Češi trénovali v Helsinkách: Špaček s otazníkem, zastoupí ho Kodýtek?

Foto: Jan Beneš, Český hokej

12. listopadu 2021, 14:29

Ondřej Mach

(HELSINKY, od našeho zpravodaje) Národní tým v pátek absolvoval první trénink v Hartwall Areně, kde o den později odehraje druhý zápas na turnaji Karjala proti domácímu Finsku.

Nejasná situace zatím panuje ohledně Michaela Špačka, který ve čtvrtek kvůli nachlazení netrénoval. Trenéři o jeho nasazení do sestavy rozhodnou až v den utkání. 

Pro Čechy by jeho absence znamenala mírnou komplikaci, právě Špaček společně s Matějem Stránským byl proti Švédsku nejvíce vidět. 

„Je těžké je trhat, můžeme se na ně jako lídry spolehnout v každém zápase.“

„Myslím, že i v loňském ročníku si vytvářeli nejvíce šancí. Jsou sehraní, hrají dobře. Je těžké je trhat, můžeme se na ně jako lídry spolehnout v každém zápase,“ pokyvuje asistent trenéra Jaroslav Špaček.

Záložní variantou je start Petra Kodýtka, ten ve středu nastoupil jako třináctý útočník a na ledě strávil něco přes šest minut. 

„Máme centra, který může hrát. Možná by se nějací hráči posunuli, ale věříme, že se Michael dá dohromady,“ pokračuje Špaček. 

Realizační tým už dříve potvrdil, že mezi třemi tyčemi se objeví Miroslav Svoboda. První zápas na turnaji čeká také obránce Libora Zábranského

Fini do Karjaly vstoupili ve čtvrtek vítězstvím proti mladému výběru Ruska.

„Hrají kompaktně, mají silný mančaft postavený přímo na tento turnaj. Pro nás to bude dobrá zkouška.“

„Jsou neskutečně rychlí, mají dobrý přechod do pásma. Na Rusko vytvořili velký tlak a dali góly v přesilovkách, soupeře to stálo hodně sil,“ vyjmenovává jejich silné stránky Špaček. 

„Hrají kompaktně, mají silný mančaft postavený přímo na tento turnaj. Pro nás to bude dobrá zkouška,“ přidává někdejší vynikající obránce.

Podle Špačka inkasovali Češi proti Švédsku hloupé góly po vlastních chybách. „Toho se musíme vyvarovat. Ale chtěli bychom začít stejně, kdy jsme dobře napadali a dohrávali obránce,“ uzavírá. 

Nominace Česka na Karjalu

Brankáři:
Štěpán Lukeš (Mountfield HK), Miroslav Svoboda (HC Škoda Plzeň), Petr Kváča (Bílí Tygři Liberec).

Obránci:
Jakub Jeřábek (Spartak Moskva, KHL), Libor Zábranský (Mikkelin Jukurit, Finsko), David Sklenička (Jokerit Helsinky, KHL), Filip Pyrochta (SaiPa Laapeenranta, Finsko), Dominik Mašín (Ilves Tampere, Finsko), Jan Ščotka (JYP Jyväskylä, Finsko), David Jiříček (HC Škoda Plzeň), Pavel Pýcha (BK Mladá Boleslav).

Útočníci:
Jakub Flek 
(HC Energie Karlovy Vary), Lukáš Jašek (Pelicans Lahti, Finsko), Pavel Kousal (BK Mladá Boleslav), David Kaše (HC Sparta Praha), Michal Řepík (HC Sparta Praha), Matěj Stránský (HC Davos, Švýcarsko), Ondřej Najman (BK Mladá Boleslav), Michael Špaček (Frölunda HC, Švédsko), Filip Chlapík (HC Sparta Praha), Jiří Smejkal (Pelicans Lahti, Finsko), Petr Kodýtek (HC Škoda Plzeň), Luboš Horký (HC Kometa Brno), Matěj Blümel (HC Dynamo Pardubice).

Realizační tým Česka

Generální manažer: Petr Nedvěd (Milan Hnilička).
Hlavní trenér: Filip Pešán.
Asistenti trenéra: Martin Straka a Jaroslav Špaček.
Trenér brankářů: Zdeněk Orct.
Videokouč: Aleš Vladyka.
Týmový doktor: Roman Mizera.
Fyzioterapeut: Radovan Sakaláš.
Kondiční trenér: Dominik Kodras.
Kustodi: Zdeněk Šmíd, Petr Šulan a Oldřich Kopecký.
Manažer: Jan Černý.
Media manažer: Zdeněk Zikmund.
Social media manažer: Ondřej Kalát.

Další program turnaje Karjala

Sobota 13. listopadu:
13:00 Švédsko – Rusko (v Helsinkách)
17:00 Finsko – Česko (v Helsinkách)

Neděle 14. listopadu:
12:30 Česko – Rusko (v Helsinkách)
16:30 Finsko – Švédsko (v Helsinkách)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz