V Plzni zemřel při zásahu policie agresivní muž

V Plzni dnes brzo ráno zemřel při policejním zákroku sedmadvacetiletý muž. Policie uvedla, že ho zadržela poté, co se dobýval do jednoho domu, napadl příbuzného a poté i přivolané policisty. Policie použila donucovací prostředky.

Zajištěný nejevil známky zranění, ale po chvíli zkolaboval a nepodařilo se ho oživit ani policii, ani přivolaným záchranářům, informovala dnes ČTK krajská policejní mluvčí Pavla Burešová. Okolnostmi případu se zabývají kriminalisté a policie zatím nebude poskytovat bližší informace.

Událost se stala po 6:00. Policisté vyjížděli do čtvrti Lochotín. Mladý muž se tam podle dostupných informací domáhal vstupu do obydlí svého rodinného příslušníka, kterého potom napadl.

"Po příjezdu policistů na místo se muž choval agresivně a následně zaútočil i na policisty. Ti po zákonných výzvách, na které muž nereagoval, použili donucovací prostředky a muže omezili na osobní svobodě," popsala Burešová. Neupřesnila, jaké donucovací prostředky policie použila.

Letos to není v Česku první případ, co při policejním zásahu nebo po něm někdo zemřel. Policisté 19. června zasahovali v Teplicích kvůli potyčce dvou mužů, kteří rovněž poškozovali cizí auta. Šestačtyřicetiletý muž poté zemřel v sanitce. Následně se konalo několik demonstrací, vyšetření události žádala řada tuzemských i zahraničních organizací. Tento týden policie zveřejnila závěry pitevní zprávy, podle níž mezi zákrokem policistů a úmrtím muže není souvislost a smrt muže přímo souvisela s intoxikací pervitinem.

Po potyčce a následném zásahu strážníků v Březnici na Příbramsku zemřel letos v srpnu čtyřiadvacetiletý muž. Policie v září oznámila, že podle soudního lékaře byl příčinou úmrtí otok mozku způsobený úrazem. Mechanismus vzniku zranění je předmětem dalšího znaleckého zkoumání. Tragické události předcházelo podle policie fyzické napadení mezi čtyřmi lidmi. K potyčce byli přivoláni strážníci, kteří při zásahu použili slzotvorný prostředek. Mladík upadl do bezvědomí a později v nemocnici zemřel.

Související

Více souvisejících

krimi Policie ČR

Aktuálně se děje

před 18 minutami

Polská armáda, ilustrační fotografie

Polsko nevylučuje vyslání svých vojáků na Ukrajinu

Polsko by nemělo vyloučit vyslání vojáků na Ukrajinu, uvedl polský ministr zahraničí Radoslaw Sikorski v rozhovoru zveřejněném v úterý. Nespecifikoval však, jakou roli by polští vojáci na Ukrajině mohli plnit, informuje agentura Reuters.

před 30 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Čapí hnízdo je areál, který se nachází v části obce Dvůr Semtín v katastrálním území Tomice u Votic v obci Olbramovice ve Středočeském kraji, na okraji Přírodního parku Džbány-Žebrák. Areál staveb, určený k rekreačním a odpočinkovým účelům, vlastní podle zdrojů prostřednictvím několika firem politik a podnikatel Andrej Babiš.

Reklamní větev kauzy Čapí hnízdo je definitivně u konce

Reklamní větev kauzy Čapí hnízdo definitivně končí odkladem. Pražské vrchní státní zastupitelství do případu podle informací České televize už podruhé nezasáhne. Policie případ, ve kterém šlo o podezření z daňových úniků, v březnu odložila. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno před 7 hodinami

Oleksandr Syrskyj s ministrem obrany Ukrajiny Rustem Umerovem.

Je to tady. Francie pošle vojenské instruktory na Ukrajinu

Francie pošle na Ukrajinu instruktory, aby vycvičili ukrajinské vojáky, řekl v pondělí odpoledne Oleksandr Syrskyj, vrchní velitel ukrajinských ozbrojených sil. Vyjádřil také naději, že příklad Paříže budou následovat i další západní země.

před 7 hodinami

Emmanuel Macron na Mnichovské bezpečnostní konferenci 2023.

Macron označil Rusko za hrozbu pro Evropu: Musíme se umět sami bránit

Potřebujeme Evropu, která se dokáže sama bránit, uvedl francouzský prezident Emmanuel Macron ve svém projevu k evropské mládeži v Drážďanech. Macron, který je na třídenní státní návštěvě v Německu, označil Rusko, které vojensky napadlo Ukrajinu před více než dvěma lety, za hrozbu evropské bezpečnosti.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Fiala přivítá v Praze vážené hosty. Řešit se má bezpečnostní spolupráce či pomoc Ukrajině

V Česku dnes proběhne první z důležitých politických jednání v tomto týdnu. Premiér Petr Fiala (ODS) přivítá v úterý večer v Kramářově vile v Praze lídry několika ostatních zemí, řešit se bude bezpečnostní spolupráce či pomoc Ukrajině. Česko bude tento týden hostit také jednání ministrů zahraničí členských zemí NATO.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy