bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Oilers míří na špici, Columbus do Denveru. Musíme zvládat těsné zápasy, ví Voráček

3. listopadu 2021, 19:00

Patrik Czepiec

Bitva o Albertu letos dávno není jen o přímé konfrontaci mezi Edmontonem a Calgary. Oba týmy vykoply úvodních deset procent základní části podobně úspěšně a na dálku se pravidelně perou o vedoucí místo Pacifické divize. Dnes je řada na Oilers, kteří uvítají znavený Nashville. V noci nastoupí i Chicago, nicméně bez zraněného Tylera Johnsona. Colorado přichystalo překvapení v elitní formaci, Jakub Voráček tuší tuhý boj a St. Louis bude proti Kings postrádat kapitána.

Edmonton se v rámci úspěšnosti získaných bodů vyšplhal už na 87,5 %. Pouze neporažená Carolina a neustále bodující Florida jsou na tom lépe. Parta kolem Connora McDavida přesto prohrála jediný duel a drásá se na čelo ligové tabulky.

Čím to? Oilers už konečně nejsou týmem dvou mužů. Začíná jim fungovat i čtvrtá formace s Kylem Turrisem, který v posledním utkání se Seattlem (5:2) dokonce vsítil necelé tři minuty před sirénou uklidňující branku.

„Během letní přípravy jsme spolu několikrát mluvili, chtěl jsem ho dostat do pozice, kde více využije svých dovedností,“ vzpomíná trenér Dave Tippett pro klubové stránky. „Řekl mi, že když mu dám šanci, bude dřít. Kyle si chtěl udržet svou práci, což se mu zatím skvěle daří.“

Teď navíc na kanadský klub čekají Predators, startující druhý zápas po necelých 24 hodinách. Třebaže hosté v prodloužení porazili rozburácené Calgary, brankář Juuse Saros musel předvést neskutečných 38 zákroků. Tak rychlá regenerace se zřejmě mužstvu ze státu Tennessee nemůže podařit. 

Svěčnikov a Aho chtějí po titěrné odmlce bodovat

První úspěšné utkání za sebou mají Blackhawks, když v úterý hlavně zásluhou hattricku Patricka Kanea smázli Ottawu. Cennému skalpu nebyl přítomný Tyler Johnson, jenž nadále bojuje se zraněním v oblasti krku. 

Nenastoupí ani ve čtvrtek, stejně jako s kotníkem laborující zadák Wyatt Kalynuk, jehož ztráta ovšem Chicago tolik netrápí. V tréninku se nicméně objevili alespoň Jujhar Khaira a Riley Stillman, kteří od 21. října scházeli kvůli umístění na covidové listině. 

Svou neporazitelnost hájí v souboji s předposledním týmem tabulky Carolina. Ta bude znovu potřebovat pomoc Andreje Svěčnikova a Sebastiana Aha. Proti Arizoně tato dvojice shodně zapíchla svou produktivní šňůru, čítající sedm zápasů. 

Své úderné kolegy každopádně parádně zastoupil Martin Nečas, neboť gólem a asistencí odvrátil blamáž s „uhynulými“ Coyotes. 

Compher nehodlá dělat dvojníka

Několik změn v sestavě plánuje trenér Colorada Jared Bednar. Ta první se odehraje v brankovišti. Pavel Francouz stále není připravený k návratu po zranění, přednost tentokrát tedy dostane Švéd Jonas Johannsson. Čeká na něj teprve druhý start v rámci tohoto ročníku.

Kromě Andrého Burakovskyho, Devona Toewse nebo Valerije Ničuškina chybí celku zpod Skalistých hor také finské eso Mikko Rantanen. Přednost v elitním útoku po boku Nathana MacKinnona a Gabriela Landeskoga dostane J.T. Compher. Zatím si drží slušivý průměr jednoho bodu na zápas.

„Jsem vděčný za tu příležitost. Už jsem je během posledních let několikrát na ledě potkal,“ komentuje náhlou rošádu Compher. „Hrají s obrovským nasazením a soutěživostí. Já do toho musím zapadnout a předvádět nadále svou hru. Nechci být druhý Rantanen nebo Burakovsky, prostě budu sám sebou.“

I když Coloradu schází řada opor, český navrátilec ve službách Columbusu Jakub Voráček odmítá utkání podcenit. Blue Jackets naposledy zvládli bojovný duel s New Jersey, v němž nebyli lepším týmem. Kladenský odchovanec se na výhře podílel dvěma asistencemi, k tomu přidal úspěšný nájezd. Na gól přesto oficiálně stále čeká.

„Je každopádně důležité, že zvládáme tyto těsné souboje. Musíme si z nich vzít ponaučení. Měli jsme v tom utkání lepší i horší momenty, tak to prostě v podobných tahanicích bývá,“ uvedl Voráček pro klubový web. 

Od třetí hodiny ranní startuje poslední utkání čtvrteční noci. Brandon Saad posílí St. Louis, zato ovšem chybí kapitán Ryan O’Reilly, náhradní brankář Ville Husso a silový útočník Kyle Clifford. Blues patří momentálně solidní sedmá příčka NHL, zatímco Kings se topí o 20 pozic níže. 

Kompletní program: 

01:30 Edmonton Oilers – Nashville Predators

01:30 Chicago Blackhawks – Carolina Hurricanes

02:00 Colorado Avalanche – Columbus Blue Jackets

03:00 Los Angeles Kings – St. Louis Blues

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.