bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

To je zlý sen! Mrázek se zase zranil

8. listopadu 2021, 9:00

David Zlomek

To snad není pravda, musí si říkat v Torontu. V létě přiváděli Petra Mrázka s vidinou extrémně vyrovnané brankařské dvojce, kterou by český brankář tvořil společně s Jackem Campbellem. Zatím je však situace velice vzdálená od statusu ideální. Mrázek se totiž zase zranil.

Maple Leafs o víkendu oznámili, že Mrázek byl umístěn na listinu zraněných, a to kvůli opakujícím se problémům s třísly. Mimo by měl být čtyři týdny.

Začaly se objevovat i spekulace, jestli se Mrázkův návrat z prvního zranění příliš neurychlil nebo jestli doktoři neudělali nějakou chybku. Všechno ale zamítl trenér Maple Leafs Sheldon Keefe.

„To bych opravdu neřekl. Doktorům věříme a víme, že si opravdu dávají záležet,“ řekl Keefe. „Ve skutečnosti to byl Petr, kdo nám říkal, že je absolutně připraven, přičemž ještě několik dní potom rehabilitoval. Pak jsme mu dali příležitost v bráně, protože si byl jistý stejně jako doktorský tým.“

Nic to ale nemění na tom, že začátek sezony je pro Mrázka z kategorie hororových. Na kontě mu zatím svítí dva odchytané zápasy s procentuální úspěšností zákroků 87,7. Radost mu nemůže dělat ani průměr obdržených gólů na zápas, který činí přes čtyři.

Devětadvacetiletý gólman navíc bude téměř měsíc mimo hru, a tak je ve hvězdách, v jaké formě se vrátí. 

Nervózně přesedávat musí i hlavní činovníci Leafs, protože takhle si to na konci července, kdy Mrázek podepsal tříletý kontrakt, rozhodně nepředstavovali.

Ještě před sezonou se kouč Keefe nechal slyšet, jak jde Toronto do sezony s vyrovnanou brankářskou dvojicí, ve které se jeden může opřít o druhého. 

Zůstalo jen u přání, jelikož Mrázek odchytal vlastně pouze pět třetin. Zvládl první dvě při svém debutu, nicméně na konci druhé se zranil. Po návratu ze zranění dokázal odchytat celé utkání, nicméně v něm si zranění obnovil.

Všechna tíha teď půjde právě na Mrázkova parťáka Campbella. V období, které Mrázek zmešká, mají Leafs v plánu dvanáct utkání. Je jasné, že drtivou většinu z nich odchytá právě Campbell, zbytek by měl dostat za úkol Michael Hutchinson.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.