bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Souboj o krále NHL! Florida potká Carolinu, Palátova Tampa už v sedm Ottawu

6. listopadu 2021, 17:16

Patrik Czepiec

Od začátku letošní sezony uplynulo přesně 25 dní a pouhé dva týmy vykazují alespoň jeden získaný bod z každého zápasu. Florida se sluní na prvním místě, neporažená Carolina vlivem menšího počtu odehraných duelů zůstává za ní. Kdo je lepší? To ukáže vzájemný souboj, hraný ze soboty na neděli. Jde o vrchol víkendového programu, do kterého se zapojí rovných 24 týmů.

Panthers počítají několik bolestných ztrát. Brankář Sergej Bobrovský nedochytal poslední utkání s Washingtonem, během sedmi dosavadních startů přitom propustil za svá záda pouhých 11 kotoučů. Scházet bude zcela jistě křídelník Sam Bennett, kterého Florida dokonce přemístila na listinu dlouhodobě zraněných.

Vrátit by se naopak mohl český tvrďák Radko Gudas. I v letošní sezoně se zatím nachází mezi pěticí nejčastěji bodyčekujících hráčů, vloni statistiku hitů dokonce ovládnul.

Carolina si drží pověst posledního neporaženého týmu tohoto ročníku. Také ona se musí vyrovnávat s indispozicemi. Chybí obránce Brett Pesce, stejně tak švýcarský útočník Nino Niederreiter.

Už v minulém klání s Chicagem dostal šanci centr Seth Jarvis a odvděčil se prvním gólem v NHL. „Hlavně jsem ho dal Marcu-Andrému Fleurymu. Když jsem vyrůstal, samozřejmě jsem ho sledoval, byl něco jako můj idol. Takže že jsem překonal zrovna jeho, to pro mě opravdu hodně znamená,“ řekl šťastný mladík oficiální ligové stránce.

V zápase se prosadil také Martin Nečas, momentálně pětibodový útočník z Nového Města na Moravě skóroval podruhé v řadě. Pomohl tak k obratu z 1:3 na 4:3. Pokud dnes Hurricanes budou slavit znovu, vyrovnají rekord Buffala (2006) a Toronta (1996) v délce vítězné šňůry od startu sezony. Utkání dvou skvělých týmů startuje úderem relativně přívětivé, 23. hodiny.

Premiéra pro kapitána

Ještě dříve si evropští fanoušci mohou v akci užít poslední šampiony. Tampa Bay vyjede v sedm hodin na ledovou plochu Canadian Tire Centre, kde své domácí zápasy sehrává Ottawa. I když Senators visí na 29. místě tabulky, mají o jednu motivaci navíc. Svůj první start s „céčkem“ na prsou si užije Brady Tkachuk, první kapitán po odchodu švédského obránce Erika Karlssona.

„Brady prostě ztělesňuje vůdce,“ uvedl na adresu dvaadvacetiletého útočníka majitel klubu Eugene Melnyk. „Na ledě vzbuzuje respekt, jde tvrdě za vítězstvím. Navíc je skvělým příkladem pro spoluhráče, pojí se v něm sebevědomí a reprezentativní chování. Zasloužil si tento další krok své kariéry.“

Za Bolts by měli nastoupit čeští zadáci Jan Rutta a Andrej Šustr, nicméně bude jim chybět ofenzivně laděný kolega Michail Sergačjov. Za zákrok na Mitchella Marnera si musí odpykat dvouzápasový trest disciplinární komise.

Krize Yotes trvá, Columbus bez Laineho

Zajímavé příběhy nabízí také dolní polovina tabulky. Úplně poslední celek z Arizony zkusí definitivně zlomit strašidelnou sérii 11 porážek, o její prodloužení usiluje Seattle.

„Nejsem spokojený s tím, jak se na ledě chováme. Nejsem spokojený ani s tím, jak pracujeme,“ postěžoval si po poslední porážce s Anaheimem (1:3) trenér Yotes André Tourigny. „Vím, že se nacházíme v enormně náročné situaci, ale nikdo s námi nebude mít slitování. Musíme ukázat charakter.“

Columbus podruhé během čtyř dní narazí na Colorado, po venkovní výhře v poměru 5:4 přivítají Blue Jackets soupeře z Denveru v domácím prostředí. Tentokrát ovšem nemohou spoléhat na služby finského střelce Patrika Laineho. Kvůli zranění bude mimo minimálně měsíc.

„Ztrácíme tím důležitého kluka, ale tak to prostě chodí,“ smutní hlavní trenér Brad Larsen. „Když se podíváte na týmy v lize, děje se to všem, ať už jde o nemoc nebo zranění. Příležitost prostě dostane někdo další.“

KOMPLETNÍ PROGRAM:

19:00 Ottawa Senators – Tampa Bay Lightning

23:00 Florida Panthers – Carolina Hurricanes

00:00 Winnipeg Jets – New York Islanders

00:00 Toronto Maple Leafs – Boston Bruins

00:00 Montreal Canadiens – Vegas Golden Knights

00:00 Pittsburgh Penguins – Minnesota Wild

00:00 Washington Capitals – Philadelphia Flyers

00:00 Columbus Blue Jackets – Colorado Avalanche

00:00 Buffalo Sabres – Detroit Red Wings

03:00 Arizona Coyotes – Seattle Kraken

03:00 Calgary Flames – New York Rangers

03:30 San Jose Sharks – New Jersey Devils

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.