V Moskvě částečná uzávěra, v celé zemi pracovní volno. Rusko opět hlásí 40 000 nakažených za den

Rusko v neděli oznámilo 40 993 nových případů nákazy koronavirem, čímž opět pokořilo maximum z předchozího dne. Informovala o tom agentura TASS s odvoláním na vládní krizový štáb. Denní přírůstek zemřelých znovu překročil hranici 1000, byl však o něco nižší než dosud nejvyšší bilance 1163 zemřelých ohlášených v pátek.

Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pracovníci na jednotce intenzivní péče, kde leží pacienti s nemocí covid-19, v Moskvě

Komplikacím spojených s covidem-19 celkem v Rusku podlehlo přes 238 000 lidí, z toho 1158 za poslední den. Ilustrační foto | Foto: Sofya Sandurskaya/Moscow News Agency | Zdroj: Reuters

Zvýšil se také počet takzvaných aktivních případů, tedy těch pacientů, kteří nyní podstupují léčbu, a to na bezmála 917 000.

Nejvyšší nárůst od začátku pandemie. V Rusku za den přibylo více než 40 tisíc nakažených koronavirem

Číst článek

Rekordní přírůstky nakažených Rusko eviduje už téměř dva týdny. Úřady kvůli nejvyšším počtům nakažených od počátku pandemie postupně obnovují některá koronavirová opatření.

V Moskvě například začala ve čtvrtek platit částečná uzávěra. Otevřené zůstaly jen obchody s nezbytně potřebným zbožím, jako jsou lékárny a supermarkety. Zavřené jsou také školy a školky, restaurace a kavárny mohou jídlo prodávat jen s sebou.

V prvním listopadovém týdnu začne v celé zemi pracovní volno.

Koronavirus se od počátku pandemie v zemi s více než 144 miliony obyvatel potvrdil u 8,5 milionu lidí. Téměř 7,3 milionu lidí se uzdravilo. Komplikacím spojených s covidem-19 celkem podlehlo přes 238 000 lidí, z toho 1158 za poslední den. O den dříve štáb informoval o 1160 zemřelých a 40 251 nových případech nákazy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme