Sledujte ZÁZNAM brífinku Adama Vojtěcha: Čeká nás pravidelné testování a tvrdší restrikce?

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO)

Tisková konference k návrhu nových opatření

Kvůli rapidnímu nárůstu nakažených bylo ve čtvrtek na programu jednání ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) s hlavní hygieničkou ČR Pavlou Svrčinovou. Tématem jednání společně s Centrálním řídícím týmem byl další postup a případné zpřísnění dosavadních opatření.

Nové změny a případné restrikce představí Vojtěch i další odborníci na tiskové konferenci v 9:00. Živý přenos můžete sledovat v tomto článku.

O možné podobě zpřísnění mluvil v pořadu Nový den televize CNN Prima NEWS epidemiolog Roman Prymula. Na akcích a v hospodách, kde jsou očkovaní i neočkovaní, by se podle něj měli testovat všichni. I očkovaní totiž mohou nakazit neočkovaného člověka.

Za středu v Česku přibylo 9 460 nově prokázaných případů onemocnění COVID-19. Bylo to o 450 méně než v úterý, ale o 3 600 případů více než před týdnem. Hospitalizovaných je 2 300 lidí infikovaných novým typem koronaviru, nejvíc od 5. května. Přibývá také úmrtí. V úterý zemřelo poprvé od půlky května více než 30 lidí s covidem za jediný den. Vyplývá to z údajů na webu ministerstva zdravotnictví.

Tagy: