góly: 52. Pedro

Lazio potvrdilo, že proti Fiorentině se mu v posledních letech velmi dobře dařilo, v minulých devíti případech s ní padlo jen jednou jedinkrát a na desátý pokus si za toto období připsalo již své sedmé vítězství. O osudu klání rozhodl jedinou trefou Pedro. Domácí si tak napravili svou reputaci po porážce ve Veroně, hosté naopak nedokázali navázat na snadný skalp Cagliari.

První poločas nenabídl příliš brankových možností. Do té první se propracoval v podstatě až ve 34. minutě římský výběr. Felipe Anderson u pravé lajny vybídl Lazzariho, ten adresoval svůj centr na bližší tyčku, kde se objevil Immobile, jenž hlavou zakončil, míč však doputoval pouze vedle brány. A ve 42. minutě pak střelu Lazzariho lapil bravurně brankář Terracciano.

Klíčový okamžik tohoto střetnutí přišel na řadu v 52. minutě. Přitom těsně předtím se mohli dostat do vedení hosté, avšak pokus Vlahoviče zablokoval bránící Luiz Felipe a následně pálil do zámezí Torreira. Naopak na druhé straně se prosadil zdárně Pedro poté, co ho Milinkovič-Savič uvolnil, a následná dělovka zaplula přesně do vzdálenější šibenice Terraccianovy brány.

Celek z Florencie měl poměrně dostatek času na hledání adekvátní odpovědi, jeho soupeři se ovšem zdařilo udržet čisté konto, a tak slavil konečný zisk tří bodů. Jaksi se snažil změnit pro Fialky nepříznivý stav v 62. minutě Lucas Martínez, jenž si naskočil na zadní tyčce na centr od Biraghiho, brankář Pepe Reina ale nezasahoval, jelikož hlavička ani nesměřovala na něj.

Více informací k zápasu

Juventus FC - US Sassuolo 1:2

27.10.2021 18:30

Góly: 76. Weston McKennie - 44. Davide Frattesi, 90+4. Maxime Lopez

Fotbalisté Juventusu Turín nestačili v desátém kole Serie A na Sassuolo, se kterým prohráli 1:2. Hosté vedli zásluhou Frattesiho, vyrovnání zařídil McKennie. Skóre na stranu hostů strhnul v nastavení Maxime Lépez.

Paula Dybalu dělily ve 38. minutě od vedoucího gólu centimetry. Kousek za šestnáctkou si připravil prostor na střelu a levačkou namířil do levé části brankové konstrukce. Gól do šatny v podání Sassuola však zadělal na senzaci. Defrel parádní průnikovou nahrávkou mezi Sandra a de Ligta našel v pokutovém území rozběhnutého Davideho Frattesiho, za jehož křižným pokusem k pravé tyči se Perin natahoval marně.

Slibný protiútok Sassuola volal v 57. minutě po gólu. Berardi si všiml Giacoma Raspadoriho, jemuž adresoval nahrávku, jednadvacetiletý Ital vystřelil pravačkou o kousek vedle brány. Ještě větší příležitost však přišla za moment na druhé straně. Na kopačce měl vyrovnání střídající Juan Cuadrado, jenž tvrdou střelou propálil Consigliho, nicméně na brankové čáře zastoupil gólmana Kaan Ayhan. Poté přenesení hry na levé křídle vyšlo na jedničku. Sandro posunul hru na Dybalu, který ještě vylepšil palebnou pozic pro Moratu, toho parádním zákrokem vychytal Consigli.

Vzrůstající tlak domácího celku nakonec přeci jen přinesl v 76. minutě vyrovnávací gól. Na skvělý centr Dybaly si naskočil Weston McKennie, třiadvacetiletý Američan míč hlavou uklidil nechytatelně k levé tyči a zaznamenal svůj první gól v sezóně.

Šok na Allianz Stadium však nastal v 95. minutě, kdy místo rozhodujícího gólu staré dámy vystřelil tři body pro Sassuolo Maxime López. Střední záložník z Francie obdržel parádní nahrávku do brejku od Berardiho a únik zakončil s velkým přehledem, když padajícího Perina přeloboval. Gólman si sáhl, z brány ovšem míč vytlačit nedokázal.

Juventus se tak propadá tabulkou dále a už je osmý, Sassuolo má jen o bod méně a je deváté.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - Atalanta Bergamo 1:3

27.10.2021 18:30

Góly: 10. Francesco Caputo - 17. Kristoffer Askildsen (vl.), 21. Duván Zapata, 90+5. Josip Iličić

Další zaváhání už nedovolila Atalanta a na půdě Sampdorie Janov vyhrála 3:1. Domácí sice otevřeli skóre utkání, ale pak už se prosazovali jen hosté. Ještě v prvním poločase otočili stav ve svůj prospěch a v závěru přidal pojistku Josip Iličić.

Atalanta vyhrála o dvě branky už v únorovém klání a v tomto kole svůj výkon zopakovala. Už ve 4. minutě měl velkou šanci Duván Zapata, ale svůj postup na Audera vyřešil střelou těsně vedle. O dvě minuty později zase vystrašil domácí příznivce hlavičkující Maehle a i tuto šanci Sampdoria přežila. Oba celky chtěly hrát od úvodní minuty aktivně a diváci na stadionu Luigi Ferraris to jenom kvitovali.

Námořníci se poprvé dostali ke slovu v 10. minutě a rázem z toho byl první gól zápasu. Francesco Caputo se v době přihrávky nenacházel v ofsajdu a mohl si tak navést balón do střelecké pozice a překonat brankáře Mussa. Sampdoria si ale vedení dlouho neužila. Na Zappacostův centr si naskočil Duván Zapata a i za Auderem se vlnila síť. Za další čtyři minuty už Atalanta dokonce vedla a to po totožné akci. Opět centroval Zappacosta a hlavičkující Zapata i podruhé splnil svůj úkol na výbornou.

Hosté dostali zápas pod svojí kontrolu a brzy mohli navýšit. Tentokrát to byl Malinovského centr, na který si naskakoval Zapata a Audero byl na jeho další hlavičku připraven. Ve 36. minutě o sobě dali vědět i domácí a Caputo Mussa lobem nepřekonal.

Sampdoria měla stále o co hrát a i ve druhém poločase si vytvořila gólové příležitosti. Caputo tvrdou ranou těsně netrefil cíl a Ciervův pokus čtvrthodiny před koncem lapil Musso. Námořníci otevírali hru a to byla šance pro Atalantu výsledek pojistit. Iličić v dobré pozici o kousek přestřelil a se Zapatou si poradil Audero.

Atalanta se musela strachovat o výsledek až do páté minuty nastavení. To se jí totiž podařilo konečně vstřelit pojistku. Josip Iličić si individuálně dokázal poradit se dvěma protihráči a z úhlu tvrdou ranou pod břevno definitivně rozhodl o třech bodech pro Bergamaschi. Sampdoria tak nenavázala na víkendovou výhru nad Spezií a zatím pokračuje v dosti nevyrovnaných výkonech. Atalanta si díky třem bodům posunula minimálně na pár hodin na čtvrté místo tabulky.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Hellas Verona 1:1

27.10.2021 18:30

Góly: 3. Isaac Success - 83. Antonín Barák (pen.)

Udinese Calcio remizovalo v desátém kole Serie A s Hellasem Verona 1:1. Domácí poslal do vedení v úvodu Success, za hosty z penalty srovnal český reprezentant Barák.

Nová posila Udinese vstřelila gól hned ve svém prvním zápase v Serii A, a to hned ve třetí minutě. Isaac Success se neohroženě rozběhl středem hřiště, před obráncem míč zasekl a utaženou pravačkou z hranice vápna ho nasměroval dolů k pravé tyči. Ve 33. minutě mělo Calcio slibnou šanci po rohovém kopu. Do hlavičky se položil Rodrigo Becao a tečovaný balon skončil na tyči. Domácí ještě vrátili míč do ohně a po další střele reklamovali ruku, sudí jejich námitky ale smetl ze stolu.

Velmi dobře si v 76. minutě při samostatné akci počínal Roberto Pereyra. Argentinský šikula, který se do sestavy Udinese vrátil po stopce za vyloučení, se vymotal ze sevření několika protihráčů a ranou vyprodukovanou před hranicí vápna pořádně protáhl Montipá.

