bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nashville vyřadí první číslo v historii organizace! Pod strop půjde dres Rinneho

4. listopadu 2021, 18:25

Matěj Hodoval

Velká pocta pro mimořádného brankáře. Finský čaroděj Pekka Rinne se stane vůbec prvním hráčem v historii nashvillské organizace, jehož číslo se klub rozhodl vyřadit. Legenda Predators se dočká v únoru příštího roku.

Když se klub rozhodne vyřadit vaše číslo dresu, je to opravdu mimořádný moment. O to větší pocta se ale dostane Pekkovi Rinnemu, jenž bude vůbec prvním hráčem Predators, kterému se tohle povedlo.

Není pochyb, že Rinne je klubovou legendou. Spolehlivý gólman sice nikdy nedosáhl na tu nejcennější trofej, do historie Nashvillu se ale zapsal tučným písmem. Vždyť vévodí statistikám v počtu výher i vychytaných čistých kont.

Za svou bohatou kariéru ani jednou nevyměnil dres, od sezony 2005/2006, kdy poprvé ochutnal atmosféru nejlepší hokejové ligy světa, zůstal věrný jen a pouze jednomu klubu. Za patnáct let na té nejvyšší úrovni stihl odehrát 683 zápasů v základní části, dalších devětaosmdesát přidal v play-off.

Nejblíže se k vysněnému Stanley Cupu přiblížil v roce 2017, tehdy se Preds dostali až do finále, kde však v šesti zápasech podlehli Tučňákům z Pittsburghu.

Každopádně vždy byl jednou z nejdůležitějších postav klubu, dlouhá léta se držel na vysoké úrovni a mezi třemi tyčemi jistil své spoluhráče v žlutobílých dresech. Lepšího kandidáta na první vyřazení čísla dresu asi v historii organizace nenajdete.

„Být prvním hráčem Predators, jehož číslo klub vyřadí, je obrovská pocta. Tým tu byl od roku 1998, zároveň to ale ukazuje, jaké štěstí jsem měl, že jsem mohl tak dlouho hrát na jednom místě,“ říká sám Pekka Rinne.

„Je správné, že jako první bude vyřazeno číslo Pekky Rinneho, vždyť byl tváří celé organizace po více než patnáct let. Je jedním z hlavních důvodů, proč náš klub takto vyrostl. Bude to mimořádná noc nejen pro něj, jeho rodinu a přátele, ale také pro nashvillskou organizaci,“ dodal generální manažer David Poile.

Číslo 35 poputuje pod strop Bridgestone Areny 24. února před utkáním proti Dallasu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.