bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pensylvánské derby a Panthers proti Capitals. Hrát se však budou i další šlágry

4. listopadu 2021, 20:00

Daniel Fekets

Páteční ráno bude mít na programu hned devět utkání. Přesně o půlnoci se Tampa představí na ledě Toronta, Detroit bude hrát v Bostonu nebo Washington na Floridě. Nebude chybět ani ostře sledovaný souboj mezi Pittsburghem a Philadelphií. Dva tabulkově vysoce postavené týmy se střetnou i od 3:30. Celý program totiž uzavře duel Žraloků ze San Jose s Tomášem Hertlem v sestavě proti hokejistům St. Louis.

Boston zatím v prvních zápasech střídá výhry s porážkami. Detroit na tom není o moc lépe. V deseti duelech vytěžil 10 bodů, avšak uplynulé tři klání prohrál. Naposledy nestačil na Montreal, proti kterému se nemohl opřít o služby Dylana Larkina, jenž kvůli osobním důvodům chyběl. Je otázkou, jestli se klíčový hráč Red Wings v TD Garden představí.

Florida se stále může pyšnit vynikající formou. Všech devět odehraných zápasů dotáhla minimálně do prodloužení. První bod ztratila až v minulém zápase na ledě Bostonu, kde prohrála po samostatných nájezdech. Pantery však tentokrát čeká silný Washington v čele s devítigólovým Alexandrem Ovečkinem, jenž se dělí o první pozici střelců NHL. 

Od půlnoci je na programu další šlágr, tentokrát mezi Torontem a Tampou. Oba týmy půjdou do utkání podpořeny třemi výhrami v řadě, což se jim povedlo poprvé v sezóně. Největší zbraní Lightning bude bezesporu kapitán Steven Stamkos, který se podílel už na dvanácti z celkových 29 branek svého mužstva. Největší hvězdy Javorových listů se zatím příliš neukazují. Mitchell Marner si v posledním klání proti Vegas připsal tři kanadské body, čímž dvojnásobně zvýšil svůj předešlý letošní počin.

Přesně po šesti měsících si budou moct fanoušci hokeje vychutnat bitvu o Pensylvánii. V lepší pohodě do ní půjde Philadelphia, která v osmi zápasech nasbírala 11 bodů, zatímco její dnešní soupeř má o tři body méně. Hvězdný Sidney Crosby sice odehrál předešlé utkání s New Jersey, avšak den před zápasem s Philadelphií byl pozitivně testován na COVID-19. V tuto chvíli není jasné, kdy se do sestavy Tučňáků vrátí.

Od půlnoci se začne hrát i v Montrealu, který na domácím ledě přivítá New York Islanders. Canadiens se po velmi nepovedeném startu do sezony obtížně zvedají z poslední příčky. Ostrované naopak bodovali v pěti zápasech v řadě. Už to vypadalo, že se Golden Knigts po třech výhrách v řadě zvednou, avšak v posledním zápase nestačili celkem jasně na Toronto. Svůj předchozí neúspěch v Kanadě bude moct odčinit v jejím hlavním městě, tentokrát je čeká Ottawa.

Možná největším překvapením úvodu ročníku jsou hokejisté Calgary, kteří se za Edmontonem drží na druhé příčce Západní konference. V noci na pátek je čeká souboj proti trápícímu se Dallasu, jenž byl poražen ve čtyřech duelech v řadě. Oba týmy čeká první vzájemný střet od 1. kola play-off 2020, ve kterém se z postupu radovaly Hvězdy po vítězství 4:2 na zápasy. 

Seattle i Buffalo se musí vyrovnávat s poměrně početnou marodkou. Na zatím sympaticky hrajícím Buffalu se projevila v minulých dvou zápasech, ve kterých Šavle nestačily na Los Angeles i San Jose. Krakeni zatím zvítězili jen třikrát, podaří se jim po nezdarech s Rangers a Edmontonem znovu uspět? 

San Jose se ve velmi okleštěné sestavě pokusí znovu bodovat. Bude se muset vyrovnat s absencemi obránců Karlssona, Knyžova, Vlasica a Šimka, přičemž chybět budou i Labanc, Middleton, Nieto či suspendovaný Kane. St. Louis nebude moct s největší pravděpodobností počítat se službami brankáře Hussa a útočníků Clifforda, Sundqvista a O'Reillyho. Zároveň se jedná o duel sousedů v tabulce Západní konference. Bluesmani jsou třetí, Žraloci čtvrtí.

00:00 Boston Bruins – Detroit Red Wings 

00:00 Florida Panthers – Washington Capitals 

00:00 Ottawa Senators – Vegas Golden Knights

00:00 Toronto Maple Leafs – Tampa Bay Lightning 

00:00 Montreal Canadiens – New York Islanders

00:00 Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers

02:00 Calgary Flames – Dallas Stars 

03:00 Seattle Kraken – Buffalo Sabres 

03:30 San Jose Sharks – St. Louis Blues

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.