V 78. minutě však Antonín Barák svým drzým průnikem zařídil penaltu. O její platnosti se ještě diskutovalo, rozhodčí si museli být stoprocentně jistí. Sudí nakonec pokutový kop potvrdili a jeho exekuce se ujal sám faulovaný Barák. Levačkou poslal balon ze svého pohledu do pravé části branky, zatímco Marco Silvestri skočil na opačnou stranu a vyrovnal tak stav duelu.

Udinese nyní v tabulce patří čtrnácté místo, Hellas je jedenáctý.

Více informací k zápasu

AC Milán - Turín FC 1:0

26.10.2021 20:45

Góly: 14. Olivier Giroud

Nebylo to utkání, které by zrovna diváky bavilo. Na San Siru bylo k vidění jen velmi malé množství brankových příležitostí a jen jeden gól, který vstřelil v prvním poločase Olivier Giroud. Rossoneri jdou díky třem bodům na prvním místo a budou čekat, jak si ve svém zápase poradí Neapol.

Před víkendovým šlágrem s AS Řím je to pro Pioliho svěřence důležitá výhra. Mnozí fanoušci AC Milán měli v paměti vysoké vítězství 7:0 z minulé sezony, ale tentokrát to taková kanonáda nebyla.

Pouze na lavičce náhradníků zůstal Zlatan Ibrahimović a roli prvního útočníka tentokrát plnil Olivier Giroud. Francouzskému útočníkovi trvalo jen patnáct minut, než se střelecky prosadil. Centr od rohového praporku prodloužil Krunić na zadní tyč, kde celou akci zavíral Giroud. AC Milán vedl 1:0, ale bohužel Giroudova branka byla zároveň nejsvětlejším okamžikem prvního poločasu. Šance si nedokázali vytvořit jak domácí, tak i hosté.

Logicky tak přišlo o přestávce střídání, nicméně obraz hry zůstával stejný. V 53. minutě nedůrazně zakončil jinak neviditelný Belotti a zřejmě i to bylo poslední kapkou pro trenéra Juriće, který se rozhodl svého útočníka stáhnout ze hřiště.

Další minuty nabídly opět úporný boj ve středu hřiště a teprve závěr zápasu přinesl zajímavé situace před brankou Cypriana Tătărușanua. V 85. minutě skončila Praetova tečovaná střela na břevně a v nastaveném čase rumunský brankář lapil hlavičku Pobegy. Chvíli před tím si zkusil u sudího Aureliana vymodlit pokutový kop Ibrahimović, leč neúspěšně. Švéd se dostal na hřiště až na závěrečné minuty a branku nedal.

Více informací k zápasu

Spezia Calcio - Janov CFC 1:1

26.10.2021 18:30

Góly: 66. Salvatore Sirigu (vl.) - 86. Domenico Criscito (pen.)

Moc nechybělo a Spezia by do tabulky zapsala důležité vítězství. Domácí se ujali vedení v 67. minutě po vlastní brance Sirigua a zdálo se, že Grifone na to nenajdou odpověď. Až čtyři minuty před koncem mohl Janov kopat pokutový kop a Domenico Criscito z něho srovnal na konečných 1:1.

Pro oba celky je to víceméně ztráta. Spezia i Janov potřebovaly uspět za tři body a tím pádem si vylepšit stávající nelichotivé postavení.

V první zajímavé šanci se ocitli domácí. Gyasi se obtočil kolem svého obránce, našel Salceda a ten těsně minul branku. Jinak to byla velmi opatrná hra. Ani jeden celek nechtěl příliš riskovat. Janovští dokonce poprvé vystřelili až po půlhodině hry, ale rána Ekubana se mezi tři tyče nevešla.

Ani začátek druhého poločasu nepřinesl změnu. Brankové příležitosti ne a ne přijít, přesto stav 0:0 nakonec nevydržel. V 67. minutě rozehrávala Spezia volný přímý kop a poté, co Salcedo trefil jen zeď, se k odraženému balónu dostal Colley a po jeho ráně balón orazítkoval tyč a od zad nešťastného Sirigua se odrazil do branky.

Odpověď Grifonů měl zařídit nový muž na hřišti veterán Goran Panděv. Nestárnoucí Makedonec se však do koncovky nedostal, ale byl u toho, když sudí odpískal faul Provedela v pokutovém území a Domenico Criscito proměnil nařízenou penaltu!

Inkasovaná branka byla pro Speziu o to smolnější, že předtím zahodili gólovky Colley a Nzola. S remízou se nehodlali spokojit jak domácí, tak i hosté. Destro nechal v obrovské šanci vyniknout Porvedela a na druhé straně v zakončení těsně přestřelil Nzola. Spezia tedy remizovala s Janovem 1:1 a situace v tabulce se pro oba aktéry nijak nemění.

Více informací k zápasu

Venezia FC - Salernitana Calcio 1:2

26.10.2021 18:30

Góly: 14. Mattia Aramu - 61. Federico Bonazzoli, 90+5. Andrea Schiavone

Minimálně do zítřka opouští poslední místo tabulky Salernitana. V duelu dvou nováčků dokázala porazit Benátky 2:1 a teprve po druhé v sezoně zvítězit. Domácí rychle vedli, ale po změně stran vyrovnal Bonazzoli a když uviděl v 67. minutě červenou kartu Ampadu, začala se vidina vítězství Benátek vzdalovat. Salernitana si schovala rozhodující trefu do nastavení, prakticky z poslední akce zařídil tři body Schiavone.

Ještě loni hrály Benátky se Salernitanou druhou nejvyšší soutěž a nyní si plnými doušky užívají Serii A. A pochopitelně patří mezi nejžhavější kandidáty na sestup.

Na stadionu Pieraluigiho Penza vydržel bezgólový stav jen čtrnáct minut. Molinarovu přihrávku do vápna šikovně přepustil Okereke a Mattia Aramu utaženou střelou k tyči poslal domácí do vedení! Benátky byly i v dalších minutách aktivnější a Okereke se tentokrát rozhodl zakončit, ale Romero byl na místě. Na druhé straně byl Bonazzoli na poslední chvíli zablokovaný.

Ve 37. minutě se trochu netypicky dostal k hlavičce Franck Ribéry a i tady dokázal včas zasáhnout Romero. Do třetice pak v nastavení střílel Djurić, ale pouze do středu branky a připraveného brankáře.

Salernitana navázala na konec prvního poločasu a i po přestávce byla aktivní. Bonazzoli v zajímavé pozici minul a po hodině hry už se Salernitana dočkala. Ribéry našel přihrávkou Bonazzoliho a tentokrát už Romero nestihl zareagovat.

Benátkám se začal zápas hroutit, protože o chvíli později uviděl červenou kartu za faul na Ribéryho Ethan Ampadu. Oslabené Benátky vzdorovaly, ale mohly i udeřit. V 78. minutě Michael Svoboda hlavičkoval nad a stejný hráč o několik minut později opět minul. Vypadalo to na konečnou remízu, ovšem v páté minutě nastavení to přišlo. Z vůbec poslední možné akce Salernitana rozhodla. Centr do šestnáctky sklepl Simy a Andrea Schiavone napálil balón do sítě!.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol1091022:328
2.AC Milán1091023:928
3.Inter Milán1063126:1221
4.AS Řím1061318:1019
5.Atalanta Bergamo1053218:1218
6.SS Lazio1052320:1717
7.Juventus FC1043314:1315
8.ACF Fiorentina1050513:1315
9.US Sassuolo1042414:1314
10.Hellas Verona1033422:1912
11.Empoli FC1040614:2012
12.Bologna FC1033415:2212
13.Turín FC1032512:1111
14.Udinese Calcio1025312:1411
15.UC Sampdoria1023514:209
16.Venezia FC102268:178
17.Spezia Calcio1022612:238
18.Janov CFC1014515:227
19.Salernitana Calcio1021710:227
20.Cagliari Calcio1013612:226

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (96)

Přidat komentář
Rothbard

Expreska: Benátky - Salernitana 1:1

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
bobis21

Pěkné to nebylo, ale při současném programu vezmu jakoukoliv nudnou výhru

Pobega nehrál vůbec špatně, klidně bych ho nechal i v áčku (horší než Krunic není určitě...)

Reagovat
smazaný uživatel

otazne je, ci by chcel byt 4 resp. 5 na supiske pre poziciu DM, pricom on je myslim primarne CM.

Reagovat
bobis21

Tak Kessie pořád nemá smlouvu, zbývá tedy Tonali, Bennacer, Bakayoko a Krunic. Z tohoto výběru by byl podle mě 3. Ještě teda má přijít Boubacar Kamara z Marseille pokud Kessie neprodlouží, takže by byl 4. no, to je pravda.

Reagovat
fRRR

Těším se na impulz od Brahima, jinak ten útok dost nicmoc.

Reagovat
Shevchenko

No to byl teda strašný porod.

Reagovat
maras93

Celej 2. poločas jsem u toho docela trnul.

Reagovat
Milan.B

Reagovat
Witcher

Po letech krásná tabulka už by mohl být konec

Reagovat
Savi

Loni bylo AC dlouho na místě

Reagovat
Savi

1

Reagovat
smazaný uživatel

v 10 kole 26 bodov a inak na vlas rovnake skore :) jediny rozdiel je v tom, ze zatial stiha aj Neapol a nas kader je skusenejsi a hlavne sirsi. Minuly rok by tam bez Ibru pri tejto marodke traposil Colombo alebo Leao alebo nejaka ina haluz a nemyslim, ze by sme ten zapas s timom aky sme mali minuly rok vyhrali

Reagovat
Eldarion

Nevidel by som ten výkon tragicky: 4 zápasy za 10 dní, a drvivá časť tímu hrala každý keďže sa nedá rotovať zostava s toľkými absenciami. Dali sme na začiatku gól a mohli si dovoliť nechať Torino hrať, ktoré nevymyslelo skoro nič. Proti AS to bude o inom, hlavne s Brahimom.

Reagovat
Yanek

Reagovat
GEGE

Jediný kdo drží formu je ten střed zálohy,Leao a Calabria...zbytek otřes a hlavně Giroud po tom zranění herně mimo,ten nejen včera neuhraje jediný balon...Bremer si ho hrozně namazal... Vyhrávat s takovou srackou je sice taky umění ale nevím jak dlouho to půjde...ASR je sice slaboucke ale pokud to takhle má pokračovat tak mužem narazit už tam...

FORZA MILAN!

Reagovat
10

Roma není slaboučká, s Neapolí ukázali super reakci na ten trapas a mohli vyhrát. Mají pořád dost rozdílových hráčů, který by třeba ten včerejší druhej poločas narozdíl od Tora dokázali využít.

Reagovat
GEGE

Neapol mi přišla druhý poločas o dost lepší teda...A z té první šestky mají ten kádr nejslabší.

Reagovat
Savi

No, ale přijde mi, že Giroud neměl potřebnou podporu. Nezastávám se ho, ale sám tam nic neudělá.

Reagovat
Whitemedia

https://twitter.com/CFCLoanArmy_/status/1453287913555439620

Za tohle červená(šlo rovnou o redku a ne dvě žluté, jak je tam psáno)? A ještě i var kontrola? Strašný..

Reagovat
smazaný uživatel

Jo. Dostal přímo rudou, kterou následně video potvrdilo

Reagovat
smazaný uživatel

co je na tom strasne? trafil nohu, clenok a nesiel po zemi ale vyssie

Reagovat
dave30

Když si to rozfázuješ po desetinkách, tak zjistíš, že ho vůbec netrefil. Je to samozřejmě i zřetelné z toho, že ta noha pokračuje ještě dobrého půl metru a protihráč v podstatě zakopne (je podražen) až o koleno. Ta byla ale přísná...

Reagovat
Lech

Reagovat
FuckT

Reagovat
Kantos

Tak sel by sam na branu, to cervena bejt musi. Otazka je, jestli to byl vubec faul... ale podle me trefil prvni hrace a az potom balon.

Reagovat
M11

Gratulace Sasu..

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
stuff

Reagovat
eder

Juventus bez Božského Cristiana je jako pivo bez pěny...

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
eder

Sassuolo by býval byl porazil i sám...

Reagovat
Furia Ceca

Hlavně sám dokáže otrávit zápas všem spoluhráčům. Já bych ho nebral zpátky ani za zlatý prase.

Reagovat
eder

Jen se klidně rouhej, chlapče. Jedno je jisté: tak dobrého fotbalistu jste nikdy předtím neměli, ani už nikdy mít nebudete...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DelPiero137

Tak to snivaj, Ronaldo v drese Juve nepatri ani do top 20 hracov ktori hrali za staru damu.

Reagovat
eder

20? Roberto Bettega. To je jediné jméno, o kterém jsem ochoten polemizovat. Jinak ani náhodou. A na toho chudáka "pod tebou" je pod moji úroveň reagovat...

Reagovat
smazaný uživatel

Ve výčtu za celou svoji kariéru se Ronaldovi vyrovná jen Messi, jinak nikdo. Ale v kontextu toho, co odvedl pro klub a jak je s ním spjatý, je v Juventusu před Ronaldem skutečně minimálně 20 hráčů. Nejde o jejich velikost v celosvětovém nebo celoevropském měřítku, ale v měřítku samotného klubu. A to, že překonal pár rekordů nic neznamená. Nejde o čísla, jde o význam. A na kvintet Del Piero, Buffon, Nedvěd, Trezeguet, Camoranesi se chytat nikdy nebude. Stejně jako na Johna Charlese, Sivoriho, Bettegu, Bonipertiho, Platiniho, Scireu, Zoffa, Chielliniho a další. Ronaldo v klubu sehrál jen svoji epizodu. Stejně tak bych nepovažoval za významné pro samotný klub působení Maradony v Barceloně nebo Messiho v PSG, nehledě na to, co vyhráli/vyhrají.

Reagovat
FORZAMILAN

Reagovat
eder

Tomu rozumím, to zní rozumně. Byť se nemohu zbavit dojmu, že pod tím "co odvedl pro klub a jak je s ním spjatý" je víceméně subjektivní pohled a každý si pod tím může představit něco jiného. Těžko lze také srovnávat z hlediska absolutní kvality gólmany, obránce, záložníky a útočníky (z hlediska významu to naopak možné je). Ale díky za reakci.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak obvykle jde o vnímání fanoušků klubu, takže pochopitelně je to dost subjektivní. Určitě nejde o absolutní kvality hráčů. Kvalita jednotlivce není rozhodující, resp. kvalita fotbalová. Mnohdy může být právě rozhodující morální hodnota, nebo hodnota lidská. A z lidského hlediska bych vyjmenoval klidně 50 důležitějších hráčů v historii Juventusu před Ronaldem. Ale čistě fotbalově ho považuju za jednoho ze dvou nejlepších fotbalistů historie - Ronaldo a Messi - čistě na základě objektivních měřítek. Ronaldo se do Juventusu nehodil, stejně jako se Messi nehodí do PSG. Kultury těchto klubů jim vůbec nevyhovují. Ale oni už si svůj odkaz do historie fotbalu vepsali, takže tyhle závěrečné kapitoly už jsou jen epizody, které ucelený pohled na ně nezmění.

Reagovat
eder

Shodou okolností jsem před časem řešil podobný problém v řadách fans LFC. Podle mne byl kvalitativně absolutně nejlepší hráč, který kdy hrál za Reds, Luis Suárez. To jsem to pak schytal... Jasně, že nikdy nebyl tak loajální a takový srdcař, jak Captain Fantastic SG, nikdy nebyl tak charismatický střelec jako Rush, Fowler, Owen ani takový miláček The Kop jako Keegan nebo Dalglish...

Reagovat
Bakary3

Fakt i Camorabesi takhle vysoko?

A zeptam se, co treba Cannavaro, Thuram, Zambrotta?

Zidane, no, vim nebo spis cetl jsem, ze v Juve moc nezaril, ale taky top hrac a clen asi jednoho z nejsilnejsich tymu Juve, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Camoranesi je jeden z 5, kteří neodešli po pádu do Serie B. Těch 5 je nesmrtelných. Jinak ti další samo taky, to se vměstnají do mého "a další", vystřelil jsem jen pár jmen, můžeme se bavit o Davidsovi, Ferrarovi, Monterovi a řadě dalších.

Reagovat
Bakary3

Jo aha, tak z tohohle pohledu jasne, zaslouží vsichni velky respekt.

Je fakt, ze Juve proslo opravdu hodně velkych hracu, treba na toho Davidse jsem si ani nevzpomnel.

No a Pirlo

Ten byl top a taky toho odvedl hodne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DelPiero137

Pre mna je srdcovka Zambrotta, Cannavaro aj ked odisli.Rovnako Zidane a aj Pippo Inzaghi

O tej starej garde ako Ferrara, Montero, Birindelli, Pessotto, Tacchinardi ani nehovoriac. Skoda ze Peruzzi isiel do Interu, toho som mal tiez rad.

Reagovat
10

Peruzzi byl v Interu jen rok, rychle si to uvědomil v Juve 300 zápasů v jednom z nejlepších období, vyhrál LM...

Reagovat
10

Pablito Rossi by se neměl zapomenout...Juventus má prostě těch historicky významnějších hráčů než Ronaldo mnohem víc než 20

Reagovat
DelPiero137

nechcel som mu rovno napisat ze ani TOP40 v dvolezitosti v Juve

U Peruzziho som aj zabudol ze hned potom isiel do Lazia. Vtedy ma to velmi sklamalo ze odisiel. Hrozne som ho zral v tej brane (aj v Squadre). V com bol vlastne problem ze odisiel?

Reagovat
Furia Ceca

Ronaldo svým účinkováním v Juve nesahá například takovýmu Tévezovi ani po kotníky. A to mělo Juve mnohem lepší hráče než Tévez. Jenom si sereš do huby, demente.

Reagovat
Largo

Dybala, Chiesa ho za chvili hernim prinosem strci do kapsy.

Reagovat
smazaný uživatel

Dybala? Vecny talent, ktoreho jediny "skill" je nafilmovat penaltu? Ten uz lepsi nebude

Reagovat
Largo

Reagovat
PP

to jsou věci..

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba Roberto Baggio byl poezií v pohybu, tou Ronaldo nikdy nebyl. Stejnou poezii vyzařoval Del Piero. Před zraněním to byla fenomenální hra, umění na různé způsoby. Po zranění to šlo k funkcionalismu, už to nebylo tak krásný. Ronaldo byl fantasticky seřízený stroj s absolutní disciplínou, ale poezie z něho nikdy nevyzařovala. A nesouvisí to s tím, jestli měl hráč talentu více nebo méně. Jeho talent byl a je neuvěřitelný, jen jinak zaměřený, resp. projev jeho hry je úplně jiný. Je to střet romantismu s funkcionalismem. Každý má něco rád a něco má raději. Mám rád obojí, ale romantismus je mi mnohonásobně bližší. Rád se na Ronalda podívám, ale mít ho v týmu není pro každého.

Reagovat
Benzema

Reagovat
Largo

Jasne

Reagovat
smazaný uživatel

Jakože ho v Anglii stále milují, zatímco zbytek Evropy ví, že už je k hovnu?

Reagovat
celeb

hlavne liverpoolski scousers, ti na neho nedaju dopustit

Reagovat
stuff

Toto by som cakal po akomkolvek vikende, len nie po tomto

Reagovat
Largo

To jo, duchodce, na kteryho musi hrat celej tym.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ještě, že to s Manchesterem válcuje

Reagovat
Largo

Reagovat
Furia Ceca

Vcelku paradox... Během těžkýho losu ztratíme jen 2 body s Interem. Konečně máme los přijatelnej a ztratíme hned první zápas

A druhej paradox: kolik zápasů jsme vyhráli po totální haluzi a když konečně jednou hrajeme dobře, není z toho ani bod

No nic no... vstup do TOP 4 se zase na nějaký čas odkládá.

Reagovat
Benesse

Tak, že by sme hrali dobre by som určite nepovedal veď tam bolo xy nepresností. Zo začiatku to vyzeralo, že to mužstvo vie čo má hrať ale akonáhle stratili kontrolu tak tam bez zmyslu pobehovali a prihrávali si na päty...

Reagovat
Furia Ceca

Dobře v rámci našich aktuálních možností

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa denníkov La Repubblica a Il Tempo poslala dozorná komisia Serie A (COVISOC) prezidentovi FIGC Gabrielemu Gravinovi aj vedúcemu vyšetrovateľovi Giuseppemu Chineovi správu o 62 podozrivých prestupoch. Report hovorí o úmyselnom znížení ceny viacerých hráčov, ako aj o využití hráčskych transferov s úmyslom pomôcť k vybalansovaniu financovania klubov. Podľa médií sa väčšina prestupov týka Juventusu Turín.

Darmo, raz podvodnici, navzdy podvodnici... Ale aby som netvrdil, ze je to len o Juve tak:

Zrejme najväčším transferom v správe je však podľa periodika Gazzetta dello Sport minuloročný odchod Victora Osimhena z Lille do Neapola. V rámci tohto prestupu v celkovej výške 70 miliónov eur tiež odišlo z Neapola do Lille kvarteto hráčov s celkovou hodnotou 20 miliónov eur. Dvaja z nich momentálne pôsobia v talianskej Serie D.

Reagovat
The Krupy

Ako fanúšik AC by som o tých podvodníkoch držal hubu

Reagovat
LesyJePan

No, no, Juve ma omnoho “krajšiu” historiu co aa tohto týka.

Reagovat
Furia Ceca

José, víš o tom, že AC Milán byl v 80. letech přeřazenej za korupci do Serie B?

Reagovat
10

https://www.eurofotbal.cz/clanky/serie-a-souhrn-16-kola-488227/#post12248276

nech ho, tohle je moc složitý, nedokáže to zpracovat...

Reagovat
Furia Ceca

Máš pravdu.

Reagovat
BaggioRoberto

Vy jste nemocní, fanoušci Juve.

Reagovat
DelPiero137

Skor ten vas fanusik ktory ma neustale potrebu taketo hovadiny pisat...

Reagovat
10

tohle je taková jeho mírnější kopie

Reagovat
Furia Ceca

Nechápu ho... očividně nemá rád Juventus a dá si do nicku jejich kapitána?

Reagovat
10

vždyť to jsou všechno latentní fanoušci Juventusu

Reagovat
smazaný uživatel

pre tvoju smolu, toto nieje o AC...

Reagovat
fenixLFC

Tak s tym balancovanim to bude trochu inak nie? Ved pri tych prestupoch s barcelonou u pjanica sa to vravelo od zaciatku a ani sa to nejak netajilo..

A v com ma byt problem u toho osimhena?

Reagovat
smazaný uživatel

Big Barák

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo by fajn kdyby juventus neudelal ani LM, nesympaticky klub bez persony na hristi hrajici tuzku, to je vrazedna kombinace

Reagovat
Largo

Daje Roma!!!

Reagovat
BaggioRoberto

Juventus baví. Gól z poslední akce zápasu, když je nechali jít 2 vs 1.

Reagovat
Dejwa

Konečně nula vzadu

Reagovat
LesyJePan

Teraz nikomu nevadí ze Neapol kopal uz 7 penalt?

Reagovat
10

Naznačuješ, že v případě AC to někomu vadilo? To jsem si totiž nevšiml, akorát se vždycky týden řeší každá penalta pro Juve

Reagovat
Shevchenko

Vždyť se ty penalty AC tady řešily pořád.

Reagovat
10

já to porovnávám s tím, jak se řeší u Juve třeba ta "nevýhoda" v zápase s AS, nebo penalta s Interem, kolik lidí to komentuje...a to se podle mě vůbec nedá srovnat, nedejbože že by Juve kopalo 20 penalt za sezonu

Reagovat
Rudy

Simone Inzaghi tvrdí, že penalta byla jediným způsobem, jak mohl Juventus dát gól. Inter ho měl pod kontrolou od začátku až do konce. Za protesty byl trenér vyloučen. Myslí si, že VAR tento incident řešit neměl. Nezbyva, nez souhlasit s Inzaghim. Resi se jenom kontroverze kolem, klidne at kopu i 30 penalt.

Reagovat
10

...jak říkám

Reagovat
Pipo123

Je to logické, Juve nenávidí každý

Reagovat
10

neříkám, že není...ono je to tím, že vyhrávalo 10 let, pokud by s 20 penaltama ročně vyhrálo AC 3 Scudetta v řadě, tak by se to asi rychle dostavilo taky

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
smazaný uživatel

ved si tu s Inter fans plakal jak male decko celu sezonu...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele